İTÜ Yüksek Lisans ve Doktora Prog. İlanı

İlan Giriş : 22 Aralık 2005 18:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İTÜ Yüksek Lisans ve Doktora Prog. İlanı

2005-2006 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Başvuruları ve Yatay Gecis Kontenjanlari
(Yatay Gecis Basvurulari icin Enstitulerin Kayit Burolarina Basvurmalisiniz.)

Kontenjanlar

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
2005-2006 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURULAR

Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Enerji, Avrasya Yer Bilimleri ve Bilişim Enstitülerine "İTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği"ne ve "İTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları"na göre 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında aşağıda belirtilen tezli, tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır.

Lisansüstü Programlara Başvuruda Gerekli Belgeler

27 Aralık 2005 - 03 Ocak 2006 tarihleri arasında http://onkayit.sis.itu.edu.tr/ internet adresinden başvuru formunun doldurulması.
* Diploma veya çıkış belgesinin aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi.
* Mezun olduğu tüm Yüksek Öğretim Kurumlarından alınmış olan Lisans ve Yüksek Lisans derslerini ve notlarını gösterir belgelerin aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi.
* En son okuduğu - mezun olduğu kurumdaki disiplin durumunu gösterir belge.
* Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (LES) (minimum 45, Lisans sonrası doktoraya başvuranlarda en az 55), GMAT (en az 550) veya GRE (Verbal ve Quantitative toplamı en az 950;analytical writing en az 3,5) sonuç belgelerinden birisinin aslı ibraz edilmek şartı ile fotokopisi. (Sosyal Bilimler Enstitüsünün Müzik programları için LES taban puanı şartı aranmaz). Belgelerin geçerlilik süresi 2 yıldır.
* İki referans mektubu, bunlardan en az biri öğrencinin beraber çalıştığı öğretim üyelerinden birisi tarafından yazılmış olmalıdır.
* İTÜ senatosunca kabul edilen ingilizce yeterliliği gösterir belgenin aslını ibraz etmek şartıyla fotokopisi (varsa). Üniversitece kabul edilen belgelerin başarı alt sınırları: ÜDS için 65, TOEFL (yazılı) için 513, TOEFL (bilgisayar ortamında) için 183, KPDS için 65, IELTS (her bölümden) için 6.0, İTÜ'nün yaptığı yabancı dil sınavları( 60 )'dır. Bütün belgelerin geçerlilik süresi 2 yıldır (İTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulunun Araştırma Görevlileri için yaptığı sınavlar içerik farklılığı nedeniyle kullanılamaz). İTÜ'nün yapacağı sınava (4 Ocak 2006 Çarşamba günü saat 10:00) girecek adaylar ayrıca İTÜ Yabancı Diller Yüksekokuluna 27 Aralık 2005- 03 Ocak 2006 tarihleri arasında Yabancı Dil sınav kaydını Başvuru Kabul Belgesi ile yaptıracaklardır. Doktora programlarına başvuran adayların, İngilizce yeterliliğini gösterir İTÜ senatosunca kabul edilen belgelerden birini mülakat tarihlerine kadar ibraz etmesi zorunludur. Aksi takdirde doktora başvurusu geçersiz sayılacaktır. (Kayıt hakkı kazanıp kayıt yaptıran ancak İngilizcesi yetersiz olan Yüksek Lisans Öğrencilerine, İngilizcelerini yeterli seviyeye getirmeleri için 1 Yıl süre tanınır).

Yukarıdaki belirtilen belgelerin tercih edilen program sayısı kadar hazırlanarak bir zarf içinde 27 Aralık 2005 - 03 Ocak 2006 tarihleri arasında İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir. Her zarfın üzerine başvurunuza uygun (Yüksek Lisans İçin, Doktora İçin) formu doldurarak yapıştırınız.

Programlarla ilgili özel koşullar ve detaylı bilgilere Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bilişim Enstitüsü, Enerji Enstitüsü, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ilgili Enstitü sayfalarından ulaşılabilir.