İbrahim Çeçen Üniv. Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Mayıs 2013 09:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İbrahim Çeçen Üniv. Öğretim Üyesi Alım İlanı

Ağrıİbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğünden:

AKADEMİK PERSONEL (DOÇENT VE YARDIMCI DOÇENT) ALINACAKTIR

Üniversitemiz birimlerine, 2547 sayılı YükseköğretimKanunu ve bu kanunda değişiklik yapan 5772 sayılı Kanun ile Öğretim ÜyeliğineYükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşullara göreöğretim üyesi alınacaktır.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48.maddesindekigenel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşıyan yardımcı doçent kadrolarınabaşvuracak adayların Üniversitemizin Personel Daire Başkanlığına şahsenbaşvurmaları gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisindebaşvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkatealınmayacaktır.

DOÇENT VE YARDIMCI DOÇENTLER:

Doçent ve Yardımcı Doçent kadrosu için adaylarınBaşvuru Formuna özgeçmişini, 4 adet fotoğrafını, Nüfus Cüzdanı fotokopisi,Doçentlik belgesini, yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan4 takım dosyayı ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı'na başvurmalarıgerekmektedir

NOT: Yardımcı Doçent kadrolarına başvurulardaüniversitelerin akademik kadrolara atama için aranan kriterlerkapsamında Yükseköğretim Kurumunun belirlediği kıstaslar çerçevesinde yapılanmerkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alma şartı getirilse bilesöz konusu kadrolara atamalarda herhangi bir ayrım yapılmaksızın 2547 sayılıYükseköğretim Kanunu?nun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendigereğince üniversitemizde ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. İlgilibirimlerce yapılacak yabancı dil sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.

- Yabancı ülkelerden alınan doktora diploması ileunvanların Üniversitelerarası Kurul?ca eşdeğerliliğinin onaylanmış olmasıgerekmektedir.

- Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önceçalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştıkları kurumdan alacakları onaylı hizmetbelgesini müracaat belgelerine ekleyeceklerdir.

- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15(on beş) gün olup, posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

- Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak,tecilli olmak veya askerlikten muaf olduğunu belgelendirmek.

- Yardımcı doçentlik dil sınavı tarihi, dosyalarınincelenmesinden sonra, Üniversitemizin www.agri.edu.tr web sitesindeduyurulacaktır.

Müracaat edecek adayların devlet hizmetine girmedearanılan genel şartlara haiz olmaları gerekmektedir.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVANI AD. DRC. BAŞVURU KOŞULU
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Doç. Dr. 1 1 Beşeri ve İktisadi Coğrafya alanında Doçentlik belgesine sahip olmak
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Yrd. Doç. Dr. 1 3 İlgili alanda Doktora yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Eğitimi Yrd. Doç. Dr. 1 5 Özel eğitim alanında teorik ve uygulamalı çalışmaları olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Yrd. Doç. Dr. 1 3 İlgili alanda Doktora yapmış olmak
Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Yrd. Doç. Dr. 1 3 Sucul Bitkilerde Antioksidan Enzim çalışmış olmak
Meslek Yüksekokulu   Yrd. Doç. Dr. 1 5 Elektrokimyasal yöntemle manyetik ZnO büyütülmesi ve elektriksel karakterizasyonu konusunda çalışma yapmış olmak.
Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Yrd. Doç. Dr. 1 1 Farmasötik Botanik alanında çalışmalar yapmış olmak
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Teknolojisi Yrd. Doç. Dr. 1 1 Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak