Selçuk Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2013 15:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Selçuk Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim dallarına 2012?2013 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında öğrenci alınacaktır.

MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER:

1- Aslı ibraz edilmek şartıyla diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi

2- Aslı ibraz edilmek şartıyla Yüksek Lisans programlarına başvurular için Lisans, doktora programlarına başvuranlar için Yüksek Lisans ve Lisans öğreniminde aldığı dersleri ve not dökümünü gösterir belgenin (Transkript) fotokopisi.

3- Aslı ibraz edilmek şartıyla ALES sınavından, sayısal puan türünden en az 55 puan almış olduğunu gösterir sınav sonuç belgesinin fotokopisi.

4- Aslı ibraz edilmek şartıyla, doktora programına başvuracak adayların ÜDS veya KPDS (İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça)? den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olduğunu gösterir belgenin fotokopisi.

6- Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı)

7- 2 Adet Fotoğraf

8-Başvuru Formu: Fen Bilimleri Enstitüsünün http://www.fenbil.selcuk.edu.tr/?sayfa=basform adresinden temin edilir.

BAŞVURU VE SINAVLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA:

1- Yukarıdaki belgeleri eksiksiz tamamlayan adaylar, başvurularını 14 ? 18 Ocak 2013 tarihleri arasında Alâeddin Keykubat Yerleşkesinde bulunan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne şahsen yapılacak, posta ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

2- Üniversitemiz Senatosunun 25.06.2012 tarihinde almış olduğu karar gereği ?2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından geçerli olmak üzere kayıt yaptıran yüksek lisans öğrencilerimizden tez savunma sınavlarına girmeden önce tezleriyle ilgili olarak en az bir adet yayın koşulu, doktora öğrencileri için ise tez savunma sınavına girmeden önce bir adet SCI yada SCI-Expanded kapsamlı dergilerde yayın kabul belgesi? zorunluluğu getirilmiştir.

3- Doktora ve Yüksek Lisans yazılı bilim sınavları, 23 Ocak 2013 tarihinde saat 10.00? da ilgili Anabilim Dallarında (Bölümlerde) yapılacaktır.

4- Değerlendirme: Yüksek Lisans Programlarına girişte, ALES puanının % 50? si, yazılı bilim sınavı notunun % 20?si ve lisans ağırlıklı mezuniyet not ortalamasının % 30?unun toplamı alınarak belirlenen başarı notlarına göre en az 60 puan almak kaydıyla en yüksek puanlı adaydan başlayarak ilan edilen kontenjana göre adaylar başvurdukları öğrenim programlarına yerleştirilir. Sıralamada eşitlik olması halinde lisans not ortalaması yüksek olan adaya öncelik verilir.

Doktora programlarına girişte ALES puanının % 50? si, yazılı bilim sınavı notunun % 20?si ve yüksek lisans ağırlıklı mezuniyet not ortalamasının % 30?unun toplamı alınarak belirlenen başarı notlarına göre en az 65 olmak kaydıyla en yüksek puanlı adaydan başlayarak ilan edilen kontenjana göre adaylar başvurdukları öğrenim programlarına yerleştirilir. Sıralamada eşitlik olması halinde yüksek lisans not ortalaması yüksek olan adaya öncelik verilir.

5- Üniversitemizde 100?lük ve 4 ?lük değerlendirme sistemleri arasında dönüşüm yapılmamaktadır. Bu iki not değerlendirme sistemi arasında dönüşüm ile ilgili başka Üniversitelerden alınan belgeler de kabul edilmemektedir. Bu nedenle yüksek lisans/doktora programlarına girişte değerlendirmelerde mezuniyet not ortalamasının başarı puanına katkısı,

a) Öğrenci Üniversitesinden 100?lük sisteme göre mezun olmuşsa mezuniyet not ortalamasının %30?u,

b) Dörtlük sisteme göre mezun olmuş ise mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının Yükseköğretim Kurulu web sitesinde verilen karşılaştırma tablosuna göre yapılan çevirisinden çıkan sonucun % 30?u alınarak hesaplanır.

6- Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi 25 Ocak 2013 tarihinde http://www.fenbil.selcuk.edu.tr/ adresinde ilan edilecektir.

7- Kazanan adayların kesin kayıtları 29 ? 31 Ocak 2013 tarihleri arasında ilgili Enstitüde adaylar tarafından şahsen yapılacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER:

- 4 Adet Fotoğraf (4,5 x 6,0 cm boyutlarında)

- İkametgâh Belgesi

- Askerlik Durum Belgesi (Erkek öğrencilerden istenecek ve adayın son durumunu gösterir olmalı)

- İlan edilen Anabilim Dallarına, farklı daldan mezun olarak müracaat eden ve kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilere Yönetmelik gereği bilimsel hazırlık programı uygulanır.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER:

1- Yüksek Lisans Programına müracaatta Lisans Diploması ve transkript, Doktora Programına müracaatta ise Yüksek Lisans Diploma ve transkript belgelerinin aslı ve fotokopisi,(onaylar noter ve temsilciliklerden yaptırılacaktır.)

2- Not Dökümünün onaylı örneği (Transkript) veya dış temsilciliklerden tercüme edilmiş belge.

3- ALES Belgesinin (GRE ve GMAT sınav sonuç belgesi) onaylı örneği (Yurtdışından mezun olanlardan ALES belgesi aranmaz, Türkiye? de lisans veya yüksek lisans öğrenimini tamamlayanlardan sadece ALES sınavına girme şartı aranır.)

4- Yabancı Dil sonuç belgesi veya onaylı örneği, Doktoraya başvuracak adaylar için: ÜDS veya KPDS (İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça)? den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olduğunu gösterir belgenin fotokopisi.

5- İkametgah tezkeresi veya öğrenim amaçlı ikametgah tezkeresi aslı ve fotokopisi.

6- Türkçe bildiğine dair TÖMER belgesi onaylı örneği, TÖMER belgesi olmayanlara Lisansüstü Yönetmeliğimizin 2/d maddesi uygulanır.

7- 4 adet Fotoğraf

8- Pasaport aslı ve fotokopisi

9- Vakıfbank?a öğrenci numarasına Eğitim-Öğretim harcının yatırıldığına dair banka dekontu (yabancı uyruklu öğrenciler, ilgili program için belirlenen yıllık öğrenim ücretinin 3 katını öderler.)

10- Yabancı uyruklu öğrenci müracaatının ilan edilen kontenjandan fazla olması durumunda ALES ve Mezuniyet not ortalaması dikkate alınarak sıralama yapılır.

11- Çift uyruklu vatandaşlık hakkı olan (Türk ve yabancı ülke vatandaşı) adaylar da Türk vatandaşı olarak başvuru yapacaklardır.

NOT:

- Bir başka Üniversitede Araştırma Görevlisi kadrosunda olanlar müracaat edemezler, Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrosunda olanlar ise çalıştıkları kurumdan Lisansüstü eğitim yapabileceklerine dair belge ile müracaat edebilirler.

- Mezun oldukları Anabilim Dalından başka bir Anabilim Dalına müracaat etmek isteyen adaylar, ilgili Ana Bilim Dalı Başkanlığından kabul yazısı getirmek zorundadır. Kabul yazısı formu Enstitümüzden temin edilecektir.

- Yazılı Bilim Sınavına girmeyen adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

ENSTİTÜ ADRES VE TELEFONLARI:

Selçuk Üniversitesi Alâeddin Keykubat Yerleşkesi Fen Bilimleri Enstitüsü

42003 Selçuklu / KONYA, Telefon: 0 332 241 05 25

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Kontenjanları

ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ Y.L D.R Yabancı Uyruklu
Y.L D.R
Fizik SAY 5 3 - -
Kimya SAY - 1 - -
İstatistik SAY 7 4 2 2
Harita Mühendisliği SAY 5 - - -
Jeoloji Mühendisliği SAY 10 3 - -
Makine Mühendisliği SAY 36 19 - -
Makine Müh. (Enerji Sist. Müh. Prog.) * SAY 18 - - -
Mimarlık SAY - 5 - -
Bilgisayar Mühendisliği SAY 7 2 2 2
Maden Mühendisliği SAY 15 5 2 1
Çevre Mühendisliği SAY 10 2 - -
Kimya Mühendisliği SAY 2 1 - -
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği SAY 3 9 - -
Bahçe Bitkileri SAY 13 3 3 3
Bitki Koruma SAY 5 4 - -
Tarımsal Yapılar Sulama SAY 5 2 - -
Tarım Ekonomisi SAY 2 2 2 -
Tarla Bitkileri SAY 6 2 1 1
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme SAY 10 2 - -
Tarım Makineleri SAY 10 5 - -
Gıda Mühendisliği SAY 4 1 - -
Zootekni SAY 10 3 - -

* Makine Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesindeki Enerji Sistemleri Mühendisliği Programına, Makine Müh., Elektrik ve/veya Elektronik Müh., Çevre Müh., Mimarlık, Kimya Müh., Jeoloji Müh., Fizik Müh., Endüstri Müh., Enerji Müh., Enerji Sistemleri Müh., İnşaat Müh., Bilgisayar Müh., Tesisat Müh., Meteoroloji Müh., Metalurji ve Malzeme Müh., Petrol ve Doğal Gaz Müh., Tekstil Müh., Uçak Müh., Uzay müh., Otomotiv Müh., Maden Müh., Matematik Müh. ve diğer uygun Mühendislik Bölümleri Mezunları, Fen Fakültesi Fizik, Kimya, Matematik, İstatistik Anabilim dalı Mezunları, Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve diğer ilgili Bölüm mezunları, Teknik Eğitim Fakültesi (Teknoloji Fakültesi) Otomotiv Eğitimi, Tesisat Eğitimi, Enerji Eğitimi ve diğer ilgili bölüm mezunları müracaat edebilir. Programa kabul edilen öğrencilerden Makine Mühendisliği Anabilim Dalı dışındaki bir Lisans programından mezun olanlara bilimsel hazırlık programı uygulanmayacak, ancak bu öğrenciler Makine Mühendisliği Anabilim dalı Başkanlığı tarafından öğrenci bazında yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenecek toplamda en çok dokuz kredilik ilave altyapı derslerini alacaklardır.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen Bilim Dallarına Tezsiz Yüksek Lisans II. Öğretim Programlarına 2012?2013 Eğitim - Öğretim yılı Bahar yarıyılında öğrenci alınacaktır.

Tezsiz Yüksek Lisans Kontenjanları

Sıra No Anabilim Dalı Kontenjan ALES Puan Türü
1 Endüstri Mühendisliği 60 SAY
2 Mimarlık 30 SAY
3 Gıda Mühendisliği 30 SAY

ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER:

1- Aslı ibraz edilmek şartıyla diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi

2- Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı),

3- Aslı ibraz edilmek şartıyla ALES sınavından, sayısal puan türünden 55 puan almış olduğunu gösterir sınav sonuç belgesinin fotokopisi

4- Aslı ibraz edilmek şartıyla not dökümünün (Transkript) fotokopisi

5- Başvuru Formu: Fen Bilimleri Enstitüsünün http://www.fenbil.selcuk.edu.tr/?sayfa=basform

adresinden temin edilecektir.

BAŞVURU VE KAYITLAR:

- Başvurular 14 - 22 Ocak 2013 tarihleri arasında Alâeddin Keykubat Yerleşkesinde bulunan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne şahsen yapılacak, posta ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRME:

ALES puanına göre sıralama yapılacak ve kontenjan dâhilinde öğrenci alınacaktır.

- Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi 25 Ocak 2013 tarihinde http://www.fenbil.selcuk.edu.tr/ adresinde ilan edilecektir.

- Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıtlarını 28 Ocak ? 01 Şubat 2013 tarihleri arasında Enstitümüzde şahsen yaptıracaklardır.

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER:

- 4 Adet Fotoğraf (4,5 x 6,0 cm boyutlarında)

- İkametgâh Belgesi

- Askerlik Durum Belgesi (Erkek öğrencilerden istenecek ve adayın son durumunu gösterir olmalı)

- Vakıfbank? a 1.500 TL öğrenci numarasına Eğitim-Öğretim harcının yatırıldığına dair banka dekontu

NOT:

- İlanda belirtilen tarihler dışında ve eksik belge ile müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

-Müracaat sayısı 20 kişiden az olan Anabilim Dallarının Tezsiz Yüksek Lisans Programları açılmayacaktır.

- Kesin kayıt yaptırdıktan sonra kayıt sildirmek isteyen öğrencilere yatırdıkları ücretler geri ödenmeyecektir.

ENSTİTÜ ADRES VE TELEFONLARI:

Selçuk Üniversitesi Alâeddin Keykubat Yerleşkesi Fen Bilimleri Enstitüsü42003 Selçuklu / KONYA, Telefon: 0 332 241 05 25


Sağlık Bilimleri Enstitüsü başvuru koşulları ve kontenjanlar için Tıklayınız


Sosyal Bilimleri Enstitüsü başvuru koşulları ve kontenjanlar için Tıklayınız