Dicle Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 31 Aralık 2005 00:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dicle Üniversitesi Akademik Personel İlanı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İlanın Yayın Tarihi: 29 Aralık 2005

Üniversitemiz birimlerinin aşağıda belirtilen bölümlerine/anabilim dallarına 2547 sayılı Kanuna tabi olarak öğretim elemanları alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın gazetede yayım tarihinden itibaren on beş (15) iş günüdür. Başvurular şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular veya eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular Rektörlüğe yapılacaktır.

1-Profesör ve Doçent kadroları daimi statü için olup, adaylar başvuru dilekçeleri ile birlikte doçentlik belgelerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyalarını Profesörlük kadroları için 6 (altı) takım, Doçentlik kadroları için 4 (dört) takım olarak teslim edeceklerdir. Profesör adayları dilekçelerinde yayınlarından birini Başlıca Araştırma Eseri olarak göstereceklerdir.

2-Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuracak adaylar, dilekçelerine ek olarak öğrenim belgelerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, sınava girecekleri yabancı dili, varsa Merkezi Yabancı Dil Sınav belgelerini kapsayan dosyayı 4 (dört) takım olarak teslim edeceklerdir.

3-Öğretim üyeliğine başvuran adayların başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için 2547 sayılı Kanunda ve Dicle Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi.nde belirtilen koşulların sağlanması gerekir. Doçentler Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuramazlar.

4-Tüm adaylar, başvurdukları anabilim dalını belirtir dilekçelerine özgeçmişlerini, iletişim bilgilerini, nüfus cüzdanı fotokopilerini, iki adet fotoğraflarını ve varsa bu ilanın açıklamalar sütununda belirtilen belgelerini ekleyeceklerdir.

5-Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuran adaylardan 4 yıllık eğitim veren birimlere atanacaklarda yüksek lisans mezunu olmak, 2 yıllık eğitim veren birimlere ve Devlet Konservatuarına atanacaklarda ise yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu ve alanlarında en az 5 yıl tecrübesi bulunması (yükseköğretim kurumlarında en az beş öğretim yılı ders verdiklerine ilişkin belge getirilmesi gerekir) şarttır. Adaylar dilekçelerine ayrıca lisans (varsa yüksek lisans) mezuniyet belgelerini, transkriptlerini, erkek adaylar için askerlik durumlarını belirtir belgeyi, varsa Yabancı Dil Belgesini, yayınlanmış veya yayınlanacak bilimsel çalışmalarını ekleyerek başvuracaklardır.

6-Öğretim Görevlisi ve okutman kadrolarına başvuracak adayların lisans not ortalaması 100 üzerinden en az 70 olmalıdır. (Not ortalaması 4.lük sisteme göre olanlar 100.lük sistemdeki not karşılığı ile ilgili yazı getireceklerdir)

7-Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuran adaylardan KPDS.den en az 70 puan veya ÜDS.den en az 65 puan, öğretim görevlisi, okutman ve uzman kadrolarına başvuran adaylardan KPDS veya ÜDS.den 50 puan aldığını belgeleyenler yabancı dil sınavını başarmış sayılırlar. Bilim alanı bir yabancı dille ilgili olanlar, bu sınavı başka bir yabancı dilden vermek zorundadırlar ve muaf değillerse başvuru dilekçelerinde girecekleri yabancı dili belirteceklerdir.

8-Yabancı dilden muaf olmayan Yardımcı Doçent, Öğretim Görevlisi, okutman ve uzman kadrolarına başvuran adayların yabancı dil sınav tarihleri adaylara ayrıca bildirilecektir.

9-Adayların eğer başka bir koşul belirtilmemiş ise, başvurulan Bölüm/Anabilim Dalının lisans/lisansüstü programlarından mezun olmaları gerekmektedir.

10-Atamaların yapılabilmesi için adayların hizmet durumlarının ilan edilen kadro dereceleri ile uyumlu olması gerekmektedir.

Kadroları görmek için tıklayın.