Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 01 Mart 2013 08:24, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, Doçentlik Belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, başlıca araştırma eserini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı ekleyerek,

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri ile birlikte bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı?na başvurmaları gerekmektedir.

Öğretim Üyesi kadrolarına müracaat eden adaylara Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Atama İlkeleri ve Uygulama Esasları uygulanacaktır.

Başvurularda hazırlanacak olan formlar Üniversitemiz web sayfasında bulunmaktadır.

Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

NOT: (*) bulunan anabilim dallarında yabancı dilde öğretim yapıldığından, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikte belirtilen şartlara sahip olmak.

İlgililere duyurulur.

BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET NİTELİKLER
BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Doçent 1 Eğitim Bilimleri (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) bilim alanında Doçentliğini almış olmak, psikolojik danışmanların eğitimi ve gelişimi konusunda çalışmaları olmak.
Okul Öncesi Eğitimi Doçent 1 Eğitim Bilimleri (Eğitim Psikolojisi) bilim alanında Doçentliğini almış olmak ve okul öncesi eğitimi alanında çalışıyor olmak.
(İlköğretim) Matematik Eğitimi Doçent 1 Doktorasını İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölüm/programında yapmış ve Matematik Eğitimi alanında Doçentliğini almış olmak. Matematiksel Güç konusunda çalışmış olmak
Türkçe Eğitimi Doçent 1 Türk Dili bilim alanında Doçentliğini almış olmak, Türkçe dilbilgisi öğretimi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Fen Bilgisi Eğitimi Doçent 1 Alan Eğitimi (Fen Bilgisi Eğitimi) bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Modelleme ve Bilim Felsefesi konularında çalışmış olmak.
DENİZCİLİK FAKÜLTESİ
Lojistik ve Ulaştırma Yönetimi (*) Doçent 1 Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalında Doktora yapmış, Pazarlama bilim alanında Doçentliğini almış olmak, Liman İşletmeciliği alanında yayınları bulunmak.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Klasik Arkeoloji Profesör 1 Klasik Arkeoloji bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Geç antik çağ anadolu arkeolojisi üzerine yayın yapmış olmak.
Genel Sosyoloji ve Metodoloji Doçent 1 Doktorasını ve Doçentliğini Sosyoloji alanında yapmış olmak. İngilizce yabancı dil puanı KPDS sınavından 80 ve üzeri veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak, modernlik, çoklu modernlikler ve Türkiye konularında yayınları olmak.
FEN FAKÜLTESİ
Cebir ve Sayılar Teorisi (*) Profesör 1 Matematik bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Cebir anabilim dalı, Modüler Teorisi alanında yayınları olmak.
Atom ve Molekül Fiziği Profesör 1 Fizik bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Elektron Spin Rezonans (ESR) ve Termolüminesans (TL) teknikleri ile tarihlendirme, dozimetre ve ışınlanmış gıdaların tespiti konularında çalışmaları olmak.
Nükleer Fizik Doçent 1 Fizik bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Nükleer Bilimler anabilim dalında Doktora yapmış olmak. Orman ekosisteminde radyoaktivite konusunda çalışmaları olmak.
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Resim Profesör 1 Resim Anasanat dalında Sanatta Yeterliliğini yapmış olmak. Sanat Eleştirisi konusunda çalışmaları olmak.
Temel Sanat Eğitimi Doçent 1 Plastik Sanatlar bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Fotoğraf uzmanı ve fotoğraf alanında çalışıyor olmak.
HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
Onkoloji Hemşireliği Doçent 1 Hemşirelikte Doçent olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAK.
Sayısal Yöntemler Profesör 1 Nicel Karar Yöntemleri bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Sağlık kuruluşlarında Altı sigma konusunda uygulamalı çalışmaları olmak.
Yöneylem Profesör 1 Ekonometri anabilim dalında doktora yapmış olmak. Nicel Karar Yöntemleri bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Kalite ile ilgili konularda çalışmış olmak.
İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Profesör 1 Hukuk (İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku) bilim alanında Doçentliğini almış olmak. İş Sözleşmelerinin sona erdirilmesi konusunda çalışmaları olmak.
Coğrafi Bilgi Sistemleri Profesör 1 Yönetim Bilişim Sistemleri bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda en az 10 yıl çalışmış olmak.
Enformasyon Teknolojisi Profesör 1 Nicel Karar Yöntemleri bilim alanında doçentliğini almış olmak. Veri madenciliği ve veri zarflama analiz üzerine çalışmış olmak.
Yönetim ve Organizasyon Doçent 1 Yönetim ve Strateji bilim alanında doçentliğini almış olmak. Kurumsallaşma, yönetsel girişimcilik davranışı konularında çalışmaları olmak.
Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doçent 1 Pazarlama bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Sürdürülebilir Tüketim ve Özel Marka konusunda çalışmış olmak.
Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Doçent 1 Sosyal Politika bilim alanında doçentliğini almış olmak. Çalışma Sosyolojisi, Çalışma Psikolojisi ve Meslekler konusunda çalışmalar yapmış olmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
İslam Hukuku Profesör 1 İlahiyat (İslam Hukuku) Bilim alanında Doçentliğini almış olmak.
İŞLETME FAKÜLTESİ
İktisat Tarihi (*) Doçent 1 İktisadi Düşünce Tarihi bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Osmanlı ve Avrupa İktisadi Düşünce Tarihi alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
Devletler Hukuku (*) Doçent 1 Milletlerarası Özel Hukuk bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Uluslararası Yatırım Hukuku alanında çalışmaları olmak.
İktisat Politikası (*) Doçent 1 Mikro İktisat bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Teknoloji ve Yenilik İktisadi alanında çalışmaları olmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ
Bina Bilgisi Doçent 1 Tasarım/Planlama/Proje/Uygulama bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Mimari tasarım, çevre psikolojisi ve sürdürülebilir mimarlık konularında çalışmaları olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Yapı Malzemesi Profesör 1 İnşaat Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak, Yapı Malzemeleri konusunda uzman olup, puzolanik maddeler ve fosfojips konularında yayınları olmak.
Geoteknik Profesör 1 İnşaat Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak, Kazık-Zemin etkileşimi deney çalışmaları ile sayısal görüntü işleme yöntemleri üzerine çalışmaları olmak.
Uygulamalı Jeoloji Profesör 1 Yer Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak ve doğal yapıtaşları konusunda çalışmaları olmak.
Enerji Profesör 1 Makine Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak, kompozitler , parçacık görüntülemeli hız ölçüm tekniği konularında çalışmış olmak.
Termodinamik Profesör 1 Makine Mühendisliği bilim alanında Doçentliğini almış olmak, soğutma çevrimleri konusunda çalışmış olmak.
TIP FAKÜLTESİ      
Halk Sağlığı Profesör 1 Halk Sağlığı (İş Sağlığı) anabilim dalında Doktora yapmış olmak. Halk Sağlığı bilim alanında Doçentliğini almış olmak.
Nöroloji Profesör 1 Klinik Nörofizyoloji yandal uzmanı olmak. Nöroloji bilim alanında Doçentliğini almış olmak.
İç Hastalıkları Profesör 1 Gastroenteroloji uzmanı olmak. Biliyer motilite ve Otonomik fonskiyonlar alanında çalışmaları olmak.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Doçent 1 Nöroşirurji bilim alanında Doçentliğini almış olmak.Nörostereoloji sertifikası olmak. Nörostereolojik yayın yapmış olmak.
FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YO.
  Profesör 1 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bilim alanında doçentliğini almış olmak. Muskuloskeletal Fizyoterapi anabilim dalında deneyime sahip olmak
DEVLET KONSERVATUVARI
Üfleme ve Vurma Çalgılar Profesör 1 Müzik bilim alanında Doçentliğini almış olmak. En az 10 yıl süre ile Konservatuvar Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı (Trombon Sanat Dalında) Öğretim Elemanı olarak çalışmış olmak.
DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ ENSTİTÜSÜ
Deniz Bilimleri Doçent 1 Su Ürünleri bilim alanında Doçentliğini almış olmak. Su ürünleri yetiştiriciliğinin çevreye etkileri ve kıyı yönetimi içinde değerlendirilmesi konularında çalışmaları olmak.
ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Prevantif Onkoloji Profesör 1 İç Hastalıkları uzmanı olup, Tıbbi Onkoloji yandal ihtisası yapmış olmak ve Enfeksiyon hastalıklarında deneyimli olmak.