Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Alım İlanı

İlan Giriş : 23 Aralık 2005 22:15, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Alım İlanı

BAŞBAKANLIK AİLE VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR

BAŞVURU TARİHİ: 22.12.2005 - 06.01.2006
SINAV TARİHİ: 30-31 OCAK 2006
SINAV YERİ: ANKARA

1- GENEL

T.C. Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğüne, Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 7 inci ve 9 uncu dereceden toplam 20 adet ?Aile ve Sosyal Araştırma Uzman Yardımcısı? kadrosuna atama yapılabilecektir. Genel Müdürlük, yapılacak sınavlar sonucunda işbu ilanda belirtilen sayıda başarılı aday bulunmadığı takdirde, başarılı aday sayısı kadar eleman almaya yetkilidir.

2- SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) En az 4 yıllık lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme ve İletişim Fakülteleri ile Ev Ekonomisi Yüksekokulu, Sosyal Hizmetler Yüksekokulu ve diğer yüksek öğrenim kurumlarının Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji ve İstatistik Bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçindeki veya yurtdışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak,

c) Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından (KPDS) en az (C düzeyi) 70 puan almış olmak,

d) 10-11 Temmuz 2004 veya 2-3 Temmuz 2005 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme

e) Sınavlarında A Grubu puan türlerinden KPSSP2 (GY:0,6, GK:0,4) en az 80 puanı almış olmak, (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 100 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 100 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları halinde 100 üncü sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır).

f) 01.01.2005 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak ( 01.01.1975 ve daha sonra doğanlar) şartlarını taşıyanlar başvurabilirler.

g) Uzman Yardımcılığı giriş sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak.

h) Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış yahut tecilli yada muaf olduğunu belgelemek.

h) Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri vermiş olmak.

3-BAŞVURU

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Aile ve Sosyal Araştırma Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için başvurular, 4 üncü maddede belirtilen belgelerle birlikte, 22.12.2005 tarihinden itibaren 06.01.2006 tarihi Cuma günü mesai saati bitimine (Saat: 18:00) kadar şahsen veya posta yoluyla (iadeli taahhütlü) T.C. Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Meşrutiyet Cad.No:19 Kat:3 Kızılay/ Ankara adresine yapılacaktır.

Belirtilen tarihten sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.

4- BAŞVURU BELGELERİ

Adaylar;

a) Genel Müdürlüğün Web sayfasından (http://www.aile.gov.tr), İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığından veya Evrak Şubesinden temin edecekleri İş Talep Formu,

b) Kendi el yazısıyla yazılmış kısa özgeçmiş,

c) Yüksek öğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin (yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için denklik belgesi ile birlikte) aslı veya noter tasdikli örneği,

d) Nüfus Cüzdanının aslı veya onaylı sureti,

e) KPSS Puan belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

f) 4,5x6 ebadında, yeni çekilmiş 4 adet fotoğraf,

g) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tesbit Sınavında (KPDS) en az 70 düzeyinde başarılı olduğuna ilişkin belge,

h) Erkeklerde askerlik görevini yaptığını veya sınav tarihinde erteletmiş olduğunu gösteren belgenin aslı veya noter onaylı örneği,

i) Sabıkasının bulunmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığından son üç ay içerisinde alınmış belgenin aslı, ile yukarıdaki adrese başvururlar. Yukarıda istenilen belgelerin tamamını asılları ibraz edilmek kaydıyla, fotokopileri İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığınca tasdik edilebilir.

5- SINAV ŞEKLİ

Sınav; tek aşamalı sözlü olarak yapılacaktır. Sözlü sınav sonucunda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden ortalama en az 70 tam puan almak gerekir.

6- SINAV KONULARI

Sözlü sınavda, adayların, bilgi düzeyleri, genel kültür ve yetenekleri, zeka ve kavrayışları, anlatım yetenekleri, davranışları, temsil yetenekleri ve konulara hâkimiyetleri ile hizmetin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadıkları gibi hususlar göz önüne alınarak, her aday için 100 puan üzerinden değerlendirme yapılır.

7- SINAV TARİHİ VE YERİ

Sözlü Sınav, 30 - 31 OCAK 2006 tarihlerinde (saat 10.00 -17.00) Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (Meşrutiyet Caddesi No.19 Kızılay /ANKARA) binasında 6.katta yapılacaktır. Sözlü sınava katılacak olan adayların listesi sözlü sınavın tarihi ve yeri internetteki Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Web sayfasında (http://www.aile.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüz binasındaki panolarında ilan edilecektir. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8- KİMLİK BELGESİ

Adaylar, sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) bulunduracaklardır.

9- KAZANANLARIN İLANI ve ATAMASI

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre kazanan adayların asıl ve yedek olarak isimleri, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Web sayfasında ve Genel Müdürlük panolarında ilan edilecektir. Genel Müdürlükçe bildirilen süre içinde İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına başvurmaları gereklidir.

Başarılı olan adayların atanmaları için gerekli olan belgeler istenir. İstenen belgeleri belirtilen süresi içerisinde vermeleri gerekmektedir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler.