Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Jandarma Okulu Öğrenci Alım İlanı

İlan Giriş : 20 Ocak 2006 00:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Jandarma Okulu Öğrenci Alım İlanı

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDAN DUYURU
2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA UZMAN JANDARMA OKULUNA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

1. 2006-2007 Eğitim-Öğrctim yılında Uzman Jandarma Okulunda Öğrenim görecek adayların başvuruları, 30 Ocak 2006 tarihinde İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları ile Ankara - Beytepe'de bulunan Jandarma Okullar Komutanlığı İnsan Kaynakları Seçme ve Değerlendirme Merkezinde başlayacak, 24 Şubat 2006 târihinde sona erecektir.

2. Başvuru için gerekli bilgileri içeren Tanıtım Broşürü ile Başvuru Belgeleri, İi ve İlçe Jandarma Komutanlıklarmdaki başvuru büroları Üç Jandarma Okullar Komutanlığından temin edilecektir.

3. Başvurusu kabul edilen adaylara uygulanacak seçme sınavlarının l inci aşaması olan Yazılı Sınav, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak ve değerlendirilecektir.

4. Yazılı sınav, 06 Mayıs 2006 tarihinde ADANA, AFYON, ANKARA, ELAZIĞ, ERZURUM, GAZİANTEP, İSTANBUL, İZMİR, KAYSERİ, KONYA, MALATYA, SAMSUN, SİVAS ve VAN illerinde yapılacaktır.

5. Uzman Jandarma Okuluna başvuruda bulunacak adayların;
a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olması,
b. En az lise ve dengi okul mezunu veya Haziran 2006 döneminde mezun olabilecek durumda olması. (Liseler, Çok Programlı Liseler, Öğretmen Liseleri, Ticaret Meslek Liseleri, Teknik Liseler. Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri, Endüstri Meslek Liseleri, Sağlık Meslek Liseleri ve Diğer Meslek Liselerinin başvuru kılavuzlarında belirtilecek programlan) veya meslek yüksekokulu, yüksekokul ve fakültelerden mezun veya halen öğrenim görmekte oİması,
c. En az 19 yaşında (1987 doğumlu), en fazla 24 yaşında (1982 doğumlu) olması, (Adayların yaşının hesaplanması; gün ve aya bakılmaksızın 2006 yılından adayın doğum yılı çıkarılma! suretiyle yapılır.)
ç. TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen askerî öğrencilikle ilgili sağlık koşullarına sahip olması,
d. Askeri okullardan herhangi bir nedenle çıkmamış veya çıkarılmamış; sîvil okullardan çıkarılmamış olması,
e. Askerlik hizmetim yapmış olması, yapmamış ise tecilli olması, Seçme' Sınavları (Fizikî Kontrol, Bedeni Yetenek ve Mülakat Sınavları) ile Kesin Kayıt-Kabul işlemleri sırasında, silâh altında olmaması veya askerlik hizmetini yapmak üzere silâh altına alınacak olmaması veya askerlik hizmetini yapmış ise okulun eğİtim-Öğretİme başlayacağı yıl itibariyle terhisine müteakip en geç iki yıl içinde (2004,2005 yıllan ile 19 Ha/iran 2006 tarihine kadar terhis olanlar) başvuruda bulunması,
f. Herhangi bir kadınla nikâhsız olarak birlikte yaşamaması, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olan adaylar hariç; nişanlı, evli veya dul olmaması gerekmektedir.

6. Yazılı sınavı kazanan adaylar; 19-20-21-22-23 Haziran 2006 tarihleri arasında "Jandarma Okullar Komutanlığı Beytepe/ANKARA"da Fİ/İkî Kontrol, Bedenî Yetenek ve Mülakat sınavlarına alınacaklardır.

7. Uzman Jandarmaların zorunlu hizmet süresi 10 yıl olup. İsteyen bu süre sonunda ayrılma hakkına sahiptir.

8. Gerekli niteliklere sahip Uzman Jandarmalar, uygulanacak sınavda başarılı olmaları ve J.Gn.K.Ilgınca belirlenen kontenjan içerisinde yer almaları halinde, verilecek eğitim ve öğretimi müteakip Astsubay olabilmektedir.

9. Başvurma belgesinde TC. Kimlik Numarası gerektiğinden niiftıs cüzdanında TC. Kimlik Numarası bulunmayan adayların başvuru tarihinden önce bu numarayı almaları gerekmektedir.

10. Başvuru ve Aday Kayıt İşlemleri ile İlgili konularda ihtiyaç duyulabilecek bilgiler, aşağıdaki adres ile telefon numaralarından veya www. jandarma.tsk.mil.tr internet adresinden öğrenilebilir. Adres: Jandarma Okullar Komutanlığı İnsan Kaynakları Seçme ve Değerlendirme Merkezi 06835 Beytepe / ANKARA

Tel.:(0312}46451 14 - (0312)46451 15