Memurlar.Net
Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://ilan.memurlar.net/ilan/22635/
Yazdırılma Tarihi : 29 Mart 2024 Cuma 18:57

Yargıtay Hizmetli Alım İlanı

Haber Tarihi : 12 Şubat 2013 18:38
Yargıtay Hizmetli Alım İlanı

Yargıtay Başkanlığından

1-Yardımcı hizmetler sınıfında açık bulunan toplam 25 hizmetli kadrosuna, Başkanlığımızca yapılacak mülakat sınavı sonucuna göre açıktan atama yapılacaktır.

2-Başkanlığımızca yapılacak mülakat sınavına, Kamu Personeli Seçme Sınavı (2012-KPSS)?nda, lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabileceklerdir.

3-Merkezî sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilân edilen kadro sayısının 25 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. 4-Başvuruda bulunacakların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir

I)Genel Şartlar:

a-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b-Son başvuru günü olan 8 Mart 2013 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve Merkezi sınav (KPSS-2012) tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak.

c-Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

d-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 23/01/2008 tarihli ve 5728 sayılı Kanunun 317. maddesi ile değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkum olmamak.

e-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. f-Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

II)Özel Şartlar:

a-En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

b-Adli sicil ve arşiv (sabıka) kaydı sonucu olumlu olmak. (Yapılacak işin niteliği gereği erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olma durumu tercih sebebi olacaktır.)

III- Başvuru yeri ve şekli:

Giriş koşullarını taşıyan adaylar başvurularını şahsen, APS, iadeli taahhütlü mektupla ya da kargo ile Yargıtay Başkanlığı Personel ve Eğitim Müdürlüğü Vekaletler Cad. No:3 Bakanlıklar/ANKARA adresine yapacaklardır.

IV- Başvuru tarihi: Başvurular 25 Şubat Pazartesi günü başlayıp, 8 Mart Cuma günü saat 18.00?de sona erecektir.

Posta veya kargo ile yapılacak başvuruların, başvurunun son günü mesai bitimine kadar Başkanlığımızda olması gerekmektedir.

V-Eksik belge ile veya nitelikleri uygun olmadığı halde başvuranlar hakkında işlem yapılmayacaktır.

VI-Mülakat sınav yeri, Mülakat sınav tarihi ve saati: www.yargitay.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

VII-Başvuru için gerekli belgeler: a-Başvuru Formu ( www.yargitay.gov.tr adresinde yer almaktadır.)

b-Nüfus cüzdan fotokopisi

c-Diploma fotokopisi (Girilen KPSS sonucuna uygun)

d-KPSS-2012 sınav sonuç belgesi,(internet çıktısı) e-Son üç ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf.(1 adedi başvuru formuna yapıştırılacak)

VIII- Açıktan atama yapılacak hizmetli kadro dereceleri aşağıda gösterilmiştir. 12.derece 15 13.derece 10 TOPLAM 25