Askeri Liselere Öğrenci Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Şubat 2013 17:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Askeri Liselere Öğrenci Alım İlanı

Askeri Liselere Giriş Sınav Başvuruları (ALS başvuruları)

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecekleri seçmek amacıyla Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav yapılacaktır.

Bu sınava ilköğretim okulunun 8.sınıfında okuyup, Haziran 2013 tarihinde mezun olabilecek erkek adaylar girebileceklerdir. Sınav başvuruları, 11 Şubat?08 Mart 2013 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlüğünden yapılacaktır.

Yazılı Sınav, 21 Nisan 2013 Pazar günü Elazığ dahil kılavuzda belirtilen illerde gerçekleştirilecektir.

Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile Aday Bilgi Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM?nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Aday Bilgi Formunun ilgili alanı adayın öğrenim gördüğü ilköğretim okulu müdürlüğü tarafından onaylanmalıdır. Onay olmayan formlar işleme alınmayacaktır. Başvuru işleminde adayların şahsen bulunmaları gerekmektedir.

Adaylar, 45,00 TL olan sınav ücretini sınava başvurma süresi içerisinde; Halkbank, Vakıfbank, Akbank ve Ziraat Bankası şubelerinden birine yatırabilirler.