Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımİlanı

İlan Giriş : 18 Şubat 2013 09:40, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımİlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Tıp Fakültesine aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır.

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

ADRESLER

M.Ü.Rektörlüğü:Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Atatürk Eğit.Fak.:Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Dişhekimliği Fak.:Nişantaşı Kampüsü Nişantaşı/İSTANBUL

M.Ü.Eczacılık Fak.:Haydarpaşa Kampüsü Üsküdar/İSTANBUL

M.Ü.Fen Edebiyat Fak.:Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.İktisat Fak.:Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.İlahiyat Fak.:Mahir İz Cad.Bağlarbaşı 34662 Üsküdar / İSTANBUL

M.Ü.İşletme Fak.:Ressam Namık İsmail Sok.No:1 Bahçelievler/İSTANBUL

M.Ü.Mühendislik Fak.: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Sağlık Bilimleri Fak.:Kartal Devlet Hastanesi yanı E-5 Yanyol 34865 Cevizli-Kartal/İSTANBUL

M.Ü.Siyasal Bil.Fak.:Cuma Yolu Cad.Anadoluhisarı-Beykoz/İSTANBUL 34820

M.Ü.Teknoloji Fak.Dek:Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Tıp Fak.:Haydarpaşa Kampüsü Üsküdar/İSTANBUL

ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ      
BÖLÜM-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
O. Öğr.Fen ve Mat.Al.Eğit .-Kimya Eğitimi Doçent 1 Doktora ve Doçentliğini kimya eğitimi alanında yapmış olmak.
Eğit.Bil .-Eğit.Prog.ve Öğrt . Yardımcı Doçent 2 Eğitim Programları ve Öğretim alanında doktora yapmış olmak. En az 5 yıllık öğretmenlik tecrübesine sahip olmak, öğretmen özyeterlilikleri veya modüler sistem konularından birinde çalışmaları bulunmak.
DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Dişhekimliği Temel Tıp Bilimleri Doçent 1 Oral Histoloji alanına çalışmaları olmak.
Endodonti Yardımcı Doçent 1 Endodontide sonlu elemanlar konusunda doktora yapmış olmak.
ECZACILIK FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Eczacılık Temel Bilimleri Profesör 1 Kimya Bilim alanında Doçent ünvanı almış olmak ve yüzey aktif maddeler konusunda çalışmaları olmak.
Eczacılık Temel Bilimleri Profesör 1 Biyofizik Bilim alanında Doçent ünvanı almış olmak ve Protein sentezi mekanizmaları konusunda çalışmaları olmak.
Farmakognazi Doçent 1 Farmakognazi Bilim Alanında Doçent ünvanına sahip olmak.
Farmasötik Teknoloji Doçent 1 Farmasötik Teknoloji Bilim Alanında Doçent ünvanına sahip olmak.
Farmasötik Kimya Yardımcı Doçent 1 Farmasötik Kimya alanında doktora yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ      
BÖLÜM-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Fizik ?Atom ve Molekül Fiziği Doçent 1 Pozitron Yokolma Ömür Spektroskopisi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Kimya-Analitik Kimya Doçent 1 Makrohalkalı metal komplekslerinin sentezi, konusunda çalışmış olmak.
Kimya-Organik Kimya Doçent 1 Makrohalkalı bileşiklerin sentezi, konusunda çalışmış olmak.
Matematik-Topoloji Doçent 1 Konveko kümeler ve zayıf Süreklilik konularında çalışmış olmak.
Matematik-Cebir ve Sayılar Teorisi Yardımcı Doçent 1 Kodlama teorisi üzerine çalışmış olmak.
Sosyoloji-Uygulamalı Sosyoloji Yardımcı Doçent 1 Tarihsel Sosyoloji üzerine çalışmış olmak.
İKTİSAT FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Doçent 1 İş Hukuku alanında doçent olmak ve İşyerinde, psikolojik taciz alanında çalışmaları olmak.
Ekonometri Yardımcı Doçent 1 Ekonometri Lisans mezunu olmak Yüksek Lisans ve Doktorasını Ekonometri alanında yapmış olmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
İslam Hukuku Profesör 1 İslam Hukuku alanında Doçent olmak.
İslam Mezhepleri Tarihi Profesör 1 İslam Mezhepleri Tarihi alanında Doçent olmak.
Hadis Doçent 1 Hadis alanında Doçent olmak.
Felsefe Tarihi Doçent 1 Felsefe alanında Doçent olmak.
İslam Hukuku Yardımcı Doçent 1 İngilizce İlahiyat Programında ders verebilecek dil puanına sahip olmak.
İslam Tarihi Yardımcı Doçent 2 İlk dönem İslam Tarihi üzerine doktora yapmış olmak.
Arap Dili ve Belagatı Yardımcı Doçent 1 Arapça ders verebilecek dil puanına sahip olmak.
İŞLETME FAKÜLTESİ      
BÖLÜM-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
İşletme-Muhasebe Finansman Doçent 2 Muhasebe Bilim Dalında Doçent Unvanı almış olmak. Uluslararası Muhasebe Standartları konusunda çalışmalar yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ      
BÖLÜM-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
End.Müh . -Endüstri Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 Lisans ve Lisansüstü derecelerini Endüstri Mühendisliği alanında almış olmak ve Tersine Lojistik alanında çalışmaları bulunmak.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ      
BÖLÜM KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Makine Mühendisliği Profesör 1 Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Teknolojileri konusunda yayın sahibi ve uzman olmak.
Mekatronik Mühendisliği Profesör 1 Robotik ve İmalat Otomasyonu konusunda yayınları olmak; CAD-CAM, FMS, CİM ve makine tasarımı alanlarında uzman olmak.
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Profesör 1 Kaynak Metalurjisi , Plastiklerin Sürtünme Karıştırma Nokta Kaynağı, Paslanmaz Çelik Kaynağı ve Ultrasonik Muayene konusunda uzman olmak.
Tekstil Mühendisliği Profesör 1 İplik tüylülüğü, tekstüre ipliği ve iplik geometrisi konularında yayın sahibi ve uzman olmak.
Tekstil Mühendisliği Profesör 1 Teknik Tekstiller ve Tekstil Malzemelerinin Güç Tutuşuluğu konularında yayın sahibi ve uzman olmak.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Doçent 1 Elektrik Piyasaları, Elektrik Güç Sistem Çökmeleri ve LED Aydınlatma konusunda yayın sahibi ve uzman olmak.
Makine Mühendisliği Doçent 1 Ürün Geliştirme, Tedarik Zinciri Yönetimi, Çok Kriterli Karar Verme ve Tasarım Kalitesi konusunda yayın sahibi ve uzman olmak.
Mekatronik Mühendisliği Doçent 1 Uçaklarda Yapısal Durum İzleme Arıza Teşhisi, Enerji Depolama konularından yayın sahibi ve uzman olmak.
Mekatronik Mühendisliği Doçent 1 Genel ve Özel Elektrik Makineleri Teorisi, Tasarımı, Lineer Elektrik Makineleri ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları konusunda yayın sahibi ve uzman olmak.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ      
BÖLÜM KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Elektrik Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 Robotik, Görüntü İşleme, Endüstriyel Otomasyon ve Otomatik Kontrol konularında yayın sahibi ve uzman olmak
Elektrik Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 Lineer Asekron Motorlar, Power LED?ler ve yenilenebilir enerji konularında yayın sahibi ve uzman olmak.
Makine Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 Termoelektrik Güç, Fotolitografi tekniği ile TMR,GMR aygıt üretimi üzerine uzman olmak.
Tekstil Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 Magneto reolojik sıvıların 3 boyutlu kumaşlarda kullanımı, tekstil takviyeli kompozitlerin üretimi ve ultrasonik enerjinin tekstilde kullanılması üzerine çalışmalar yapmış ve uzman olmak.
TIP FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Tıbbi Patoloji Profesör 1 Tıp Fakültesinde eğitim öğretim faaliyetlerinde deneyimli olmak, tanısal patolojinin Pulmoner Patoloji, Jinekopatoloji alanlarında özelleşmiş ve deneysel Patolojide deneyimli olmak.
Tıbbi Mikrobiyoloji Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, Tıbbi Mikrobiyoloji uzmanı olmak,En az 5 yıllık rutin anaerop bakteriyoloji laboratuvarı deneyimi olmak,
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 Psikanaliz konusunda deneyimli, destekleyici psikoterapide eğitici ve nöropsikolojik değerlendirme üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Kalp ve Damar Cerrahisi Doçent 1 Kardiyak cerrahi sonrası görülen komplikasyonlar üzerine doktora yapmış olmak ve bu konuda yayınları olmak.
Tıbbi Genetik Doçent 1 İnsan Genetiği, İmmunogenetik ve doku tiplendirme konusunda yurt dışı deneyimi olmak,Tıbbi Biyoloji ve Genetik de Doktorası olmak, Doku Tiplendirme Laboratuvarı Sorumlusu Belgesi bulundurmak.
Genel Cerrahi Yardımcı Doçent 1 Avrupa Meme Cerrahisi Yeterlilik Sertifikası olmak.
Göz Hastalıkları Yardımcı Doçent 1 Fellow of European Board of Ophthalmology diplomasına sahip olmak, Özellikle ilaç toksisitesi ve kök hücre alanında çalışmaları bulunmak.
TIP FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
İç Hastalıkları Yardımcı Doçent 1 Yurtdışında klinik ve preklinik çalışmalarda deneyim sahibi olmak, Medikal Onkoloji uzmanı olmak.
Tıp Eğitimi Yardımcı Doçent 1 Psikoloji lisans programını tamamlamış olmak, 3 veya daha fazla süre yüksek öğretim düzeyinde eğitim ve rehberlik/danışmanlık deneyimi olmak,
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Yardımcı Doçent 1 Doktorasını Hastane İşletmeciliği alanında yapmış olmak. Sağlık Bilişimi alanında deneyimli ve bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Sağlık Sistemleri Yönetimi Yardımcı Doçent 1 Doktorasını Yönetim ve Organizasyon alanında yapmış olmak, Sağlık Yönetimi ve Biyoistatistik alanında deneyimli ve bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Kentleşme ve Çevre Sorunları (Türkçe) Profesör 1 Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikası Bilim Alanında Doçent unvanı almış olmak. Kentleşme, Çevre, Yerel Yönetimler ve Kamu Yönetimi alanlarında yayımlanmış bilimsel çalışmaları bulunmak.
Uluslararası İlişkiler (Türkçe) Profesör 1 Uluslararası Hukuk alanında yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Siyaset ve Sosyal Bilimler (Türkçe) Doçent 1 Sosyoloji Bilim alanında Doçent unvanına sahip olmak. Kentleşme, göç ve gecekondulaşma konularında yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Kentleşme ve Çevre Sorunları (Türkçe) Doçent 1 Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikası Bilim Alanında Doçent unvanı almış olmak. Bu alanlarda bilimsel çalışmaları bulunmak.
Siyasi Tarih (İngilizce) Yardımcı Doçent 1 Avrupa Birliği ile Avrupa Tarihi ve Siyaseti üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.