Boğaziçi Üniversitesi yatay geçiş yoluyla öğrenci alım ilanı

İlan Giriş : 22 Aralık 2005 17:46, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi yatay geçiş yoluyla öğrenci alım ilanı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

2005/2006 Akademik yılı II. yarıyılı için Boğaziçi Üniversitesi Yüksekokul ve Fakültelerine yatay geçiş yoluyla öğrenci alınacaktır.

Adayların 2 Ocak ? 20 Ocak 2006 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü?ne aşağıdaki belgelerle birlikte başvurmaları gerekmektedir.

Üniversitemizde öğrenim dili İngilizce?dir. Yatay geçiş için başvuracak adaylar, Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilen İngilizce Yeterlik Sınavını (BUEPT) almalıdırlar. 23 Ocak 2006 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınava girecek adayların sınav tarihinden önce Yabancı Diller Yüksekokulunda sınav için kayıt yaptırmaları gerekmektedir. İngilizce Yeterlik Sınavı (BUEPT) için kayıt tarihleri ve sınav ücreti hakkında Yabancı Diller Yüksekokulu WEB sayfasından (http:\\www.yadyok.boun.edu.tr) bilgi alınabilir. Muadil olarak TOEFL (550 puan)+ "writing" (en az 4.5) puan, bilgisayarlı TOEFL (213 puan)+ "writing" (en az 4.5) puan veya ELTS (en az 7) puan kabul edilmektedir. Tüm bu sınavlar iki yıl geçerlidir. Muadil olarak kabul edilen sınav sonuçlarının Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından onaylanması gerekmektedir.

Gerekli Belgeler

a) Tamamlanmış fotoğraflı başvuru formu,

b) Notlarını gösterir belgenin (transkript) aslı,

c) Lise diplomasının fotokopisi,

d) ÖSYM puan kartı fotokopisi veya SAT sınav sonucu fotokopisi,

e) İngilizce Yeterliğini gösterir belge (Yabancı Diller Yüksekokulunca onaylanmış)

f) Disiplin sicilini gösterir belge (T.C. Üniversitelerinden gelen adaylar için)

g) Başvuru ücreti dekontu (60.00 YTL.), (Garanti Bankası Boğaziçi Üniversitesi Şubesi 6299869 veya Yapı Kredi Bankası Boğaziçi Üniversitesi Şubesi 1002611 nolu hesap numaralarına yatırılabilir.)

h) Yüksekokul ve Fakültelerin belirlemiş olduğu diğer belgeler, (Yüksekokul ve Fakülteler

2005-2006 II.Yarıyıl Yatay Geçiş Başvuru Kontenjanları