Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Personel İlanı (Güncellendi)

İlan Giriş : 18 Aralık 2005 00:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Personel İlanı (Güncellendi)
15.12.2005 TARİHİNDE SABAH GAZETESİNDE YAYINLANAN İLAN METNİMİZ.

T.C.

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Öğretim Elemanları alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren on beş gün olup başvurular bizzat yapılacak, posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylarda 657 Sayılı Yasanın 48. maddesinde belirtilen şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme koşulları aranacaktır.

Üniversitemize başvuran tüm Yardımcı Doçent ve Araştırma Görevlilerinin yabancı dil sınavları ile Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrosu sınavları 03.01.2006 günü saat 10.00'da Araştırma Görevlilerinin Bilim sınavı 05.01.2006 günü saat 10.00?da Eğitim Fakültesi dersliklerinde yapılacaktır.

Başvuracak Adaylardan;

1-Profesör kadroları devamlı statüde olup, adayların başvuracakları Anabilim Dallarını belirtir dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı sureti, Doçentlik belgelerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) takım dosyayı Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

2-Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adayların başvurdukları Anabilim Dallarını ve sınava girmek istedikleri yabancı dili belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı sureti, iki adet fotoğraf ve doktora diplomalarının tasdikli örneği, varsa Merkezi Doçentlik Yabancı Dil Sınav Belgesi, KPDS-ÜDS Sonuç Belgesi veya TOEFL gibi uluslararası yabancı dil seviye tesbit sınav sonuç belgesini ekleyerek bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosyayı, başvurdukları Fakülte Dekanlığına veya Yüksekokul Müdürlüğüne;

3-Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adayların Anabilim Dallarını belirtir dilekçelerine ekleyecekleri özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı sureti, 2 adet fotoğraf, öğrenim belgelerinin suretleri ile varsa bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir nüsha dosyayı başvurdukları Fakülte Dekanlığına veya Yüksekokul Müdürlüğüne,

4-Okutman kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları kadro ve alanlarını belirten dilekçelerine ekleyecekleri özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı sureti, öğrenim belgelerinin suretini, iki adet fotoğraf, varsa bilimsel yayınlarını Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına,

5-Uzman kadrolarına başvuracak adayların; dilekçelerine özgeçmişlerini, öğrenim belgelerinin suretini, iki adet fotoğraf, bir adet nüfus cüzdanı suretlerini, ekleyerek Rektörlüğe bağlı bölümler için, Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına diğerleri ise Dekanlık veya Yüksekokul Müdürlüklerine,

6-Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adayların, Anabilim Dallarını ve sınava girecekleri yabancı dili belirtir dilekçelerine ekleyecekleri özgeçmişlerini, Yükseköğrenim belgesi (Lisans), nüfus cüzdanı sureti, transkript, iki adet fotoğraf varsa bilimsel yayınlarını, başvurdukları Fakülte Dekanlığına veya Yüksekokul Müdürlüğüne;

Teslim edeceklerdir.

Bu konuda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır. Tüm başvuru sahiplerinin dilekçelerinde bildikleri ve sınava girecekleri yabancı dil ile yazışma adreslerini belirtmeleri gerekmekte ve ilan edilen kadrolara başvuran adaylar görev alacakları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadırlar. İlan ve kadroya atanma şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Başvuranların ilan edilen kadrolara yukarıdaki açıklamalara ilave olarak Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Kadrolarına Yükseltilme ve Atama Yönergesindeki şartları sağlamış olması gerekli olup, sağlamayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu dışında diğer kanunlara tabi olarak çalışanların YÖK ve Maliye Bakanlığı'ndan atama izni verildiğinde naklen atamaları yapılacaktır. Yurtdışından alınan diploma veya ünvanlara Üniversitelerarası Kurul' ca eşdeğerliliğinin yapılmış olması gerekmektedir.

Öğretim Üyesi ve dip not (*) dışındaki atamalar naklen yapılacaktır.

DUYURULUR.

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI ÜNVANI DERECE ADEDİ AÇIKLAMALAR

Eğitim Fak. İlköğretim Okul Öncesi Eğitimi Yrd.Doç. 4 1 Çocuk Gelişimi Eğitimi veya Okulöncesi Öğretmenliği veya Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanlarından birinde doktora yapmış olmak.

Eğitim Fak. İlköğretim Matematik Eğitimi Yrd.Doç. 4 1 Matematik alanında doktora yapmış olmak.

Eğitim Fak. Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğt. Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Yrd.Doç. 4 1 Türk Dili veya Edebiyatı alanlarından birinde doktora yapmış olmak.

Eğitim Fak. Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Yrd.Doç. 4 1 -

Fen Edb.Fak. Fizik Atom ve Moleküler Fizik Yrd.Doç. 4 1 -

Fen Edb.Fak. Tarih Ortaçağ Tarihi Yrd.Doç. 4 1 Ortaçağ Tarihini farklı coğrafyalarda bir bütün olarak değerlendiren çalışmalar yapıyor olmak.

Fen Edb.Fak. Batı Dilleri ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı Yrd.Doç. 4 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak.

Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Aile Hekimliği Profesör 1 1 -

Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göğüs Cerrahisi Yrd.Doç. 3 1 -

Nazilli İkt.ve İdr.Bilm.Fak. İşletme Yönetim ve Organizasyon Profesör 1 1 -

Nazilli İkt.ve İdr.Bilm.Fak. Maliye Bütçe ve Mali Planlama Arş.Gör. (*) 6 1 Doktora yapmış olmak tercih nedenidir.

Aydın Mes.Yük.Ok. - - Yrd.Doç. 5 1 Mühendislik Fakültelerinin Makine Mühendisliği mezunu olmak.

Aydın Mes.Yük.Ok. - - Yrd.Doç. 4 1 Mühendislik Fakültelerinin Elektrik ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezunu olmak.

Aydın Mes.Yük.Ok. - - Öğr.Gör. 3 1 Mühendislik Fakültelerinin Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

Didim Mes.Yük.Ok. - - Öğr.Gör. 6 1 Turizm alanında lisans mezunu olmak. 5 yıl seyahat acentası ve/veya tur operatörlüğünde iş tecrübesi; uygulayıcı ve/veya eğitmen düzeyinde alanla ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen.

Didim Mes.Yük.Ok. - - Öğr.Gör. 6 1 Turizm alanında lisans mezunu olmak. 5 yıl otel mutfak departmanı ve/veya catering işletmesinde iş tecrübesi; uygulayıcı ve/veya eğitmen düzeyinde alanla ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen.

Nazilli Mes.Yük.Ok. - - Öğr.Gör. 5 1 Tekstil alanında deneyimli olmak. Teknik öğretmen veya mühendis olmak. Yüksek lisans yapmak tercih nedenidir.

Nazilli Mes.Yük.Ok. - - Öğr.Gör. 5 1 Makine alanında deneyimli olmak. Teknik öğretmen veya mühendis olmak. Yüksek lisans yapmak tercih nedenidir.

Karacasu Mes.Yük.Ok. - - Yrd.Doç. 4 1 Turizm alanında lisans mezunu olup, otel işletmeciliği konusunda tecrübeli

Karacasu Mes.Yük.Ok. - - Öğr.Gör. 6 1 Turizm alanında lisans mezunu olup, otel işletmeciliği konusunda tecrübeli ve yüksek lisans mezunu olmak tercih nedenidir.

Kuyucak Mes.Yük.Ok. - - Öğr.Gör. 6 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu veya İşletme Anabilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak.

İşletme ?Finans-Muhasebe alanlarında en az 5 yıllık deneyimi olmak.

Turizm İşl.ve İşl.Yük.Ok. - - Öğr.Gör. 6 1 Sanat Tarihi bölümü mezunu ve yüksek lisans yapmış olmak, en az 5 yıllık ülkesel Profesyonel Turist Rehberi Kokartı sahibi olmak tercih nedenidir.

Turizm İşl.ve İşl.Yük.Ok. - - Öğr.Gör. 6 1 Arkeoloji bölümü mezunu ve yüksek lisans yapmış olmak en az 5 yıllık ülkesel Profesyonel Turist Rehberi Kokartı sahibi olmak tercih nedenidir.

Turizm İşl.ve İşl.Yük.Ok. - - Öğr.Gör. 6 1 Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu mezunu olmak, Yiyecek İşletmeciliği alanında deneyimli olmak.

Turizm İşl.ve Otl.Yük.Ok. - - Uzman (*) 6 1 Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olmak., veritabanları yönetimi üzerine deneyimli olmak tercih nedenidir. (Rektörlükte görevlendirilecektir.)

Rektörlük - - Okutman 5 1 Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği veya Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dallarından birinden lisans diplomasına sahip olmak, alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak tercih sebebidir.

Rektörlük - - Okutman 6 1 Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü, Konservatuar Şan Anasanat Dalı mezunu olmak.

Rektörlük - - Okutman (**) 6 2 İngiliz Dili ve Edebiyatı veya İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak. (Nazilli ve Didim Bölgesinde görevlendirilecektir.)

Rektörlük - - Okutman (**) 7 1 Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak. (Didim Meslek Yüksekokulu?nda görevlendirilecektir.)

Rektörlük - - Okutman (**) 7 1 İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak. (Didim Meslek Yüksekokulu?nda görevlendirilecektir.)

Rektörlük - - Uzman 6 1 Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu olmak. (Didim Meslek Yüksekokulu?nda görevlendirilecektir.)

NOT : (* ) kadrolara açıktan atama yapılacaktır.

(**) En az B düzeyinde KPDS veya eşdeğer yabancı dil belgesi gerekmektedir.