Yıldız Teknik Ünv. Y.Lisans ve Dokt. Prog. İlanı

İlan Giriş : 19 Ocak 2006 00:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yıldız Teknik Ünv. Y.Lisans ve Dokt. Prog. İlanı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR.

2005-2006 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemiz Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda yazılı anabilim dalı/programlarına, karşılarında belirtilen sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır. Başvuracak adayların, "YTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nde belirtilen şartları haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN İSTENENLER N

1- Başvuru Formu (Enstitü Müdürlüklerinden alınacak)
2- Yüksek lisans için lisans, doktora için lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgesinin aslı ve bir fotokopisi (Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora programlarına başvuranlardan lisans diploması ve fotokopisi istenmez.)
3- Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan alacakları "yabancı yükseköğretim kurumunun, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca tanındığına ilişkin" belge.
4- Yüksek lisans için lisans, doktora için lisans ve yüksek lisans not listesi (transkript) aslı ve bir fotokopisi (Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora programlarına başvuranlardan lisans not belgesi istenmez.
5- Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) sonuç belgesinin aslı ve bir fotokopisi
6- 2 adet fotoğraf (yönetmeliğe uygun)
7- Halen kamu personeli olarak çalışanların kurumlarından alacakları, "programa katılmalarında sakınca olmadığı"nı belirten izin belgesi

BAŞVURU YERİ VE SAATLERİ

Başvuru Yeri: Fen Bilimleri Enstitüsü İçin: Yıldız kampusu (Yıldız/Beşiktaş/İST.), Çukursaray Binası, Zemin Kat (bahçe girişi), F01 no'lu sınıf

Sosyal Bilimler Enstitüsü İçin: Yıldız Kampusu (Yıldız/Beşiktaş/İST.), Çukursaray Binası, 2.Kat, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

Başvuru Saatleri: 09:00-16:45

NOT:

1- Posta ile yapılan başvurular geçerli değildir.
2- Yüksek lisans/doktora programlarına başvurusu kabul edilecek lisans/yüksek lisans programları ile yabancı dil yeterlik sınavına ilişkin bilgi ilgili Enstitülerin web sayfalarından edinilebilir (Fen Bilimleri Enstitüsü için: http://www.fbe.yildiz.edu.tr, Sosyal Bilimler Enstitüsü için: http://www.sbe.yildiz.edu.tr)
3- Yabancı Dil Yeterlik Sınavının yapılacağı kampus ve sınav salonu, 03 Şubat 2006 Cuma günü öğleden sonra http://www.ybd.yildiz.edu.tr internet adresinden öğrenilebilir. Bu konuda telefonla bilgi verilememektedir.

BAŞVURU, SINAV VE KAYIT TARİHLERİ

Başvuru : 30 Ocak - 02 Şubat 2006
Yabancı Dil Yeterlik Sınavı : 06 Şubat 2006 Pazartesi Saat: 10:00
Mülakat : 13-16 Şubat 2006
Kazananların İlanı : 17 Şubat 2006
Kesin Kayıt : 20-23 Şubat 2006 (asıl), 24 Şubat 2006 (yedek)


2005-2006 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ öğrenci kontenjanları ve koşulları için tıklayınız.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ öğrenci kontenjanları ve koşulları için tıklayınız.

 

(*) Sanat ve Tasarım Anabilm Dalı Sanatta Yeterlik Programına, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca izin verildiği takdirde öğrenci alınacaktır.

1-4 yıllık lisans programları mezunları alınacaktır.
2- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Tarih, Sosyoloji, Hukuk, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler, Ekonomi, Gazetecilik, Radyo-Televizyon-Sinema anabilim dallarında yüksek lisans öğrenimi görmüş olanlar ile Harp Akademisi mezunları alı

3- Sanat ve Tasarım dallarından birinde veya Sanat Tarihinde yüksek lisans diplomasına sahip olanlar alınacaktır.
4- Sanat ve Tasarım dallarından birinde yüksek lisans diplomasına sahip olanlar alınacaktır.