Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 29 Mart 2013 08:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz birimlerinde açık bulunan ve aşağıda birim ve unvanı belirtilen kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanun'unun ilgili maddeleri ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun'unun 48. maddesine göre öğretim üyesi alınacaktır. Adayların, Aksaray Üniversitesi Senatosu tarafından 26.12.2012 tarih ve 2012/17-08 sayılı kararı ile kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan "Aksaray Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma ölçütlerinde belirtilen asgari kriterleri sağlaması gerekmektedir. Bu kriterlere uymayanların başvuruları işleme konulmayacaktır. Aksaray Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Ölçütleri için Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının Bilgi/Belge dosyasından ulaşılabilir.

İlan edilen Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adaylar, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddelerinde istenilenlerle birlikte Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığının Bilgi/Belge dosyasından temin edecekleri "ASU Öğretim Üyesi Başvuru Puanlama Tablosu"nu doldurarak 3 adet vesikalık fotoğraf, diploma (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir) ve öğrenim durumunu gösterir belgelerden oluşan 4 dosyayı (özgeçmiş, yayın listesi ve atıflar) bu amaca uygun bir kutu içerisinde imzalı bir dilekçe ile ilgili Birime ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde mesai saatlerinde bizzat teslim edeceklerdir.

Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİM BOLUM ANABİLİM DALI UNVANI ADETİ AÇIKLAMA
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ PREHISTORYA ABD. YRD.DOÇ. 1 Arkeoloji Anabilim Dah'nda doktora yapmış olmak. Paleolitik konusunda çalışmaları olmak.
KLASİK ARKEOLOJİ ABD YRD.DOÇ. 1 Arkeoloji Anabilim Dalı'nda doktora yapmış olmak. Klasik Arkeoloji alanında çalışmalan olmak.
SOSYOLOJİ BOLÜMÜ GENEL SOSYOLOJİ VE METEDOLOJI ABD. YRD.DOÇ. 1 Sosyoloji Anabilim Dalı'nda doktora yapmış olmak. ABD Aile ve / veya Din Sosyolojisi alanlannda çalışmalan olmak.
İKTİSADI VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BOLUMU YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ ABD YRD.DOÇ. 1 İşletme Anabilim Dalı'nda Doktora yapmış olmak. Örgütsel Davranış ve Bilgi Yönetimi alanında çalışmalan olmak.
Ş.KOÇHISAR UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU BANKACILIK FİNANSMAN BOLÜMÜ   YRD.DOÇ. 1 İktisat Anabilim Dalı'nda doktora yapmış olmak.Vadeli işlem piyasalan ve banka birleşmeleri konulannda çalışmalan olmak.
  YRD.DOÇ. 1 İktisat alanında doktora yapmış olmak. İktisadi Düşünceler Tarihi alanında çalışmaları olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR BOLUMU RESIM-IŞ ABD YRD.DOÇ. 1 Perspektif konusunda işbirliğine dayalı öğrenme yönetimi üzerine çalışma yapmış olmak.
MÜZİK EĞİTİMİ ABD YRD.DOÇ. 1 Koro eğitiminde yapılandıncı yaklaşım üzerine çalışma yapmış olmak.
TÜRKÇE EĞİTİMİ BOLÜMÜ turkçe eğitimi abd YRD.DOÇ. 1 Türk romanında yabancılar ve azınlıklar üzerine çalışma yapmış olmak.
türkçe eğitimi abd YRD.DOÇ. 1 Meşrutiyet romanı üzerine çalışma yapmış olmak.
İLKÖĞRETİM BOLUMU sinif öğretmenliği abd YRD.DOÇ. 1 Sosyal-Bilimsel konular küresel ısınma ve bilimin doğası üzerine çalışma yapmış olmak.
İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ BOLÜMÜ TEFSİR ABD YRD.DOÇ. 1 Tefsir Bilim Dalı'nda doktora yapmış ve Kuran'da fakiriik -zenginlik ile ilgili araştırmaları olmak
HADİS ABD YRD.DOÇ. 1 Hadis Bilim Dalı'nda doktora yapmış ve Yönetimle ilgili Hadisler ile Osmanlı Muhaddislerine dair arastırmalan olmak.
İSLAM HUKUKU ABD YRD.DOÇ. 1 İslam Hukuku Bilim Dalı'nda doktora yapmış ve İslam Hukukunda Ehli Kitap Hukukuna dair araştırmalan olmak.
İSLAM TARİHİ VE SANATLARI BOLUMU İSLAM TARİHİ ABD YRD.DOÇ. 1 İslam Tarihi Bilim Dalı'nda doktora yapmış ve Osmanlı-Mısır ilişkilerine dair araştırmaları olmak.
FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ BOLUMU DİN BİLİMLERİ ABD YRD.DOÇ. 1 Din Felsefesi Bilim Dalı'nda doktora yapmış ve din-devlet ilişkisi ile ilgili arastırmalan olmak.
İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ EĞİTİMİ BOLUMU   YRD.DOÇ. 1 Arap Dili ve Belegati Bilim Dalı'nda doktora yapmış ve Kur'an-ı Kerimdeki sanatlara dair arastırmalan olmak.
AKSARAY TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MOTORLU ARAÇLAR VE ULAŞTIRMA BOLÜMÜ OTOMOTİV TEKNOLOJİ PR. YRD.DOÇ. 1 Makine Mühendisliği Anabilim Dalı'nda doktora yapmış olmak. Şeker fabrikalarında enerji ve ekserji verimliliği ve termoekenomik analiz konulannda çalışmaları olmak.
AKSARAY SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASABE VE VERGİ BOLUMU MUHASEBE VE VERGİ UYGU- LAMALARI PR. YRD.DOÇ. 1 İşletme Anabilim Dalı'nda doktora yapmış olmak. Faaliyet haritaları ve faaliyete dayalı maliyet yönetimi alanında çalışmaları olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BOLÜMÜ GEOTEKNIK ABD YRD.DOÇ. 1 İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı'nda doktora yapmış olmak. İstinat duvarlarının dinamik davranışı ve yapay sinir ağları konularında bilimsel çalışmaları olmak.
ENDÜSTRİ MUHENDISILIGI BOLUMU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ABD YRD.DOÇ. 1 Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı'nda Doktora yapmış olmak. Veri Zarflama Analizi ve Afet Yönetimi konularında bilimsel çalışmaları olmak.
JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HİDROJEOLOJİ ABD YRD.DOÇ. 1 Jeoloji Mühendisliği Lisans, Yüksek Lisans ve Doktorasını Jeoloji mühendisliğinde yapmış olmak. Yer altı sulannın hidrojeolojik ve hidrokimyasal açıdan incelenmesi, yüzeysel su kalitesinin CBS yardımıyla belirlenmesi konulannda bilimsel çalışmaları olmak.
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE TEORİSİ VE DİNAMİĞİ ABD YRD.DOÇ. 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak ve bilimsel çalışmalanna sahip olmak.
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU     YRD.DOÇ. 1 Turizm İşletmeciliği Eğitimi Anabilim Dalı'nda doktora yapmış olmak. Turizm İşletmeciliği alanında çalışmalan olmak.
    YRD.DOÇ. 1 Üretim Yönetimi ve Pazarlama alanında doktora yapmış olmak. Örgütsel hizmet ortaklılık ve hizmet verme yatkınlığı konularında çalışmaları olmak.