Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 20 Mart 2013 09:24, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTORLUĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Enstitü ve Fakültelerinde açık bulunan Profesör ve Doçent kadrolarına 2547 Sayılı Kanunun 25. ve 3747 Sayılı Kanunla değişik 26. maddesinin (b) bendi ile "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği" ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları uyarınca Profesör ve Doçent (Devamlı Statüde) alınacaktır. * Profesör kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Doçent kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde

Rektörlüğümüze başvurmaları duyurulur.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı Prof. Doç. Aranan Nitelikler
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Anorganik Kimya - 1 (a), (b)
Fizik Genel Fizik 1 - (a), (c)
Atom ve Molekül Fiziği 1 - (a), (d)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetim ve Organizasyon 1 - (a)
Sayısal Yöntemler - 1 (a)
İktisat İktisat Teorisi - 2 (a)
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü - Deprem Mühendisliği 1 - (a), (e)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların Organometalık ve Anorganik Bileşik Sentezi ve X Işını Analizi, Biyolojik Önem taşıyan Lıgand Komplekslerinin Sentez ve Analizi alanında uzmanlaşmış olması gerekmektedir.

(c) Adayların veri edinim sistemleri ve bunlar için ilgili VME tabanlı gömülü sistem yazılımları ve sürücüleri konusunda uzman olması ve Deneysel ve Teorik nükleon-nükleon etkileşim konusunda yetkin olması gerekmektedir.

(d) Adayların amorf veya kuasikristaller gibi yarı periyodik özelliklere sahip atomik yüzeyler üstünde yapı oluşumu, istatistiksel mekaniğin faz geçişleri, olasılık ve rastgele ortamlar, denge ve denge dışı durumlar gibi konularının birkaçında hem kuramsal, hem de sayısal hesaplamalı çalışmalarının uluslararası kabul gormuş dergilerde yayınlanmış olması gerekmektedir.

(e) Adayların Deprem Mühendisliği alanında uzmanlaşmış, deprem tehlikesinin belirlenmesi ve deprem hareketi azalım ilişkileri konularında uzmanlaşmış ve bu konularda uluslararası saygın dergilerde yayınlanmış makalelerinin bulunması gerekmektedir.