Mimar Sinan Ünv. Y.Lisans Prog. İlanı

İlan Giriş : 19 Ocak 2006 00:45, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mimar Sinan Ünv. Y.Lisans Prog. İlanı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTE REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2005-2006 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KÖKEN KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

PROGRAM YÜKSEK LİSANS KONTENJANI Lisans Eğitimi BİLİMSEL HAZIRLIK* DOKTORA SANATTA YETERLİK KONTENJANI Y. Lisans Eğitimi BİİMSEL HAZIRLIK
1- MİMARLIK ANABİLİM DALI (LES Eşit Ağırlıklı)
Yapı Fiziği ve Malzemesi 4 Mimarlık, İç Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Endüstri Ürünleri Tarasrmı -
2
Mimarlık veya İnşaat Mühendisliği -
Bina Bilgisi 10 Mimarlık -
2
Mimarlık -
Mimari Tasarım Sorunları 8 Mimarlık -
3
Mimarlık -
Restarasyon: Yenileme Koruma 10 Mimarlık -
1 1
Mimarlık İç Mimarlık - 2 yy.
Restarasyon Tarihi Çev. ve Değ. 10 Mimarlık -
2
Mimarlık -
Yapı Bilgisi Programı 10 Mimarlık -
5
Yapı Bilgisi Programı -
Mimarlık Tarihi 1 Mimarlık -
-
- -
2- İÇ MİMARLIK ANABİLİM / ANASANAT DALI (LES Sözel Ağırlıklı)
İç Mimarlık 4 2 1 İç Mimarlık Mimarlık Peyzaj Mimarlığı - - 2 yy.
3
İç Mimarlık Programı -
3- ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ANABİLİM DALI (LES Eişt Ağırlıklı)
Kentsel Tasarım Kentsel Planlama KentselKoruma ve Yenileme 15 Kent Planlama Mimarlık Peyzaj Coğrafya..................... Ekonomi..................... İşletme........................ Kamu Yönetimi........... Sosyoloji..................... - - - 1 yy. veya 2 yy. 1 yy. veya 2 yy. 1 yy. veya 2 yy. 1 yy. veya 2 yy. 1 yy. veya 2 yy.
15
Kent Planlama Mimarlık Peyzaj Coğrafya..................... Ekonomi ..................... İşletme ................................ Kamu Yönetimi .................... Sosyoloji Programı................. - - - 1 yy. veya 2 yy. 1 yy. veya 2 yy. 1 yy. veya 2 yy. 1 yy. veya 2 yy. 1 yy. veya 2 yy.
4- YAPI MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI (LES Sayısal Ağırlıklı)**
Yapı Mühendisliği 5 Mimarlık veya İnşaat Mühendisliği -
2
Yapı Mühendisliği veya Taşıyıcı Sistemler Programı -
Yapım Proje Yönetimi 5 Mimarlık veya İnşaat Mühendisliği -
-
- -
5- ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ANABİLİM DALI (LES Eşit Ağırlıklı)
Endüstri Ürünleri Tasarımı 5 1 Endüstri Ürünleri Tasarımı Mimarlık - 2 yy.
3
Endüstri Ürünlari Tasarım Programı -
6- İSTATİSLİK ANABİLİMDALI (LES Sayısal Ağırlıklı)
İstatislik 7 3 -İstatislik, Matematik Ekonometri -İktisat, İşletme................. Biyoistatislik...................... Mühendislik - 1 yy. veya 2 yy.
4 2
- İstatsilik, Ekonometri, Sayısal Yönetmeler -Yöneylem Araştırması,......... Matematik,.............. Biyoistatislik Programları - 1 yy. veya 2 yy.
7- MATEMATİK ANABİLİM DALI (LES Sayısal Ağırlıklı)
Matematik - - -
1 1
Uygalamalı Matematik Cebir ve Sayılır Teorisi Programları - -
8- BİLGİSAYAR ORTAMINDA SANAT VE TASARIM DALI (LES Eşit Ağırlıklı)
Bilgisayar Ortamında Sanat ve Tasarım 5 Şehircilk, Mimarlık, Endüstri Ürünleri, İç Mimarlık, Seramik ve Cam Tas., Grafik, Heykel, Resim, Sahne Dekor, Geleneksel Türk El San., Sineme Tv., Fotoğraf, Tekstil ve Moda Tasarımı, Bigisayar Müh., Elektronik Müh. Matematik Müh., İstatistlik, Sanat Tarihi ve Arkeoloji 1 yy. veya 2 yy.
-
- -

Fen Bilimleri Enstitüsü 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yüksek Lisans / Doktora / Sanatta Yeterlilik Branş Sınav ve Kayıt Tarihleri

Ön Kayıt : 18-19-20 Ocak 2006
Branş Sınavı : 26-27 Ocak 2006
Yüksek Lisans Sınavı : 10:00
Doktora ve Sanatta Yeterlilik Sınav Saati :14:00-16:30
Kesin Kayıt : 06-07-08 Ocak 2006

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- Başvuru Formu ( fen Bilimleri Enstitüsü'nden ön kayıt günlerinde verilecektir.)
2- Belirtilen dallarda Lisans/Yüksek lisans diplaması ya da çıkış belgesi ve aldığı derslerin notlarını (Transkript) gösteren belge ve ayrıca Yeterlilik başvurusu için Lisans ve Yüksek Lisans Transkriptleri de gerekmektedir. (Yabancı dildeki transkriplerin noter onaylı çevrisi gerekmektedir.)
3- Başvuru Tarihinden henüz bir lisans diplamasına sahip olmayan öğrencinin programa kabulü, ancak mezuniyet belgesi ile mezun olduğu yükseköğretim kurumundan almış olduğu dersleri ve notları gösteriri belgenin aslının kesin kayıtta Enstitüye vermesi ile mümkündür.
4- LES sonuç belgesi (Son 2 yıl içinde en az 45 almış olmak veya GRE'den son 2 yılda sayısal bölümden en az 610 puan, ya da GMAT'tan en az 450 puan almış olmak.)
5- Son 5 yıl içinde alınmış olan KPDS veya ÜDS sonuç belgesi ( Yüksek Lisans için en az 30[veya son 5 yıl içinde TOFEL sınavında 120, IELTS sınavında 4.5], Doktora için en az 40 [veya son 5 yıl içinden KPDS sınavından 130, IELTS sınavından 5.0] almış olmak), Yapı Mühendisliği Dalı için Doktora ve Yüksek Lisans Programlarına baş vuruda son 5 yıl içinde KPDS ve/veya ÜDS'den 60 puan (veya TOEFL sınavından 6.0 puan ) almış olmak, MSGSÜ seviye sınavında başarılı olmak veya diğer yabancı dil belgeleri gerekmektedir.
6- Nufüs cüzdanı sureti ve ikametkah belgesi
7- Yeni çekilmiş sureti ve ikametkah belgesi
8- Erkek adyların askerlik durum belgesi (2 adet). Malikemesi devam eden veya bakaya durumundaki öğrencilerin kayıt başvurusu kabul edilmeyacektir.
9- Sınav ücretinin yatırıldığına ilişkin makbuz ( ücretin miktarı ve yatacak numarası ön kayıt haftası Endüstitü'de ilan edilecektir.)
10- T.C Kimlik Numarası

NOTLAR
- Baranş sınavında başarılı sayılmak için Yüksek Lisans Programlarından en az 65, Doktora/Sanatta Yeterlilik programlarıbdan en az 75 puan almak gerekmektedir.
- İç Mimarlık Anasanat ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programlarına başvuruda yabancı dil belgesi istenmemektedir.
- Diğer Yabancı dil belgeleri; Yabancı dil hazırlk okulları olan olan Devlet Üniversitelerinde- İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız teknik Üniversitesi, Boğaziçi ve Marmara Üniversitelerinden alınan dil belgesi ( y. lisans için % 30 ( yapı mühendisliği % 60), sanatta yeterlilik için % 40 (yapı mühendisliği %60 başarı sağlanması gerekmektedir.)
- Lisans üstü programların kayır hakkı elde ettiği halde yukarıda belirtilen yabancı dil birini sağlayamayan öğrenciye koşullu kayıt hakkı verilir ve bir süre tanılır. Bu süre içerisinde istenilen yabancı dil belgesi koşulunu öğrencinin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile ilişkisi kesilir. Ancak Yapı Mühendisliği Anabilim Dalına Bağlı Programlar için bu şart geçerli değildir. Yabancı dil balgesinin ön kayıt sağlanması ı gerekmektedir.
- Kontejan fazlası başarılı aday olduğu taktirde sınırlama, Yüksek Lisans Doktora Sanatta yeterlilik başvurularında, LES puanı % 50, baranş sınavı değerlendirme sonucu %50 ağırlık göz önünde tutulacaktır.
- Kesin kayıt hakkık kazana öğrencilerin tüm evraklarını noter onayında getirme gerekmektedir.
- Adayların kesin kayıt için şahsen başvurması gerekmektedr Posta veya vekaleten başvurular kabul edilemez. Kesin kayıtlar ancak ilan dönem içinde yapılabilir.
- Kesin kayıt hakkı kazanan adayların 8 adet posta pulu / zarf istenecektir.
(*) Bilimsel hazılık ve sürelerin taktirine bağlıdır.
(**) Eğitim dili ingilizcedir.