2013 Yılı DAMYO Başvuru İlanı

İlan Giriş : 19 Şubat 2013 09:11, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
2013 Yılı DAMYO Başvuru İlanı

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu

DUYURULAR

Başvurular 25 Mart - 16 Mayıs 2013 tarihleri arasında bu siteden yapılacaktır.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu K.lığı tarafından temini yapılacak astsubay sınıf ve branşları aşağıdadır.

Topçu

Atış Kontrol

Torpidocu

Mayın

Porsun

Seyir

Denizaltı Savunma Aletleri (D.S.A.)

Radar

Telsiz

Elektronik

Güdümlü Mermi

OBİ Teknisyenliği

İkmal

İdari

Motorcu

Elektrikçi

Yara Savunma

Uçak Bakım

Elektronik (Uçak Elektroniği)

Deniz İstihkam

Deniz Piyade

Öğrenci Alım Faaliyet Takvimi

S.NO FAALİYET TARİH
1. ÖN KAYIT TARİHLERİ 25 MART - 16 MAYIS 2013
2. İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI ÇAĞRILARININ YAPILMASI Daha Sonra İlan Edilecektir
3. İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI Daha Sonra İlan Edilecektir
4. KESİN KAYIT TARİHLERİ Daha Sonra İlan Edilecektir
GENEL AÇIKLAMA
Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okuluna Ön Kayıtlar, İkinci Seçim Aşamalarına Çağrı Yapılması ve İkinci Seçim Aşama Sınavlarının Sonuçlarının Açıklanması İnternet Üzerinden Yapılacaktır . Öğrenci alımlarına ilişkin mevzuat değişiklikleri sitemizde yayınlanacaktır. Mağduriyet yaşamamak için sitemizi sürekli takip etmeniz önerilir. Posta Yoluyla İşlem Yapılmayacaktır .

Genel Bilgiler

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu; Türk Deniz Kuvvetlerinin kara birlikleri, denizaltıları, suüstü gemileri, uçak/helikopterleri, SAT/SAS birliklerinde ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sahil güvenlik botları, uçak/helikopterleri ile kara birliklerinde görev yapacak astsubayları yetiştirmek üzere eğitim-öğretim veren bir kurumdur.

Eğitim ve Öğretim süresi ön lisans düzeyinde 2 (İki) yıl olup öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Öğrenciler, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı sorumluluğunda;

Topçu

Atış Kontrol

Torpidocu

Mayın

Porsun

Seyir

Denizaltı Savunma Aletleri (D.S.A.)

Radar

Telsiz

Elektronik

Güdümlü Mermi

OBİ Teknisyenliği

İkmal

İdari sınıflarında Altınova/YALOVA'da,

Motorcu

Elektrikçi

Yara Savunma sınıflarında Derince/KOCAELİ'de,

Uçak Bakım

Deniz Piyade

Deniz İstihkam sınıflarında Kara Astsubay M.Y.O.K.lığı BALIKESİR ve Hava Astsubay M.Y.O.K.lığı İZMİR'de eğitime tabi tutulurlar.

Yukarıda belirtilen sınıflardan alınan öğrencilerin bir kısmı Sahil Güvenlik Komutanlığı adına yetiştirilecek olup; öğrencilerin seçimi, sınıflandırma işlemleri sırasında yapılacaktır.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek OkuluAna Sayfa

Genel Başvuru Koşulları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

2013 yılı mezunları için Kesin kayıt tarihine kadar mezun durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2012 yılında mezun olmak,

2013 Yılı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) katılmış ve belirlenecek taban puanı almış olmak,

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na kaynak teşkil eden okul ve bölümlerden mezun olmak,

Şehit, malul gazi ve muharip gazi çocukları için belirlenecek baraj puanının % 90'ını almak,

Askerlik hizmetini yapmamış olmak,

Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliğinin 44'üncü maddesinde düzenlenmiş olan "Astsubay Meslek Yüksek Okulları Giriş Koşullarını" taşımak,

Giriş Koşulları

ÖĞRENİM İLE İLGİLİ KOŞULLAR:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devam mecburiyeti olan Lise ve Dengi Okullardan 2013 yılında mezun olacak adaylar için; Kesin kayıt tarihine kadar mezun durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2012 yılında mezun olmak.

Yurt dışındaki okullardan (lise ve dengi okullar) mezun öğrenciler için mezun olduğu okulların denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış olmak,

Başvuru Kılavuzunun TABLO-2'de yer alan okul türlerinden ve kılavuzun TABLO-3'te belirtilen alan/bölümlerinden mezun olmak,

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2013 yılında yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na katılmış olmak,

Aday öğrencilerin, TABLO-3'te yer alan, alan/bölümlerinin karşısında belirtilen YGS puan türüne göre belirlenecek taban puanı almış olmak,

Şehit, Malül Gazi ve Muharip Gazi çocukları için, alınacak öğrenci sayısının % 5 (beş)'i oranında ilave kontenjan verilecek olup, bahse konu adayların 2013 YGS'ye katılmış olmaları gerekmektedir.

TABLO-3'te yer alan, alan/bölümlerin karşısında belirtilen YGS puan türünden Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığınca belirlenecek taban puanın % 90'ı oranında puan alan şehit, malül gazi ve muharip gazi çocukları İkinci Seçim Aşamalarına davet edilecek, sınav ve muayenelerde başarılı olan adaylardan % 5'lik kontenjana girenler okula girmeye hak kazanacaktır.

SAĞLIK VE YAŞ İLE İLGİLİ KOŞULLAR:

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin; Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Okullarına girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmak ve bu durumunu sevk edilecekleri Asker Hastanelerinden alacakları "Askeri Öğrenci Olur" kararlı sağlık raporu ile belgelendirmek,

Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak, göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, leke, kellik, frengi ve cilt hastalığından izler bulunmamak, düz taban olmamak, konuşmasında ve duymasında en küçük bir kusuru bulunmamak, ne derece olursa olsun, gözlük, lens kullanmamak, gözlerinde şaşılık, renk körlüğü vb. hastalık bulunmamak, lazer ameliyatlısı olmamak, kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak,

Türkçe'yi kusursuz konuşmak (Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak),

21 yaşından büyük olmamak (1992 yılında ve daha sonra doğan adayların kaydı yapılır. Yaş hesaplamalarında 2013 yılı esas alınacak olup; ay ve gün farkları dikkate alınmayacaktır. ),

Her ne sebeple olursa olsun, yaş düzeltmesi yaptırmış olanların yaşlarının hesabı düzeltmeden önceki doğum tarihine göre yapılır.

Adayların boy ve kiloları TABLO-4'te belirtilen alt ve üst sınırlar içerisinde bulunmak ve boy-kilo oranı Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde belirlenen sınırlar içinde bulunmak,

UYARI: Asker Hastanelerince verilecek raporlara dayanılarak; sağlık durumları, Kuvvet Komutanlıklarının özelliklerine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde belirtilen esaslara uygun olmadığı tespit edilenlerin okulla ilişikleri kesilir.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek OkuluAna Sayfa

Ön Kayıt İşlemleri

DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULUNA BAŞVURU NASIL YAPILACAKTIR?

25 Mart - 16 Mayıs 2013 Tarihlerinde www.damyo.edu.tr sitesinden Ön Kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

İNTERNETTEN ÖN KAYITLAR HANGİ TARİHLER ARASINDA VE NASIL YAPILACAKTIR?

İnternetten ön kayıtlar; 25 MART 2013 tarihinde başlayacak ve 16 MAYIS 2013 tarihi saat 23.59'da sona erecektir. Başvurular sadece www.damyo.edu.tr internet adresinden üzerinden yapılacatır. Şahsen ve posta yolu ile başvurular kabul edilmemektedir.

İNTERNETTEN ÖN KAYIT YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

Ön kayıt işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden YGS sınavlarına ilişkin bilgilerin temin edilmesi adayın beyan ettiği T.C. Kimlik Numarası üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile eşleşmeyen T.C. Kimlik Numaralarına işlem yapılamayacaktır.

İnternetten ön kayıt esnasında açıklamalar kısmının tamamını okumadan ön kayıt işlemlerini yapmayınız.

UYARI : Yapacağınız eksik bilgi girişi veya kodlama hatalarından doğacak sonuçların tüm sorumluluğu size ait olacaktır.

Ön kayıt sayfası çeşitli bilgi alanlarından oluşmaktadır. Sayfadaki alanların başlığında, o alana yazılması ve işaretlenmesi istenilen bilgilerin neler olduğu yazılıdır. Bu alanların doldurulmasına ilişkin açıklamalar sırası ile ve aynı başlıklar kullanılarak aşağıda verilmiştir.

T.C. Kimlik Numarası : Nüfus Hüviyet Cüzdanınızın T.C. Kimlik No. bölümünde yazılı 11 rakamdan oluşan numara yazılacaktır.

Ad : Adınızı ve varsa İkinci Adınızı nüfus cüzdanında yazıldığı gibi yazınız.

Soyad : Soyadınızı nüfus cüzdanında yazıldığı gibi yazınız.

Baba Mesleği : Babanızın mesleğini, verilen seçenekler arasından seçerek işaretleyiniz.

Anne Mesleği : Annenizin mesleğini, verilen seçenekler arasından seçerek işaretleyiniz.

Şehit Çocuğuyum : Öz Babası/Annesi, şehit olan adaylar bu seçeneği "Evet" şıkkını işaretleyeceklerdir.

Malül/Muharip Gazi Çocuğuyum : Öz Babası/Annesi, Malül Gazi veya Muharip Gazi olan adaylar bu seçeneği "Evet" şıkkını işaretleyeceklerdir. Bu alanlara özel durumunuza uygun şıkkı işaretleyiniz. İşaretlediğiniz seçenekle verdiğiniz bilginin doğruluğunun, İkinci Seçim Aşamalarına katılma hakkı elde etmeniz halinde "Şehit, Malül Gazi, Muharip Gazi Çocuğu Belgesi"nin yetkili makamlarca onaylanarak kanıtlanması gerektiğini unutmayınız.

UYARI : Yukarıda açıklanan özel durumlardan herhangi birine sahip olmayan adaylar "Hiçbiri" şıkkını işaretleyeceklerdir.

Puan Türü, Tercih Sıralaması: Adaylar TABLO-3'de belirtilen okul alanlarının karşısında bulunan puan türlerinde tercih yapabileceklerdir.

Adayların ilgili tabloyu detaylı bir şekilde incelemeleri ve yapabilecekleri tüm tercihleri sıralamaları gerekmektedir.

Tablo-3 ile uyum sağlamayan tercihler yok sayılacaktır.

Örnek; Tablo-3'de belirtilen okul alanlarından

Bilişim Teknolojileri mezunu olan adaylar sadece YGS(1-2)

Harita ve Kadastro mezunu olan adaylar sadece YGS(5-6)

Türkçe-Matematik Mezunu adaylar YGS(3-4), YGS(5-6),

Fen Bilimleri Mezunu adaylar YGS(1-2), YGS(3-4), YGS(5-6),

Diğer kodu ile Mezunu adaylar YGS(1-2), YGS(3-4), YGS(5-6) tercihleri yapabileceklerdir.

"KAYDET" Tuşu : KAYDET tuşuna bastığınızda işlemlerinizin tamamlandığına dair uyarı yazısı karşınıza çıkacaktır.

ANKET : Kayıtların tamamlanmasını müteakip arzu ettiğiniz takdirde tanıtım faaliyetleri anketini doldurabilirsiniz.

BAŞVURULAR HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILACAKTIR?

İnternetten ön kayıtların tamamlanmasını müteakip yapılacak inceleme sonucunda, adayın gerekli giriş koşullarını taşımadığı tespit edilirse,

Adayların yaptıkları başvurudaki bilgiler ile İkinci Seçim Aşamaları ve kesin kayıtlarda istenecek asıl belgelerdeki bilgiler arasında tutarsızlık varsa,

başvurular geçersiz sayılacak ve belgeleri işleme konulmayacaktır.

İNTERNETTEN ÖN KAYIT İŞLEMLERİNİN SONUÇLARI ADAYLARA NASIL DUYURULACAKTIR?

İnternetten ön kayıt yapan adaylardan yapılacak değerlendirme sonucunda; başvuruları kabul edilen ve İkinci Seçim Aşamalarına çağrı için için tespit edilen taban puanın üstünde puan alan tüm adaylar İkinci Seçim Aşamalarına çağrılacaktır.

Başvuruları kabul edilen aday öğrencilerin 2'nci Seçim Aşamalarına geliş tarihleri HAZİRAN 2013 ayı içerisinde www.damyo.edu.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Ayrıca yukarıda belirtilen internet adreslerinden adaylarımıza sınavlar ile ilgili gerekli duyurular ve bilgilendirmeler yapılacaktır.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek OkuluAna Sayfa

Sınavlara İlişkin Bilgiler

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞIRILACAK ADAYLAR NASIL TESPİT EDİLECEKTİR?

2013-YGS sonuçlarının açıklanmasını müteakip, TABLO-3'te mevcut alan/bölümlerin karşısında belirtilen YGS (YGS-1, YGS-2 ya da YGS-3, YGS-4 ya da YGS-5, YGS-6 puan ikililerinden en yüksek olanına göre) puan türlerinden ön kayıt esnasında tercih edenler içerisinden en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere başarı sıralamasına tabi tutulacak ve belirlenecek kontenjan doğrultusunda tespit edilecek adaylar İkinci Seçim Aşamalarına çağırılacaklardır.

UYARI :Taban puanları aşan ve İkinci Seçim Aşamalarına çağrılma hakkı elde eden aday öğrencilere yalnızca internet yolu ile çağrı yapılacaktır, ayrıca posta yoluyla çağrı yapılmayacaktır.

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI NEREDE VE NE ZAMAN YAPILACAKTIR?

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu İkinci Seçim Aşamaları, Deniz Harp Okulu/TUZLA'da 27 HAZİRAN-16 TEMMUZ 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

HAZİRAN 2013 ayı içerisinde www.damyo.edu.tr internet sitesinde, İkinci Seçim Aşamalarına davet edilen aday bilgileri ve sınav tarihleri açıklanacaktır.

Adaylar İkinci Seçim Aşamalarına Gelirlerken Getirilecek Belgeler;

Daha sonra ilan edilecektir.

UYARI - 1: İstenilen belgeleri tam olarak getirmeyen adaylar İkinci Seçim Aşamalarına alınmayacaktır.

UYARI - 2: Diğer Kuvvet Komutanlıklarına bağlı Askeri Okullara da başvuran adayların, İkinci Seçim Aşama tarihlerinin çakışması durumunda, sınav tarihlerinin değiştirilmesine yönelik talepleri Komutanlığımız tarafından değerlendirilecek ve uygun bulunması halinde başka bir sınav tarihi verilebilecektir.

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI VE HASTANE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

İkinci Seçim Aşamaları; ÖN SAĞLIK MUAYENESİ, BEDENİ YETERLİLİK ve GÖRÜŞME AŞAMALARI?ndan oluşmaktadır.

ÖN SAĞLIK MUAYENESİ :

Ön sağlık kurulu, adayların gerekli sağlık koşullarını taşıyıp taşımadığını incelemek ve adayları sağlık yönünden değerlendirmekle görevlidir. Muayenede adayların ortopedik rahatsızlıkları, cilt ve deri hastalıkları, dış görünümü bozan rahatsızlıkları, boy-kilo uyumsuzlukları, görme ve işitme bozuklukları, ağız ve diş hastalıkları ile genel sağlık muayeneleri yapılır. Gerekli sağlık koşullarını taşımadığı tespit edilen adaylar için itiraz muayenesi niteliğinde ikinci bir muayene yapılmaktadır. Kurulca verilen bu son karar kesin olup, adayın bu karara itiraz hakkı bulunmamaktadır.

BEDENİ YETERLİLİK TESTİ :

Adayların çabukluk, çeviklik ve kondisyonunu ortaya çıkaran testler uygulanmaktadır.

TABLO-1'de verilen alt sınır değerleri bu testlerden başarılı olabilmek için belirlenmiş asgari değerlerdir ve alt sınır değerlerini yapan adaylar 100 üzerinden 10 puan alabileceklerdir. Adaylar alt sınır değerlerinin üzerinde performans gösterdiklerinde, alacakları puanlar performanslarına göre kademeli olarak artacaktır. Tüm testlerde üst sınır derecesinde performans gösterenler ise 100 tam puan alacaklardır.

UYARI - 1:Bedeni Yeterlilik sınavına önceden çalışarak hazırlıklı olarak gelinmelidir. Herhangi dört testten alt sınır derecesi üstünde yeterlilik gösteren adaylar başarılı kabul edileceklerdir. İki veya daha fazla testten başarısız olan adaylara başarısız oldukları testlerden bir hak daha verilir. İkinci hakkında da başarısız olan adaylar elenirler.

UYARI - 2:Bedeni Yeterlilik testlerinde adayın sakatlanması, yaralanması vb. gibi ortaya çıkabilecek durumlarda sağlık yönünden sorumluluk okula ait değildir. Ayrıca testlerin yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda olan adaylar sınavlara kabul edilmeyecek ve ayrıca başka bir hak verilmeyecektir.

GÖRÜŞME KURULU:

Konularında uzman personelden teşkil edilen görüşme kurulu tarafından, görüşme yoluyla adayın, gelişime açıklığı, bireysel zenginlik ve kültürü, söylenenleri doğru anlama, konuşma ve ifade becerisi, düşünceleri arasındaki tutarlılığı, ikna gücü, çok yönlü düşünme yeteneği, kendine güveni, heyecan durumu, davranışlarındaki denge, mesleğe yönelik istekliliği, konuşma kusurları ve psikolojik yapısı değerlendirilmektedir.

HASTANE MUAYENELERİ: İkinci Seçim Aşamalarında başarı gösteren adaylar, "Askeri Öğrenci Olur" kararlı sağlık raporu almak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlığının belirleyeceği Asker Hastanelerinden herhangi birine sevk edilirler. Ancak aday öğrencilerin İkinci Seçim Aşamalarında başarı gösterip Asker Hastanelerine sevk edilmeleri kesin kayıt hakkı elde ettikleri anlamına gelmemektedir.

UYARI:Herhangi bir Askeri Okul için 2013 yılı içerisinde alınmış "Askeri Öğrenci Olur" kararlı sağlık raporu Komutanlığımız tarafından geçerli sayılacaktır.

ASİL VE YEDEK ADAYLARIN BELİRLENMESİ, İLANI VE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ:

Aday öğrenciler İkinci Seçim Aşamalarında "Performans Değerlendirme Sistemine" tabi tutulacaktır. Bu sistemde; adayların YGS, Fiziki Yeterlilik ve Görüşme Aşamalarından aldıkları puanlar dikkate alınarak her aday için "Aday Performans Puanı" tespit edilecektir. Performans Değerlendirme Sisteminde aday öğrencilerin belirlenen aşamaların tamamından başarılı olmaları gerekmektedir. İkinci Seçim Aşamalarında başarılı olan adaylar "Aday Performans Puanına" göre YGS puan türlerine göre sıralamaya tabi tutulacak ve belirlenen kontenjanlar doğrultusunda asil, yedek listeler oluşturulacaktır.

İkinci Aşama Sınav Sonuçları ile ilgili açıklamalar www.damyo.edu.tr internet sitesinde yayınlanacaktır. Asil listede yer alan adaylar için kesin kayıt tarihleri sonuçlarla beraber ilan edilecektir. Yedek adayların sırası geldiğinde çağrılmaları ise başvuruda beyan ettikleri telefona yapılacaktır. Bu doğrultuda bahse konu tarihlerde adayların "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine, YGS sınavına müracaat ederken beyan ettikleri telefonda" bulunmaları kendi menfaatlerine olacaktır.

ÖZEL KOŞULLAR:

Yaptırılacak adli sicil (arşiv) araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda askeri öğrenci olabilecek niteliklere uygun bulunmak. Eğitim periyodunun hangi safhasında olursa olsun adli sicil (arşiv) ve güvenlik soruşturması menfi çıkan öğrencilerin kaydı silinir, okulla ilişiği kesilir.

Temel askerlik (intibak) eğitiminde başarılı olmak; başarılı olmayanların okulla ilişiği kesilir.

UYARI:Giriş koşullarını taşımadıkları halde; yanlış bilgi vererek, asılsız belge düzenleyerek/ düzenleterek kaydını yaptırmış olanlar ile askeri öğrenci olmaya engel olacak şartları taşıdığı anlaşılanların, bu durumları eğitim-öğretim süresi içerisinde ne zaman tespit edilirse edilsin, okul ile ilişikleri derhal kesilir ve haklarında yasal işlem yapılır.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek OkuluAna Sayfa

Sıkça Sorulan Sorular

S.NU SORU CEVAP
1. ÖSYS'ye göre Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencisi olabilmek için neler yapılmalı? Öncelikle 2013 yılı YGS'ye başvuruda bulunmanız gerekiyor. 25 Mart-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında ön kayıt yaptırmanız ve YGS sınav sonuçlarının açıklanmasını müteakip, TABLO-3 'te mevcut alan/bölümlerin karşısında belirtilen YGS (YGS-1, YGS-2 da da YGS-3, YGS-4 ya da YGS-5, YGS-6) puan türlerinden bilahare belirlenecek taban puanı almış olmak gerekmektedir.
2. Yaş sınırınız nedir? Başvuruda bulunacak adayların en fazla 21 yaşında olması gerekmektedir. (1992 ve sonrası doğanlar başvuruda bulunabilir.)
3. Açık Öğretim Lisesi mezunuyum başvuruda bulunabilir miyim? HAYIR. Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okuluna devam mecburiyeti olan lise ve dengi okul mezunu olan/olacaklar başvurabilir.
4. Bu yıl liselerden hangi yıl mezunlar başvuruda bulunabilir? 2013 yılında mezun olacak adaylar için; kesin kayıt tarihine kadar mezun durumda olanlar ile dönemine bakılmaksızın 2012 yılında mezun olanlar başvuruda bulunabilir.
5. 2012 yılında liseden mezun olarak bir meslek yüksek okuluna kayıt yaptırdım. Okulunuza başvurabilir miyim? Şayet 2013 YGS sınavına tekrar başvuruda bulunup sınava girecek iseniz ve liseden Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Başvuru Kılavuzunda belirtilen okul türleri ve alan/dallarından mezun olduysanız ve diğer başvuru şartlarını karşılıyorsanız başvuruda bulunabilirsiniz.
6. İnternetten başvuruda bulunmam halinde ayrıca belge gönderecek miyim? Hayır. İnternetten başvuruda bulunan adaylardan kontenjana girenlerin ikinci seçim aşama sınavlarına gelirken başvuruda beyan ettikleri bilgileri belgelendirmeleri istenecektir.
7. Ön Kayıt esnasında neden tercih yapılmaktadır? Adayların TABLO-3 'de belirtilen okul alanlarına göre istedikleri astsubay sınıflarına yerleştirilmeleri için tercih yapmaları istenmektedir. Adayların ilgili tabloyu detaylı bir şekilde incelemeleri ve yapabilecekleri tüm tercihleri sıralamaları adayların menfaatine olacaktır. Tablo-3 ile uyum sağlamayan tercihler yok sayılacaktır.

İletişim Bilgileri

YAZIŞMA ADRESİ Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı Kayıt Kabul Kurul Başkanlığı 77730-Altınova/YALOVA  
İNTERNET ADRESLERİ www.damyo.edu.tr www.dho.edu.tr www.dzkk.tsk.tr
TELEFON 0 226 462 83 10 - Dahili (1594/1595)
e-Posta ADRESİ [email protected]

Müracaatın yapıldığı Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı;

BURSA-YALOVA-İZMİT Devlet Karayolu üzerinde Yalova'dan takriben 22 km, İzmit'ten 50 km, (Gölcük'ten 25 km, Karamürsel'den 8 km) uzaklıkta bulunmaktadır.

2'nci Seçim Aşama Sınavlarının yapılacağı Deniz Harp Okulu Komutanlığı,

Deniz Harp Okulu Komutanlığına İstanbul?un farklı semtlerinden minibüs ve belediye otobüsü seferleri yapılmaktadır.

1. Belediye/Halk Otobüsleri:

Kadıköy- Deniz Harp Okulu : 130 no?lu Belediye Otobüsü

Bostancı- Deniz Harp Okulu : 133 T no?lu Belediye Otobüsü

Esenler-Tuzla Merkez : 500 ES no?lu Halk Otobüsü

Topkapı- Tuzla İçmeler : 500 T

2. Dolmuşlar :

Tuzla Merkez- Deniz Harp Okulu

Tuzla İçmeler (E-5 Üzeri) - Deniz Harp Okulu

Tuzla Tren İstasyonu- Deniz Harp Okulu

Pendik- Deniz Harp Okulu

Seçim Aşaması Fotoğrafları için tıklayınız..