Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Nisan 2013 08:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Tıp Fakültesine aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Yardımcı Doçent alınacaktır.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır.

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

ADRESLER

M.Ü.Rektörlüğü: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Atatürk Eğit.Fak.: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Eczacılık Fak.: Haydarpaşa Kampüsü Üsküdar/İSTANBUL

M.Ü.Fen Edebiyat Fak.: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.İktisat Fak.: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Mühendislik Fak.: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Siyasal Bil.Fak.: Cuma Yolu Cad. Anadoluhisarı-Beykoz/İSTANBUL 34820

M.Ü.Teknoloji Fak.Dek: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Tıp Fak.: Haydarpaşa Kampüsü Üsküdar/İSTANBUL

ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğit. Yardımcı Doçent 1 Doktorasını Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında yapmış olmak.
ECZACILIK FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Farmakoloji Yardımcı Doçent 1 Klinik Eczacılık Bilim alanında doktora yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
BÖLÜM KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Yardımcı Doçent 1 Çeviribilimi (İngilizce) alanında doktora yapmış olmak.
İstatistik Yardımcı Doçent 1 Yaşam analizi alanında doktora yapmış olmak.
İKTİSAT FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Çalışma Ekonomisi Yardımcı Doçent 1 Çalışma Ekonomisi alanında doktora yapmış olmak. İş etiği ve sosyal sorumluluk alanlarında çalışmaları olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
BÖLÜM-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
End . Müh.-Endüstri Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 Lisans ve Lisansüstü derecelerini Endüstri Mühendisliği alanında almış olmak ve İmalatta Değişim Yönetimi için ölçülebilir modelleme konusunda çalışmaları bulunmak.
SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Siyaset Bilimi (Türkçe) Yardımcı Doçent 1 Avrupa?da siyasi entegrasyon ve/veya Uluslararası göçün siyasete etkileri üzerine yayınlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Karşılaştırmalı Siyaset (Türkçe) Yardımcı Doçent 1 Avrasya Siyaseti, Türkiye-Rusya siyasi ilişkileri alanlarında yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Yardımcı Doçent 1 Uluslararası Örgütler, Türk dış politikası ve Orta Doğu konularında yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Yardımcı Doçent 1 Türkiye-Akdeniz/Orta Doğu ve Türkiye-Transatlantik ilişkileri üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Hukuk Bilimleri (Türkçe) Yardımcı Doçent 1 Yerel Yönetimler veya Yerel Yönetim mevzuatı konusunda yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Hukuk Bilimleri (Türkçe) Yardımcı Doçent 1 İdari Sözleşmeler ve kamulaştırmalar konusunda yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
BÖLÜM KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Tekstil Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 HPLC için ters faz kolon dolgu maddesi sentezi konusunda çalışma yapmış olmak.
TIP FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Nöroloji Yardımcı Doçent 1 Türk ve Avrupa Nöroloji Yeterlilik Sınavlarını (European Board Examination in Neurology) geçmiş olmak . Klinik elektrofizyoloji ve otonom sinir sistemi ile ilgili SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış çalışmaları olmak .