ODTÜ, Doktora Sonrası Araştırma Programı, Araştırmacı Alım İlanı

İlan Giriş : 21 Aralık 2005 00:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
ODTÜ, Doktora Sonrası Araştırma Programı, Araştırmacı Alım İlanı
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMINDA (DOSAP) ARAŞTIRMACILAR GÖREVLENDİRİLECEKTİR

1. Doktora Sonrası Araştırma Programı (DOSAP) genç araştırmacı ve öğretim üyelerinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki öğretim üyeleri ile birlikte ileri araştırmalar yaparak yeni araştırma konularında bilgi birikimlerini artırmalarını sağlamak amacıyla, sürdürülmektedir.

2. Programa başvurmak isteyen genç araştırmacıların aşağıdaki koşullardan birini sağlamaları gerekmektedir:

a) Doktorasını tamamlamış olmak ve balen bir üniversitenin öğretim üyesi ya da öğretim görevlisi kadrosunda bulunmak;

veya

b) Doktorasını tamamlamış veya 2005-2006 akademik yılında tamamlayacak durumda olmak ve halen bir üniversitenin araştırma görevlisi kadrosunda bulunmak;

3. Bu koşullardan birini sağlayan araştırmacılar 2547 Sayılı Kanunun 39. maddesi uyarınca, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde görevlendirme yolu ile, 12-18 ay arasında DOSAP'a katılabileceklerdir.

4. Program ile ilgili ayrıntılı bilgi www.dosap.odtu.edu.tr adresinde verilmektedir.

5. İlgilenen araştırmacıların www.dosap.odtu.edu.tr adresinde verilen DOSAP Aday Başvuru Formunu doldurarak 16 Ocak 2006 tarihine kadar e-posta ile [email protected] adresine iletmeleri gerekmektedir.

6. Programa kabul edilecek araştırmacılar ODTÜ'deki öğretim elemanlarına sağlanan olanaklardan yararlanabileceklerdir.

7. Programa kabul edilecek olan araştırmacılar yabancı dillerini geliştirmek amacı ile ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'ndaki programlardan yararlanabileceklerdir.

8. Programa başvuran adayların değerlendirilmesi, birlikte çalışacakları proje yöneticisi tarafından yapılacak ve proje yöneticileri kabul ettikleri adayla birlikte İş Programını hazırlayacaktır. Görevlendirme, kabul edilen adayın çalıştığı üniversitenin Rektörünün başvuruyu onaylaması ile kesinleşecektir.