DKK Uzman Erbaş Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Mart 2013 08:03, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
DKK Uzman Erbaş Alım İlanı

T.C. DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOMUTANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI BAŞKANLIĞI BEYLERBEYİ/İSTANBUL

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2013 YILI 1'İNCİ DÖNEM UZMAN ERBAŞ ALIMLARI BİLGİLENDİRME KILAVUZU

Bu kılavuz Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Uzman Erbaş olmak için başvuran adayları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Başvuru Tarihleri 21 Şubat - 18 Mart 2013

Başvuru Adresi http://personeltemin.dzkk.tsk.tr

(PARA İLE SATILAMAZ) Şubat 2013

2013 YILI UZMAN ERBAŞ ALIM SINAVLARINA KATILACAK ADAYLARIN DİKKATİNE!

1. BAŞVURU, SINAV VE SINAV SONRASI İŞLEMLERE AİT BÜTÜN KURALLAR BU KILAVUZDA AÇIKLANMIŞTIR.

2. BU KILAVUZDA YER ALAN KURALLAR, KILAVUZUN YAYIM TARİHİNDEN SONRA YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI ORGANLARI İLE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI VE DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI TARAFINDAN GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE DEĞİŞTİRİLEBİLİR.

3. ALIM SÜRESİNCE HERTÜRLÜ DUYURU VE BİLGİLENDİRME www.dzkk.tsk.tr VE http://personeltemin.dzkk.tsk.tr İNTERNET ADRESİNDEN YAPILACAKTIR.

ALIM YAPILACAK SINIF VE BRANŞLARI

SINIF VE BRANŞ ADI GÖREV YERLERİ / İSTİHDAM EDİLECEK BİRLİKLER YÜZME TESTİ
TOPÇU KARA/YÜZER BİRLİKLERDE VAR (25 Metre)
SERDÜMEN YÜZER BİRLİKLERDE VAR (25 Metre)
PORSUN YÜZER BİRLİKLERDE VAR (25 Metre)
TELSİZCİ KARA/YÜZER BİRLİKLERDE VAR (25 Metre)
DENİZ PİYADESİ (YÜKSEK HAZIRLIK SEVİYELİ KOMANDO) KARA BİRLİKLERİNDE VAR (Not)
DENİZ PİYADESİ (TALİM ÖĞRETMENİ) KARA BİRLİKLERİNDE YOK
DENİZ PİYADESİ (GÜVENLİK) KARA BİRLİKLERİNDE YOK
MOTORCU KARA/YÜZER BİRLİKLERDE VAR (25 Metre)
ELEKTRİKÇİ KARA/YÜZER BİRLİKLERDE VAR (25 Metre)
YARA SAVUNMACI KARA/YÜZER BİRLİKLERDE VAR (25 Metre)
ŞOFÖR KARA BİRLİKLERİNDE YOK
AŞÇI KARA/YÜZER BİRLİKLERDE VAR (25 Metre)
SIHHİYE KARA/YÜZER BİRLİKLERDE VAR (25 Metre)
DENİZ İSTİHKÂMCI KARA BİRLİKLERİNDE YOK

Not: Detayı Sayfa 18'de bulanan testler uygulanacaktır.

BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARIN SINIF/BRANŞ/İHTİSASLARI

1. TOPÇU SINIFI:

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın Topçu, Nişancı, Havancı, Tankçı, Roketatar Nişancısı, Tow Nişancısı, Mk.Tüfek Nişancısı, Torpidocu, Cephaneci, RPG-7 Roket Atar Nişancısı

sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

2. SERDÜMEN SINIFI:

Serdümen sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının "Serdümen" veya "Vardabandra" sınıfında yapmış/yapıyor olmak.

veya

b. Meslek Liselerinin; Gemi Yönetimi ve Güverte veya Meslek Yüksek Okullarının; Deniz Ulaştırma ve İşletme veya Fakültelerin Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

3. PORSUN SINIFI :

Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının "Porsun" sınıfında yapmış/yapıyor olmak.

4. TELSİZCİ:

Telsiz sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın Telsiz, Telem, Muhabere sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

veya

b. Meslek Liselerinin; Bilgi İşlem, Bilgisayar, Bilgisayar (Donanım), Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Yazılım, Büro Hizmetleri, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Elektrik, Elektrik- Elektronik, Elektromekanik Taşıyıcılar, Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Telekomünikasyon veya Meslek Yüksek Okullarının; Bilgisayar Programcılığı veya Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümlerinden birinden mezun olmak.

veya

c. Askerlik İhtisası ve Okul Bölümü şartları hariç Milli Eğitim Bakanlığının 120 saatlik bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.

5. DENİZ PİYADESİ SINIFI (YÜKSEK HAZIRLIK SEVİYELİ KOMANDO):

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak ve iyi derecede yüzme biliyor olmak.

6. DENİZ PİYADESİ SINIFI (TALİM ÖĞRETMENİ) :

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak.

7. DENİZ PİYADESİ SINIFI (GÜVENLİK) :

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak.

8. MOTORCU SINIFI:

Adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın "Motorcu, Bakımcı (Motor), Motorbot İşletmeni, Ulaştırma Makinist, Kademeci" sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

veya

b. Meslek Liselerinin; Endüstriyel Kalıp, Endüstriyel Otomasyon, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi(Mekanik/Makine), Hidrolik ve Pnömatik, Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi, İş Makineleri Bakım ve Onarımı, Makine, Makine Bakım Onarımcılığı, Motor, Motor(Benzinli), Motor(Dizel) veya Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcılığı, Otomotiv Elektromekanik bölümü veya

c. Meslek Yüksek Okullarının; Gemi Makineleri, Otobüs Tamir ve Bakım, Otomotiv Endüstrisi, Otomotiv, Motor,Gemi Makineleri İşletme Bölümü, Makine, Makine-Resim-Konstrüksiyon veya Otomotiv Teknolojisi, Endüstriyel Kalıpçılık bölümü veya

ç. Fakültelerin; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği veya Otomotiv Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

9. ELEKTRİKÇİ SINIFI:

Adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın "Elektrikçi, Jeneratör Operatörü, Sahra Kablocusu, Bakım (Elektrik)" sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

veya

b. Meslek Liselerinin; Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektromekanik Taşıyıcılar, Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Kontrol ve Enstrümantasyon Teknolojisi, Mekatronik, Otomasyon, Otomatik Kumanda bölümü veya

c. Meslek Yüksek Okullarının; Elektrik, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi bölümü veya

ç. Fakültelerin; Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği veya Uçak Elektrik-Elektronik bölümü mezunu olmak.

10. YARASAVUNMA SINIFI:

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksınız "Yarasavunma" sınıf/branş/ihtisasta veya Komutanlıkların Yangın Merkezlerinde (Terhis/Nitelik Belgesi veya Görev Belgesinde yazılı olmayanlar kabul edilmeyecektir) yapmış veya yapıyor olmak.

11. ŞOFÖR SINIFI :

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıklarında sınıf/branş/ihtisaslarına bakılmaksızın yapmış veya yapıyor olmak ve "B veya E veya D" sınıfı ehliyeti bulunmak.

12. AŞÇI BRANŞI:

Adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın Aşçı, Fırıncı, Aşçıbaşı, Aşçı Yardımcısı, Soğuk Mezeci, Izgaracı, Dönerci, Pastacı, Pideci sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

veya

b. Aşçılık Meslek Lisesi veya Aşçılık Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak,

veya

c. Aşçılık ile ilgili kurs/sertifika/bonservis belgelerinden en az birine sahip olmak,

13. SIHHİYE SINIFI:

Adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın "Sıhhiye" sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

veya

b. Sağlık Meslek Lisesi, 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okullarının sağlık ile ilgili alan/bölümleri veya 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu mezunu olmak.

14. DENİZ İSTİHKÂMCI SINIFI:

Adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

(1) Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksınız Deniz İstihkam, İstihkamcı, İnşaat Beton veya İnşaat Demir ile Jandarma Genel K.lığının Jand. Teknisyen sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak

veya

(2) Meslek Liselerinin; Alt Yapı, Alt Yapı (İnşaat), İnşaat, Üst Yapı, Üst Yapı (İnşaat), Yapı, Kalıp, Kalıpçılık bölümü veya Meslek Yüksek Okullarının; İnşaat Teknolojisi, Beton Teknolojisi, Yapı Denetimi veya Yapı Ressamlığı bölümü mezunu olmak.

15. DENİZ İSTİHKÂM (İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜ) SINIFI:

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak ve "G" sınıfı ehliyeti olmak.

GİRİŞ KOŞULLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

2. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

3. 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir),

4. Halen Askerlik görevini yapmakta iken başvuran adaylar için, 18 Mart 2013 tarihi itibari ile terhislerine 6 (altı) ay ve daha az süre kalmak.

5. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, terhisi üzerinden 3 (üç) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (21 Şubat 2010 tarihinden itibaren terhis olanlar),

6. Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranlar için "Uzman Erbaş Olur" kayıtlı uygun nitelik belgesi almış olmak,

7. Yapılacak genel kültür, meslek bilgisi, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri, uygulamalı sınavlar ile mülakatlarda başarılı olmak ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek.

8. Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

9. Askeri öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak,

10. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

11. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak,

12. Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir veya üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 148'nci maddesinin birinci fıkrasında yazılı suçlardan hükümlü bulunmamak,

13. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş askerliğinin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.

14. Tam sağlam olmak ve sınavlar sonrasında sevk edilecekleri Askeri Hastanelerden branşına uygun sağlık raporu almak, ayrıca sınıf özelliklerine göre TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen koşulları karşılamak ve Aşçı ve Sıhhiye sınıfı adaylar için denizaltıcılık muayenelerinden olumlu rapor almak.

15. Alım yapılacak sınıfa uygun branş/ihtisaslarda bulunmak,

16. Yabancı uyruklu kişilerle evlenenlerden; bu evlilikleri, 12 Mart 1997 gün ve 22931 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte belirtilen esaslar dahilinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından uygun görülmeyenler ile; başvuru ile atama yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığından çıkartılanların başvuruları kabul edilmez/iptal edilir.

BAŞVURU

1. Adayların kılavuzun tamamını okuduktan sonra "Başvuru Sayfası"nı doldurmaları gerekmektedir.

2. Başvurular http://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresindeki "Personel/Öğrenci Alımları" linkindeki "2013 yılı Uzman Erbaş Alımı" sayfasına girilerek yapılacaktır.

3. Askerlik hizmetini tamamlamış adaylar Başvuru Sayfasındaki "Askerlik Hizmetini Tamamlamış Adaylar'' başlığına girerek başvuru yapacaklardır.

4. Halen askerlik görevini yapmakta olan (erbaş/er) adaylar ise Başvuru Sayfasındaki "Halen Askerlik Görevini Yapmakta Olan Adaylar" başlığına girerek başvuru yapacaklardır.

5. "Başvuru Sayfası''nda doldurulacak bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki sorumluluklardan adaylar sorumludur.

6. Doldurulan bilgilerin, kılavuzda yer alan, başvuru şartlarına uygun olmadığının tespit edilmesi durumunda hangi aşama sürecinde olursa olsun aday elenmiş kabul edilecek ve işlemleri iptal edilecektir.

7. İlk başvurular; 21 Şubat 2013 Pazartesi günü saat 14:00'da başlayıp, 18 Mart 2013 Salı günü saat 14:00'da sona erecektir.

8. Giriş sonrası her adaya bir şifre verilecektir. Adaylar "Aday Girişi" kısmından şifreyle başvuru süresince başvurularını kontrol edip güncelleyebileceklerdir.

9. Şifrenizi kaybetmeyiniz. İdarece, adayların yazılı, sözlü veya bilgi edinme başvurusu yolu ile yapacakları "Şifre Öğrenme" taleplerine yanıt verilmeyecektir.

10. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

11. Anlaşılmayan konular için Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S.) kısmına bakılacaktır.

YAZILI SINAVA ÇAĞRILAN ADAYLARIN AÇIKLANMASI

1. Yazılı Sınava çağırılacak adayların listesi 29 Mart-03 Nisan 2013 tarihleri arasında http://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresinden ilan edilecektir.

2. Yazılı Sınav 13 Nisan 2013 tarihinde ANKARA, İSTANBUL, İZMİR, İSKENDERUN, YALOVA, KOCAELİ illerinde yapılacaktır. Gerekli görüldüğü takdirde idarece aday tercihlerinde ve sınav merkezlerinde değişiklik yapılabilecektir.

3. Sınava giremeyen adaylara yedek gün yapılmayacaktır.

4. Adaylar sınava gelirken yanlarında T.C.Kimlik Numarasını gösterir nüfus cüzdanı/pasaport/ehliyet vb. gibi kimlik ve kurşun kalem ve silgi getireceklerdir.

YAZILI SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

1. 13 Nisan 2013 tarihi saat 10.00'da yazılı sınav icra edilecektir. Sınavda, 50 genel kültür, 10 Askeri Kültür ve 40 sınıf bilgisi olmak üzere toplam 100 soru sorulacaktır. Ancak; Aşçı, Porsun, Deniz İstihkam ve Topçu sınıfına başvuran adaylar sadece Genel Kültür sınavına, diğer sınıflara başvuruda bulunan adaylar Genel kültür sınavı ile Meslek Bilgisi Sınavına (Askeri Kültür ve Sınıf Bilgisi) gireceklerdir. Sınav süresi; sadece Genel Kültür sınavına girecek adaylar için 60 dakika, diğer adaylar için 120 dakikadır.

2. Yazılı Sınavda Genel Kültür Sınavı ve Meslek Bilgisi Sınavı (Askeri Kültür ve Sınıf Bilgisi) ayrı ayrı 100 puan üzerinden değerlendirilecek, her iki sınav ortalaması 60 Puan ve üzeri olan adaylar başarılı sayılacaktır. Aşçı, Porsun, Deniz İstihkâm ve Topçu sınıfından sınava girecek adaylar sadece Genel Kültür Sınavına girecek, 60 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. Başarılı olan adaylar 2'nci Seçim Aşamasına katılmaya hak kazanacaklardır.

3. Yazılı Sınavda sorulabilecek Genel Kültür ve Meslek Bilgisi sınavlarına ait muhtemel alt konu başlıkları sayfa 7,8,9,10 ve 11'de belirtilmiştir.

4. Sınav soruları çoktan seçmeli ve 5 seçenekli olarak hazırlanacaktır. Yanlış cevaplar için doğru cevaplardan puan kırılmayacaktır.

5. Adayların sınavları optik okuyucu ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Adayların, eğitim ve öğretim düzeylerindeki farklılıklar göz önünde bulundurularak, sınava giren adayların kendi içlerinde bir değerlendirme imkanı sağlamak için, sınav değerlendirmesi Standart Puan Hesaplaması ile yapılacaktır.

6. Yazılı sınav sonuçları 26 Nisan 2013 tarihinden itibaren http://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresinden yayınlanacaktır.

7. Yazılı sınavı başarı ile geçen adaylar 2'nci Seçim Aşamaları kapsamında ön sağlık muayenesine gireceklerdir. 26 Nisan 2013 tarihinde yazılı sınav ilanı ile birlikte Ön Sağlık Muayenesi, Fiziki Kabiliyet ve Değerlendirme Testleri, Uygulama Sınavları ve Mülakat Aşamaları tarihleri ve saati açıklanacaktır.

UZMAN ERBAŞ ALIMLARI BİLGİLENDİRME KILAVUZU BRANŞLARA AİT SORU SORULABİLECEK MUHTEMEL ALT KONU BAŞLIKLARI 1. GENEL KÜLTÜR VE ASKERİ KÜLTÜR

S.NU BRANŞ ADI SORU HAZIRLANILMASINDA YARARLANILABİLECEK ALT KONU BAŞLIKLARI
1 Türkçe Sözcükte Anlam
1 Türkçe Cümlede Anlam
Türkçe Paragraf
1 Türkçe Anlatım Bozuklukları
  İnkılap Tarihi 20.Yüzyıl Başlarında Osmanlı İmparatorluğu
  İnkılap Tarihi 1.Dünya Savaşı Sonunda Osmanlı İmparatorluğu'nun Durumu
  İnkılap Tarihi Mustafa Kemal Atatürk'ün Hayatı
2 Kurtuluş Savaşı
İnkılap Tarihi Cumhuriyet Dönemi
  İnkılap Tarihi Atatürk Devrimleri
  İnkılap Tarihi Türkiye Cumhuriyeti'nin Dış Siyaseti
  İnkılap Tarihi Atatürkçü Düşünce Sistemi ve Atatürk İlkeleri
  Milli Coğrafya Dünyanın Şekli ve Hareketleri
  Milli Coğrafya Harita Bilgisi
  Milli Coğrafya Türkiye Denizleri ve Boğazları (Tanıma Düzeyli)
3 Milli Coğrafya Türkiye Bölgeler Coğrafyası (Tanıma Düzeyli)
Milli Coğrafya Türkiye Ekonomik Coğrafyası (Tanıma Düzeyli)
  Milli Coğrafya Türkiye Beşeri Coğrafyası (Tanıma Düzeyli)
  Milli Coğrafya Türkiye Fiziki Coğrafyası (Tanıma Düzeyli)
  Milli Coğrafya Türkiye'nin Komşu Ülkeleri Beşeri Faaliyetler
4 T.C. ANAYASASI (Son değişiklikleri ihtiva edecek şekilde)
5 VATANDAŞLIK
6 TÜRK KÜLTÜR VE MEDENİYETİ
7 MATEMATİK (Lise seviyesinde soru sorulacaktır.)
8 AKTÜEL KONULAR (Son bir sene içerisinde basın organlarında yayımlanmış ekonomi, siyasal, spor, sanat vb. güncel olaylar.)
  Askeri Kültür Askerin Silah Kullanma Yetkisi
9 Askeri Kültür Disiplin
Askeri Kültür Emniyet ve Kaza Önleme
  Askeri Kültür Nöbet Hizmetleri
S.NU BRANŞ ADI SORU HAZIRLANILMASINDA YARARLANILABİLECEK ALT KONU BAŞLIKLARI
   
  Serdümen Serdümen Genel Konular
  Serdümen Seyir ve Yardımcıları
  Serdümen Geminin Seyir ve Limanda Yakacağı Fenerler
  Serdümen Selamlama ve Toka/Arya Sancak Merasimi
1 Serdümen Deniz Vasıtalarına İlişkin Hususlar
Serdümen Fors, Flama, Flandra ve Sancaklar
  Serdümen Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü
  Serdümen Veri Tabancası ve Can Salları
  Serdümen Dahili Muhabere
  Serdümen Emniyet ve Kaza Önleme
  Telsiz Telsiz Genel
  Telsiz Mesaj
  Telsiz Telsiz Telefon Muhaberesi
  TELSİZ Tehlike Muhaberesi
2 Dosyalama İşlemleri
  Emniyet Tedbirleri
  Telsiz Microsoft Office Word
  Telsiz Microsoft Office Excel
  Telsiz Microsoft Office Powerpoint
  Deniz Piyadesi (Talim Öğretmeni, güvenlik, komando) Deniz Piyade Genel (Tanımlar)
  Deniz Piyadesi (Talim Öğretmeni, güvenlik, komando) Tek Er Muharebe Eğitimi
   
3 Deniz Piyadesi (Talim Öğretmeni, güvenlik, komando) Piyadecilikte Kullanılan Araç/Silahlar
  Deniz Piyadesi (Talim Öğretmeni, güvenlik, komando)  
  Deniz Piyadesi (Talim Öğretmeni, güvenlik, komando) Keşif/Gözetleme
     
  Deniz Piyadesi (Talim Öğretmeni, güvenlik, komando) İlk yardım ve Yaralı Taşıma Usulleri
S.NU BRANŞ ADI SORU HAZIRLANILMASINDA YARARLANILABİLECEK ALT KONU BAŞLIKLARI
  Motorcu Makineler Hakkında Genel Bilgi
  Motorcu Motorların (İçten Yanmalı Makinelerin) Sınıflandırılması ve Genel Yapısı
  Motorcu Motorlar ile İlgili Sistemler (Egzost, Soğutma, Yağlama, Ateşleme v.b.)
  Motorcu Ölçü ve El Aletleri
  Motorcu Yangın ve Mücadele Yöntemleri
  Motorcu Motorculuk El Aletleri
  Motorcu Motorculukta Kullanılan Ölçü Aletleri
  Motorcu Motor Tipleri
  Motorcu İçten Yanmalı Bir Motorun Genel Yapısı ve Parçaları
  Motorcu Motor Terimleri
  Motorcu Dört Zamanlı Bir Motorda Çevrim
  Motorcu Otto Çevrimi ve Dizel Çevrimleri
4 Motorcu İki Zaman Çevrimi ile Dört Zaman Çevriminin Karşılaştırılması
  Motorcu Silindirleri Senteye Getirmek
  Motorcu Dizel Motorları
  Motorcu Dizel Motorların Yakıt Sistemi
  Motorcu Enjektörlerin Bakım ve Onarımı
  Motorcu Yakıt Depoları
  Motorcu Yakıt Filtresi
  Motorcu Enjektörler
  Motorcu Benzinli Motor Parçasını Sökmek
  Motorcu Benzinli Motor Ana Parçalarını Tanıtmak
  Motorcu Benzinli Motorun Yardımcı Sistemleri
  Motorcu Benzinli Motor Parçasının Bakımını Yapmak
  Motorcu Benzinli Motor ParçalarınıTakmak
S.NU BRANŞ ADI SORU HAZIRLANILMASINDA YARARLANILABİLECEK ALT KONU BAŞLIKLARI
  Elektrik Yapı ve Kuvvet Tesisatı Bakım Onarımı
  Elektrik Temel Elektrik Devreleri
  Elektrik Temel Elektrik Malzemeleri
  Elektrik Temel Elektrik Malzemeleri Bağlantıları
  Elektrik Priz Tesisatları
  Elektrik Pano Testleri
  Elektrik Otomatik Kumanda Devreleri
  Elektrik Kuvvet Tesislerinde Motor ve Şalter Bağlantıları
5 Elektrik Kuvvet Tesisatı Arıza Tespiti ve Onarımı
  Elektrik Kumanda Devre Elemanları
  Elektrik Endüstriyel Aydınlatma Tesisatları
  Elektrik Elektrik Makinelerinde Mekanik Arıza Tespiti
  Elektrik El ve Güç Aletleri
  Elektrik Elektriğin Temel Esasları
  Elektrik AC ve DC Makineler
  Elektrik Soğuk Depo Elektrik ve Soğutma Devreleri
  Elektrik Soğutma Bölümlerinin Bakım Onarımı
  Yarasavunma Yarasavunma Tarifi ve Önemi
  Yarasavunma Gemilerin Bölmelendirilmesi
  Yarasavunma Materyal Hazırlık Durumları
6 Yarasavunma Yaraya Müdahale ve Usulleri ve Tahliye Sistemi
Yarasavunma Yangın ve Yangın Savunma Konuları
  Tamirci Parti Kuruluş, Görev ve Hareket Tarzları
  Yarasavunma Dahili Muhabere
  Yarasavunma Emniyet ve Kaza Önleme
  Şoför Trafik Kuralları
  Şoför Mevzuat Bilgisi (Trafikle ilgili kanun, yönetmelikler)
7 Şoför Araç Bilgisi ve Bakım Tutum (B, C, D, E, G sınıfı ayrı ayrı)
Şoför Kazalarda İlk Yardım
  Şoför Kendi Ehliyetine Ait Genel Bilgiler (B, C, D, E, G sınıfı ayrı ayrı)
  Şoför İleri Sürüş Teknikleri
S.NU BRANŞ ADI SORU HAZIRLANILMASINDA YARARLANILABİLECEK ALT KONU BAŞLIKLARI
  Sıhhiye Kırık - Çıkık - Burkulmalarda İlk Yardım
  Sıhhiye Zehirlenmeler ile ilgili ilk Yardım
  Sıhhiye Güneş Çarpması
  Sıhhiye Donmalar
  Sıhhiye Elektrik Çarpması
  Sıhhiye Asepsi - Antisepsi - Dezenfeksiyon
  Sıhhiye Nabız Alınan Bölgeler
  Sıhhiye Atardamar Yaralanmalarında İlk Yardım
8 Yanıklarda İlk Yardım
  Sıhhiye Yaralı Taşıma Usulleri
  Sıhhiye Uzuv (Organ) kapmalarında ilk yardım
  Sıhhiye Boğulmalarda ilk yardım
  Sıhhiye Kalp durmasında ilk yardım
  Sıhhiye Genel vücut yapısı ve yerleri
  Sıhhiye İç organların işlevleri
  Sıhhiye Temel Yaşam Desteği
  Sıhhiye Göğüs Travmaları İle İlgili Hususlar
  Sıhhiye Genel Hijyen

NOT: Yukarıda yer alan alt konular referans olarak belirtilmiştir. Sınav soruları hazırlanırken yukarıda belirtilen alt konu başlıklarından ve/veya benzer konu başlıklarından yararlanılacaktır.

UZMAN ERBAŞ ALIMLARI BİLGİLENDİRME KILAVUZU 2'NCİ SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRILAN ADAYLARIN YAPACAĞI İŞLEMLER

Mülakat Sınavı ile ilgili duyurular http://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresinden yapılacaktır.

2. Mülakat Sınavına çağrılan adaylar, sınava gelirken yanlarında aşağıda yazılı kendilerine ait belgeleri (sırayla şeffaf dosyalara, şeffaf dosyaları da gömlek dosyaya koyarak) getireceklerdir.

a. Dilekçe (Aday Girişi Kısmından Çıktı Alınacaktır Sadece Sınavdan Başarılı Olan Adaylar İçin Bu

Kısım Aktif Hale Getirilecektir.)

b. Aday Bilgi Formu (http://personeltemin.dzkk.tsk.tr dökümanlar kısmından doldurularak çıktı

alınacak, fotoğraf yapıştırılarak imza atılacaktır)

c. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

ç. Askerlik hizmetini tamamlamış adaylar için Terhis Belgesi Fotokopisi. (Askerlik Durum Belgesi Kabul Edilmemektedir.)

ç. Askerlik hizmeti devam eden adaylar için sayfa 19'da bulunan "Nitelik" belgesi Sayfa 20'ye göre doldurularak kapalı zarf içerisinde teslim edilecektir.

d. Son mezun olduğu okula ait Mezuniyet Belgesi veya Diplomanın Fotokopisi

e. 2 adet vesikalık fotoğraf.

f. Aşçı branşına müracaat edecek adaylar için, aşçılık ile ilgili herhangi bir kurs/sertifika/bonservis belgesinin fotokopisi.

ğ. Telsizci branşına müracaat eden adaylardan Telsiz/Telem/Muhabere İhtisas/Sınıf/Branş ve Okul Bölümü Şartını sağlamayanlar için, Milli Eğitim Bakanlığının 120 saatlik bilgisayar kurs sertifikasının fotokopisi.

g. Şoför branşına müracaat eden adaylar için ehliyet fotokopisi.

ı. Deniz İstihkâm İş Makinesi Operatörü branşında başvuran adaylar için "G" sınıfı ehliyet fotokopisi.

NOT : Başvuru için istenen belgelerin fotokopisi istenmektedir. Başvuru için getirecekleri evraklar iade edilmeyeceğinden dolayı; evraklar getirilirken hiçbir belgenin aslı veya noter onaylı sureti getirilmeyecektir. Adayların mağdur olmaması için bu hususa önemle dikkat etmesi gerekmektedir.

1.

b. c.

rahatsızlıklar,

3. Mülakat sınavı sonuçları ve diğer temin işlemleri ile ilgili duyurular http://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresinden yayınlanacaktır.

2'NCİ SEÇİM AŞAMALARINA İLİŞKİN BİLGİLER ÖN SAĞLIK MUAYENESİ :

a. On Sağlık kontrolünde TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre adayın genel fiziki kusurları olup olmadığı kontrol edilecek ve fiziki kabiliyet testi için gerekli sağlık kontrolleri yapılacaktır.

Adaylar ön sağlık kuruluna mayo veya şortlu olarak alınacaklardır. On sağlık kontrolünde aşağıda belirtilen hususlarda muayeneleri yapılacaktır.

(1) Kollar, bacaklar ve gövde bütünlüğü ile ilgili, dışarıdan bir bakışta belli olan ortopedik

(2) İleri derecede cilt bozuklukları,

(3) Duyu organlarının doğuştan yokluğu veya şekil bozukluğu,

(4) Beden hareket ve faaliyetleri ilgili dış görünümü ileri derecede bozan rahatsızlıklar,

(5) Boy-kilo uyumsuzluğu, (Sayfa 13'de belirtilen tabloda kriterler yer almaktadır)

(6) Görme ve işitme ile ilgili yardımcı cihazların kullanım durumu (gözlük, işitme cihazı gibi),

(7) Ağız ve diş sağlığı (Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin Hastalık ve arazılar listesinin 28'inci maddesi kapsamında).

ç. Ön sağlık muayenesinde alımı uygun bulunan adaylar fiziki kabiliyet ve değerlendirme testine alınacaklardır.

BOY-KİLO STANDARTLARI

BOY AĞIRLIK
  UST SINIR ALT SINIR
164 72 51
165 72 52
166 72 52
167 73 53
168 73 54
169 74 54
170 75 55
171 76 56
172 77 56
173 78 57
174 79 58
175 80 58
176 81 59
177 81 60
178 82 60
179 83 61
180 84 62
181 85 62
182 86 63
183 87 64
184 88 64
185 89 65
186 90 66
187 91 66
188 92 67
189 93 68
190 94 69
191 95 70
192 96 70
193 97 71
194 98 72
195 99 72
196 100 73
197 101 74
198 102 75
199 103 75
200 104 76
201 105 77
202 106 78
203 107 78
204 108 79
205 109 80
206 110 81
207 111 81
208 112 82
209 114 83
210 115 84

2. FİZİKİ KABİLİYET VE DEĞERLENDİRME TESTLERİ :

a. Fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri Deniz Harp Okulu K.lığı Tuzla/İSTANBUL ve Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı İskenderun/Hatay adresinde yapılacaktır. Müteakip maddelerde hangi branşların nerede fiziki kabiliyet ve değerlendirme testlerine tabi tutulacağı yazmaktadır. Gerekli görüldüğü takdirde idarece yer değişikliği yapılabilir. Değişiklik yapıldığı takdirde adaylara resmi internet sitesinden duyurulur.

b. TOPÇU, SERDÜMEN, PORSUN TELSİZCİ, DENİZ PİYADESİ (YÜKSEK HAZIRLIK SEVİYELİ KOMANDO), DENİZ PİYADESİ (TALİM ÖĞRETMENİ), DENİZ PİYADESİ (GÜVENLİK), MOTORCU, ELEKTRİKÇİ, YARASAVUNMACI, AŞÇI, SIHHİYE sınıflarına başvuran adayların fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri DENİZ HARP OKULU KOMUTANLIĞI TUZLA/İSTANBUL adresinde yapılacaktır.

c. ŞOFÖR ve DENİZ İSTİHKÂM (İş Makinesi Operatörü Dahil) sınıflarına başvuran adayların fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri DENİZ ER EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI İSKENDERUN/HATAY adresinde yapılacaktır.

ç. Fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri için adaylar; eşofman, şort, mayo/şort mayo spor ayakkabısı, havlu ve terlik v.b. malzemelerini yanlarında bulunduracaklardır.

ç. Adaylar (Deniz Piyadesi (Yüksek Hazırlık Seviyeli Komando) HARİÇ) sayfa 15'de detayları bulunan KOŞU, ŞINAV ve MEKİK testlerine tabi tutulacaklardır. Ayrıca sayfa 2'de belirtilen ve karşılıklarında yüzer birlik ibaresi yazılı olan branşlara başvuran tüm adaylara 25 metre yüzme testi uygulanacaktır. Bu testlerden herhangi birinden başarılı olamayan adaylar elenecektir. Kara testlerinden KOŞU HARİÇ diğer testlere ikinci hak verilir. Yüzme testlerinden 25 metre yüzme testi hariç diğer testler için ikinci bir hak verilir.

d. Deniz Piyadesi Sınıfı "Komando" Branşı; sayfa-18'deki tabloda belirtilen fiziki yetenek testlerine tabi tutulacaklardır.

NOT: Deniz Piyadesi (Talim Öğretmeni ve Güvenlik) sınıflarına başvuru sayısına göre idarece gerekli görüldüğü takdirde Fiziki Kabiliyet ve Değerlendirme Testi DENİZ ER EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI İSKENDERUN/HATAY adresinde yapılabilir. Değişiklik olduğu takdirde resmi internet sitesinde adaylara duyurulur.

Deniz Piyadesi (Yüksek Hazırlık Seviyeli Komando) Hariç Tüm Sınıflara Uygulanacak Kriterler

ŞINAV - MEKİK 1500 M. KOŞU
YAŞ GRUPLARI 21-25 YAŞ GRUPLARI 21-25
TEKRAR SAYISI NOT TEKRAR SAYISI NOT
60 100 6.30-6.39' 100
59 99 6.40-6.49' 98
58 98 6.50-6.59' 94
57 97 7.00-7.09' 90
56 96 7.10-7.19' 85
55 94 7.20-7.29' 75
54 92 7.30-7.39' 65
53 90 7.40-7.49' 55
52 89 7.50-7.59' 50
51 88 8.00-8.09' 40
50 87 8.10-8.19' 36
49 85 8.20-8.29' 32
48 84 8.30-8.39' 28
47 83 8.40-8.49' 24
46 82 8.50-8.59' 20
45 80 9.00-9.09' 16
44 78 9.10-9.19' 12
43 76 9.20-9.29' 8
42 74 9.30-9.39' 4
41 72 9.40-9.49' 0
40 70 - -
39 68 - -
38 66 - -
37 64 - -
36 62 - -
35 60 - -
34 58 - -
33 56 - -
32 55 - -
31 54 - -
30 52 - -
29 51 - -
28 50 - -
27 49 - -
26 48 - -
25 47 - -
24 45 - -
23 44 - -
22 42 - -
21 41 - -
20 40 - -

d. Değerlendirme ve Sıralama

Değerlendirme, giriş testi standartlarında belirtilen en az limitleri (Her Testten En Az 40 Almak) geçen adaylar arasında yapılır. Adayların sıralaması; testleri başarı ile tamamlayan adaylar arasında testlerden aldıkları puanların toplamına göre yapılacaktır. Alınan puanların toplamı, puanı bulunan testlerin sayısına bölünecek ve çıkan sonuç 40 ve üzeri olan adaylar başarılı sayılarak uygulama sınavı aşamasına geçecektir. Ortalaması 40 puanın altında olan adaylar elenir.

Fiziki yetenek ve değerlendirme testi notunun % 10'u, adaylar arasındaki genel değerlendirme notuna ekleneceğinden; adayların belirtilen en az limitlerin üzerinde almış oldukları puan önem taşımaktadır.

Fiziki yetenek ve değerlendirme testlerinden başarılı olan adaylar bir sonraki aşama olan Uygulamalı Meslek Bilgisi Sınavına girecektir. Uygulama Meslek Bilgisi Sınavı FİZİKİ YETENEK DEĞERLENDİRME TESTİNDEN BİR SONRAKİ GÜN YAPILACAKTIR. Uygulamalı Meslek Bilgisi sınavı başlığının altında bulunan branşlara göre uygulama sınav merkezleri yer almaktadır. Adayların kalma yeri ihtiyaçları kendileri tarafından karşılanacağından bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Askerlik hizmeti devam eden adayların sınavların yapılacağı birliklerin imkânları doğrultusunda iaşe ve ibateleri karşılanacaktır.

4. UYGULAMALI MESLEK BİLGİSİ SINAVI :

a. Her adaya branşı ile ilgili 4 adet soru sorulacaktır.

b. Her soru 25 puan değerlendirilir. Bu sınavda başarılı olabilmek için en az 60 ve üzerinde puan almak gerekmektedir.

c. TOPÇU, SERDÜMEN, PORSUN, TELSİZCİ, AŞÇI SINIFLARINA Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı/Altınova-YALOVA adresinde uygulamalı meslek bilgisi sınavı yapılacaktır.

ç. MOTORCU, ELEKTRİKÇİ, YARASAVUNMACI SINIFLARINA Derince Eğitim Merkezi Komutanlığı/Derince-KOCAELİ adresinde uygulamalı meslek bilgisi sınavı yapılacaktır.

ç. SIHHİYE, DENİZ PİYADESİ (KOMANDO/GÜVENLİK/TALİM ÖĞRETMENİ) SINIFLARINA Deniz Harp Okulu Komutanlığı Tuzla/İSTANBUL adresinde uygulama sınavı yapılacaktır.

d. ŞOFÖR SINIFINA Denir Er Eğitim Alay Komutanlığı İskenderun/Hatay adresinde uygulama sınavı yapılacaktır. Uygulama Meslek Bilgisi sınavından başarılı olan adaylar "Psiko Teknik Teste" tabi tutulacaklardır.

e. DENİZ İSTİHKAM SINIFINA (İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜ DAHİL) Denir Er Eğitim Alay Komutanlığı İskenderun/Hatay adresinde Uygulamalı Meslek Bilgisi Sınavı yapılacaktır.

Uygulama sınavdan başarılı olan adaylar bir sonraki aşama olan Mülakat Sınavına girecektir. Mülakat Sınavı Uygulamalı Meslek Bilgisi Sınavından bir sonraki gün ŞOFÖR ve DENİZ İSTİHKÂM SINIFI Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı İskenderun/HATAY'da, Diğer sınıflar için ise Deniz Harp Okulu Komutanlığı Tuzla/İstanbul adresinde yapılacaktır.

5. MÜLAKAT SINAVI :

Mülakat Sınavı Deniz Harp Okulu Komutanlığı Tuzla/İstanbul ve Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı İskenderun/HATAY adreslerinde yapılacaktır.

a. Mülakatlarda adaylara;

(1)Genel görünüm,

(2)Anlatım ve ikna kabiliyeti,

(3)Ses tonu ve konuşma düzgünlüğü,

(4)Kendine güven,

(5)Kendini ifade etme

(6)Psikolojik durumu

ve bunun gibi açılarından değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

b. 100 puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacaklardır.

6. GENEL DEĞERLENDİRME VE SIRALAMA:

Genel Değerlendirme Notu; genel kültür sınavı notunun % 20'si, meslek bilgisi sınavı notunun % 30'u, fiziki yetenek testi notunun % 10'u, uygulamalı meslek bilgisi sınavı notunun % 20'si ile mülakat sınavı notunun % 20'sinin toplamıdır. Yazılı sınavda meslek bilgisi sınavı yapılmayan sınıfların (Topçu, Porsun, Aşçı, İstihkâmcı) değerlendirilmesinde uygulamalı meslek bilgisi sınav notunun % 50'si alınır.

DENİZ PİYADESİ (YÜKSEK HAZIRLIK SEVİYELİ KOMANDO) BRANŞI FİZİKİ YETENEK DEĞERLENDİRME PUAN CETVELİ

YÜZME (150 m.) (Kurbağala ma, Yan ve Serbest) SUALTI YÜZMESİ SERBEST DALIŞ KULE ATLAMA SU ÜSTÜNDE DURMA MEKİK (2 Dakika) ŞINAV (2 Dakika) BARFİKS KOŞU
Zaman Puan Mesafe Puan (4 Metre) (5 Metre) Zaman Puan Tekrar Puan Tekrar Puan Tekrar Puan Zaman Puan
06:00 40 10 40     01:00 40 40 40 35 40 4 40 14:00 40
05:57 42 11 44     01:05 44 41 43 36 43 5 46 13:55 43
05:54 44 12 48     01:10 48 42 46 37 46 6 52 13:50 46
05:51 46 13 52     01:15 52 43 49 38 49 7 58 13:45 49
05:48 48 14 56     01:20 56 44 52 39 52 8 64 13:40 52
05:45 50 15 60     01:25 60 45 55 40 55 9 70 13:35 55
05:42 52 16 64     01:30 64 46 58 41 58 10 76 13:30 58
05:39 54 17 68     01:35 68 47 61 42 61 11 82 13:25 61
05:36 56 18 72     01:40 72 48 64 43 64 12 88 13:20 64
05:33 58 19 76     01:45 76 49 67 44 67 13 94 13:15 67
05:30 60 20 80     01:50 80 50 70 45 70 14 100 13:10 70
05:27 62 21 84 00 00 01:55 84 51 73 46 73   13:05 73
05:24 64 22 88 02:00 88 52 76 47 76   13:00 76
05:21 66 23 92 ı_ re aş vs CÛ ı_ re aş ra m 02:05 92 53 79 48 79   12:55 79
05:18 68 24 96 02:10 96 54 82 49 82   12:50 82
05:15 70 25 100     02:15 100 55 85 50 85   12:45 85
05:12 72     C c     56 88 51 88   12:40 88
05:09 74     re aş vs m re aş ra m     57 91 52 91   12:35 91
05:06 76         58 94 53 94   12:30 94
05:03 78             59 97 54 97   12:25 97
05:00 80             60 100 55 100   12:20 100
04:57 82                          
04:54 84                          
04:51 86                          
04:48 88                          
04:45 90                          
04:42 92                          
04:39 94                          
04:36 96                          
04:33 98                          
04:30 100                          
                                 

Not : Deniz Piyadesi (Yüksek Hazırlık Seviyeli Komando) branşı için; 150 metre yüzme testi hariç deniz testlerinin herhangi birini yapamayan aday sıfır puan alarak teste devam eder. Kara testlerinden 3000 Metre Koşu Testi hariç diğer testlerden herhangi birini yapamayan aday sıfır puan alarak teste devam eder. Ancak; Deniz testlerinde ikinci bir testi yapamayan veya kara testlerinde ikinci bir testi yapamayan aday elenir.

UZMAN ERBAŞ ALIMLARI BİLGİLENDİRME KILAVUZU UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ

BİRLİĞİ :

(il ve ilçede belirtilecektir)

ADI SOYADI :

BABA ADI :

RÜTBESİ :

T.C. KİMLİK NUMARASI :

DUHULÜ :

TERTİBİ :

ASKERLİKTEKİ İHTİSASI :

(Kod numarası ve unvan adı ile birlikte yazılacaktır)

NİTELİKLER   HEYET TARAFINDAN TAKDİR EDİLECEK NOTLAR VERİLEN NOTLARIN
      BAŞKAN SB. ÜYE ASTSB. ÜYE ORT.
DİSİPLİN VE AHLAKİ (TAM NOT 50) 1. GENEL GÖRÜNÜŞ TAVIR VE HAREKETİ      
2. KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA DÜŞKÜN BULUNMAMASI      
DİSİPLİN VE AHLAKİ (TAM NOT 50) 3. HASİS MENFAATLERE DÜŞKÜN OLMAMASI      
4. DİSİPLİN KURALLARINA UYARLILIĞI VE İTAATİ      
5. GÜVENİLME VE SADAKATİ      
DİSİPLİN VE AHLAKİ (TAM NOT 50) 6. ZEKASI VE MUHAKEME YETENEĞİ      
HİZMET VERİMİ (TAM NOT 50) 7. ÇALIŞKANLIĞI VE DAYANIKLILIĞI      
HİZMET VERİMİ (TAM NOT 50) 8. MESLEKİ BİLGİSİNİ VE ASKERİ İHTİSASINI GELİŞTİRME      
9. ASTLARINI ÖĞRETME VE YETİŞTİRME      
HİZMET VERİMİ (TAM NOT 50) 10. SORUMLULUĞUNU BENİMSEME, ÜSTLÜK VE LİDERLİK      
NOT TOPLAMI      
KANAAT      
HEYET PERSONELİNİN İMZASI  
ADI SOYADI  
RÜTBESİ VE SİCİL NUMARASI  
  GÖREVİ  
  DÜZENLEME TARİHİ  
               

.............................................................. nın, Uzman......................................... Adaylığa kabulü Uygundur/Uygun Değildir.

Yukarıda kimliği yazılı erbaş/er'in bakayası yoktur /................... (gün) bakayası vardır.

O N A Y

FOTOĞRAF

(Uzman erbaş yönergesinde belirtilen amir tarafından) Not. : Askerlik Hizmetini yapmakta olan er/erbaş için doldurulur.

UZMAN ERBAŞ ALIMLARI BİLGİLENDİRME KILAVUZU NİTELİK BELGESİ DOLDURMA TALİMATI

1. Bu nitelik belgesi uzman erbaş olmak üzere müracaat eden personel için iki nüsha olarak tanzim edilir.

2. Niteliklere heyet personelince ayrı ayrı 100 tam not üzerinden not verilir. Notlar tam sayı veya 1/2 kesirli olarak verilir. Kanaat hanesine "uzman çavuş/uzman onbaşı olmaya layıktır/değildir" ibaresi yazılır. Heyet personelince, her niteliğe verilen notların ortalaması alınarak nitelik belgesinin son sütununa yazılır. Bölüm sonucu tam sayı çıkmazsa iki hane yürütülür. Verilen notların ortalaması nitelik belgesi tam notun %80 ve daha yukarısı olanlar onaylanır. Verilen notlar aynı kadro yerine birden fazla istekli olduğunda sıralamaya tesir ve seçimde etkili olur.

3. Bakaya ile ilgili hususlar erbaş/erin şahsi dosyasının incelenmesini müteakip düzenlenir.

4. Heyet başkanı, teşkil edilen heyetin en kıdemli subayıdır.

5. Nitelik belgesini doldurmaya yetkili heyet personeli aşağıda belirtilen personeldir.

a. Müstakil taburlarda, müracaat eden personelin bağlı olduğu bölük komutanı ile tabur bağlısı diğer bir bölük komutanı ve isteklinin bölüğünün bir astsubayı (bulunmadığı takdirde ilişkili bir astsubay),

b. Alaylar ve eşidi birliklerde müracaat eden personelin bağlı olduğu tabur ve eşidi birlik komutanı, bölük komutanı ile isteklinin bölüğünün bir astsubayı (bulunmadığı takdirde ilişkili bir astsubay),

c. Askeri kurum amirliklerinde, kurum amiri tarafından belirlenecek istekli ve ilişkili iki subay ve astsubay,

ç. Kuvvet Komutanlığı ve ana ast komutanlıklar ile filo, boğaz, bölge, üs ve eşidi birliklerde, kurmay başkanlarınca veya kurmay başkanınca verilecek yetkiye göre kurum amirlerince belirlenecek istekli ve ilişkili iki subay ve bir astsubay,

6. Nitelik belgesinin onay makamı;

a. Alay ve eşidi müstakil tabur komutanlıkları (Gemi komutanları dahil) ile eşidi kurum amirliklerinde; tabur komutanı, alay komutanı eşidi kurum amiri),

b. Bu makamlardan daha üst birlik karargah ve kurumlarda; birlik komutanı, kurum amiri kurmay başkanı,

c. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na doğrudan bağlı birlik, karargah ve kurumlarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı'dır

BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

Başvuru Başlangıcı : 21 Şubat 2013 Saat 14:00

Başvuru Bitişi : 18 Mart 2013 Saat 14:00

Yazılı Sınava Çağırılacakların İlanı : 29 Mart 2013 Saat 14:00

Yazılı Sınav Tarihi : 13 Nisan 2013 Saat 14:00

Yazılı Sınav Sonucunun Açıklanması : 26 Nisan 2013 Saat 14:00

2.Seçim Aşamalarına Çağırılacakların İlanı: 26 Nisan 2013 Saat 14:00

2.Seçim Aşama Tarihleri : 06 Mayıs-31 Mayıs 2013

Mülakat Sınav Yeri : Deniz Harp Okulu Komutanlığı Tuzla/İstanbul Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı İskenderun/Hatay