Namık Kemal Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2013 14:34, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Namık Kemal Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2012? 2013 EĞİTİM ? ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2012 ? 2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ: 07/01/2013-21/01/2013 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte Sağlık Bilimleri Enstitüsüne şahsen başvurulması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER :

(Enstitümüzce ?ASLI GİBİDİR? onayı yapılmaktadır)

1. 1. Dilekçe

v Başvuru dilekçesi Enstitüden temin edilebilir.

2. Özgeçmiş

3. Diploma (Onaylı)

v Başvuracak adayların Lisans Diploması veya yeni tarihli Mezuniyet Belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi)

4. Not Belgesi (Transkript ? Onaylı)

v Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Dönüşüm belgesi olmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının tablosu esas alınacaktır.

5. Ales Sonuç Belgesi (Onaylı)

v Yüksek Lisans Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)?ndan başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES Belgesi veya eşdeğer uluslar arası sınav sonuç belgesi (Eşdeğer sınavlarda Namık Kemal Üniversitesi Senatosunca belirlenen puanlar geçerlidir.)

6. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Onaylı)

7. Fotoğraf (kılık ? kıyafet yönetmeliğine uygun) 2 adet

8. Başvuru ücretinin yatırıldığına dair dekont

v Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün T.C. Ziraat Bankası Tekirdağ Şubesi (Şube Kodu: 106) nezdindeki 55231371 - 5001 numaralı (IBAN NO: TR 13000 1000 106 552313715001) hesabına 50.- TL (Elli Türk Lirası) yatırılacaktır.

9. Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar İçin)

MÜLAKAT: Adaylar; 25 Ocak 2013 tarihinde saat 10.00?da ilgili anabilim dalı başkanlıklarında mülakata alınacaklardır.

DEĞERLENDİRME: Adayların başvurularının değerlendirilmesinde, ALES puanının %50?si, mülakat puanının %40?ı, lisans ağırlıklı not ortalamasının % 10?u dikkate alınır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının en az 65 (altmışbeş) olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

KESİN KAYITLAR: 04-06 Şubat 2013 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

NOT: Lisans derecelerini farklı alanda almış olan adaylar, en çok bir yıl sürecek olan ?Bilimsel Hazırlık Programı?na tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edilecektir.

T.C.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2012 ? 2013 EĞİTİM ? ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTERJANLARI VE KOŞULLARI

ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES PUAN TÜRÜ ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI
TEZLİ TEZSİZ
Anatomi 3 - - SAYISAL Lisans mezunu olmak.
(Tıp, Veteriner Hekimlik, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakülteleri, Fen - Edebiyat Fakülteleri Biyoloji Bölümü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mezunları)
Tıbbi Biyokimya 3 - - SAYISAL Lisans mezunu olmak.
(Tıp, Veteriner Hekimlik, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakülteleri Mezunları ile Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Ziraat ve Mühendislik Fakültelerinin Gıda Mühendisliği Bölümü, Fen-Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji, Kimya ve Biyokimya Bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Biyoloji Öğretmenliği ve Kimya Öğretmenliği Bölümleri Mezunları)

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü -İlan Metni-
Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılında öğrenci alınacaktır. BAŞVURU TARİHİ VE YERİ: 07/01/2013- 18/01/2013 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte Fen Bilimleri Enstitüsüne şahsen başvurulması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER: (Enstitümüzce ?ASLI GİBİDİR? onayı yapılmaktadır).
1. Dilekçe ¬ (Yüksek Lisans / Doktora Programı Başvuru Dilekçeleri Enstitü web sitesinden veya başvuru sırasında Enstitüden temin edilebilir).
2. Özgeçmiş.
3. Diploma (onaylı). ¬ Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların Lisans, Doktora programları için başvuracak adayların Lisans/Yüksek Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi.)
4. Not belgesi (Transkript/onaylı). ¬ Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Dönüşüm belgesi olmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının tablosu kullanılacaktır.
5. ALES sonuç belgesi (onaylı). ¬ Yüksek Lisans ve Doktora Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)?ndan başvurduğu programın puan türünde en az 55 (doktoraya lisans diploması ile başvuranların ALES?den başvurduğu programın puan türünde en az 70) standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi veya eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi. (Eşdeğer sınavlarda Namık Kemal Üniversitesi Senatosunca belirlenen puanlar geçerlidir.) Yabancı uyruklular için ALES sonuç belgesi istenmez.
6. Doktora programına başvurabilmek için ÜDS?den (Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı) en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca (ÜAK) eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.
7. Nüfus cüzdanı fotokopisi
8. Fotoğraf (kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun) 2 adet
9. Başvuru ücreti dekontu (Fen Bilimleri Enstitüsünün T.C.Ziraat Bankası Tekirdağ Merkez Şubesindeki (Şube kodu:106) (TR75000 1000 106 55232 26050 02 IBAN nolu) 55232260 5002 numaralı hesabına 50 TL (ellitürklirası) yatırılacaktır. * Başvurusu kabul edilmeyen veya başvuru talebinden vazgeçen adayların yatırdıkları ücretler geri ödenmeyecektir.
10. Erkek adaylar için yeni tarihli ?Askerlik Durum Belgesi?
¬ Yabancı uyruklular, başvuru koşulları ve gerekli belgeler hakkında Fen Bilimleri Enstitüsünden bilgi alabilirler.
MÜLAKAT: Adaylar; 25/01/2013 tarihinde saat 10.00?da, ilgili anabilim dalı başkanlıklarında mülakata alınacaklardır.
DEĞERLENDİRME: Türk uyruklular: Adayların başvurularının değerlendirilmesinde, ALES puanının % 50'si, mülakat puanının % 40'ı, lisans/yüksek lisans ağırlıklı not ortalamasının % 10'u dikkate alınır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının Yüksek Lisans programları için en az 65, Doktora programları için en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. Yabancı uyruklular: Yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde Transkriptleri ve Özgeçmişleri esas alınır. Yabancı uyruklu adayların ayrıca Türkçe bildiklerini belgelemeleri veya Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yapılacak Türkçe Yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerekir.
KESİN KAYITLAR: 04/02/2013- 06/02/2013 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.
NOT: Lisans veya yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olan adaylar, en çok bir yıl sürecek olan ?Bilimsel Hazırlık Programına? tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edilecektir.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ YATAY GEÇİŞ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR
YL D T.C. Yabancı Uyruklu T.C. Yabancı Uyruklu  
Bahçe Bitkileri Sayısal 3 3* 10 1 6* 1* *Yüksek lisansını Bahçe Bitkileri Anabilim Dalında yapmış olmak
Bitki Koruma Sayısal - - 2* 11** - 4** - * Entomoloji alanı kontenjanı ** Fitopatoloji alanı kontenjanları
Biyosistem Mühendisliği Sayısal 2 (1) 2 (2) 1 (3) 1 (4) 2 (1) 2 (2) 1 (3) 1 (4) 5 (1) 8 (2) 3 (3) 5 (4) 2 (1) 2 (2) 1 (3) 1 (4) 3 (1) 4 (2) 1 (3) 1 (4) 2 (1) 2 (2) 1 (3) 1 (4) (1) Tarımda Enerji Sistemleri alanı kontenjanı (2) Tarımda Makine Sistemleri alanı kontenjanı (3) Tarımsal Yapılar alanı kontenjanı (4) Arazi ve Su Kaynakları alanı kontenjanı
Biyoloji Sayısal - - 12 - - - Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıbbii Biyoloji ve Genetik mezunları dışında başvuran adaylardan sınavdan başarılı olanlar ?Bilimsel Hazırlık Programına? tabi olacaklardır.
Çevre Mühendisliği Sayısal - - 9 - - - Mühendislik Fakültelerinin; Çevre Mühendisliği veya Kimya Mühendisliği Bölümü, Fen Edebiyat Fakültelerinin; Kimya veya Biyoloji Bölümü mezunu olmak
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Sayısal - - 8 - - - Mühendislik Fakültelerinin; Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği veya Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunu olmak
Peyzaj Mimarlığı Sayısal 1 - 10 - - - ---
Makine Mühendisliği Sayısal - - 9 - - - ---
Gıda Mühendisliği Sayısal 2 2 10* 1** - 3*** 2**** - *Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu olmak **Ziraat Fakültesi (Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Zootekni Bölümü) Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Kimya Öğretmenliği, Beslenme ve Diyetetik Bölümleri mezunu olmak. ***Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek lisans yapmış olmak. ****Beslenme ve Diyetetik Bölümünde veya Biyokimya Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.
Tarım Ekonomisi Eşit Ağırlıklı - - 15 - 6* - *Yüksek Lisansını, Tarım Ekonomisi Anabilim Dalında yapmış olmak.
Tarla Bitkileri Sayısal 1 1 15 - 5 - ---
Tekstil Mühendisliği Sayısal - - 5 - 3 - Yüksek Lisans için: Lisans eğitimini Mühendislik veya Fen Bilimleri alanında yapmış olmak Doktora için: Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini, en az birisi Tekstil Mühendisliği olmak koşuluyla Mühendislik veya Fen Bilimleri alanında yapmış olmak. · Yüksek Lisansa kabul edilenlerden, lisans eğitimini, · Doktora Programına kabul edilenlerden yüksek lisans eğitimini Tekstil mühendisliği dışındaki dallarda tamamlamış olanlara ?Bilimsel Hazırlık Programı? uygulanacaktır.
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Sayısal 1 1 5 - 1 - --
Zootekni Sayısal - - 10 - 1 -  
Kimya Sayısal - - 5 - - - ---
Çevre Bilimleri ve Teknolojileri Sayısal - 1 - - 2 1  

Sosyal Bilimler Enstitüsü başvuru şartları ve kontenjanlar için Tıklayınız