İzmir Katip Çelebi Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2013 13:27, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Katip Çelebi Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI ve KONTENJANLARI

Yüksek lisans ve doktora öğrenimine adaylık için başvurular 10-21 Ocak 2013 Tarihleri arasında UBS sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvuru için gerekli belgeler de bu tarihler arasında şahsen aşağıdaki adrese teslim edilecektir. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.

Adres:İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi

(A.O.S.B.) Mahallesi Havaalanı Şosesi

No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İzmir

Tel:+90(232) 329 35 35 (1093)

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR

2012-2013 Öğretim yılı güz yarıyılı başında aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına "İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin" ilgili maddeleri uyarınca yüksek lisans ve doktora öğrencileri alınacaktır.

Adayların yüksek lisans programlarına başvurabilmesi için bir lisans diplomasına, doktora programlarına başvurabilmesi için bir lisans ve tezli / tezsiz yüksek lisans diplomasına sahip olması gerekir.

Adayların Lisansüstü eğitim giriş sınavına (ALES) girmiş olmaları ve ALES sayısal puan türünde en az 55 puan almış almaları zorunludur.

Doktora programlarına başvuran adaylar için Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) 55 puan veya eşdeğer kabul edilen diğer sınavlardan benzer puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Başvurmak istediği programı belirten dilekçe,

2) Özgeçmiş,

3) Lisans ve Yüksek Lisans mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

4) Lisans ve Yüksek Lisans not durum belgesinin (transkript) aslı veya noter tasdikli örneği,

5) Lisansını ve/veya Yüksek Lisansını yurtdışında yapanlardan Yükseköğretim Kurulu Denklik Belgesi,

6) ALES sayısal en az 55 (GMAT 450 veya GRE sayısal 610) puan aldığına dair belge,

7) 2 adet vesikalık fotoğraf,

8) Onaylı nüfus cüzdanı örneği,

9) Doktora programları için yabancı dil belgesi ÜDS en az 55 puan veya eşdeğeri puan alındığına dair belge. Yüksek Lisans programları için varsa ÜDS veya eşdeğeri sınav sonuç belgesi.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI

Ana Bilim Dalı Programı Öğrenci Kontenjanı Başvuru Alanları
Makina Mühendisliği Ortak Yüksek Lisans Programı (Celal Bayer Ün.) Yüksek Lisans 10 Mühendislik Fakülteleri, Teknik Eğitim Fakülteleri, Teknoloji Fakülteleri veya Temel Bilimlerden lisans mezunu olmak
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Yüksek Lisans 10 Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Biyomühendislik Bölümleri, Fen Fakültesi veya Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümleri
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Doktora 3 Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Biyomühendislik Bölümleri, Fen Fakültesi veya Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümleri
Su Ürünleri Yüksek Lisans 10 Su Ürünleri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Ziraat Fakültesi Zootekni, Su Ürünleri Bölümleri, Fen Fakültesi Biyoloji, Kimya, Biyomühendislik Bölümleri, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği, Çevre Mühendisliği Bölümleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Veterinerlik Fakültesi Veterinerlik Bölümü.
Su Ürünleri Doktora 6 Su Ürünleri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Ziraat Fakültesi Zootekni, Su Ürünleri Bölümleri, Fen Fakültesi Biyoloji, Kimya, Biyomühendislik Bölümleri, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği, Çevre Mühendisliği Bölümleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Veterinerlik Fakültesi Veterinerlik Bölümü.
İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Yüksek Lisans 7 1 Yapı ve yapı malzemesi konusunda yüksek lisans yapmak üzere
2 Hidrolik konusunda yüksek lisans yapmak üzere
2 Ulaştırma konusunda yüksek lisans yapmak üzere
1 Şehit ve Bölge planlama konusunda yüksek lisans yapmak üzere
  1 Harita Müh. veya Coğrafi Bilgi Sitemleri konusunda yüksek lisans yapmak üzere
Yatay Geçiş 1  
 
 

SINAV YERİ VE TARİHLERİ

Öğrenci adaylarının giriş (Mülakat) sınavları aşağıda belirtilen gün ve saatlerde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Merkez Kampüste yapılacaktır.

  YÜKSEK LİSANS DOKTORA
Sınav Türü Sınavın Günü ve Saati Sınavın Günü ve Saati
Mülakat 25 Ocak 2013 Cuma 14:00 25 Ocak 2013 Cuma 14:00

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Adayın genel başarı notu ALES sınav notunun %50?si, ÜDS puanının %10?u, akademik mezuniyet not ortalamasının %20?si ve lisansüstü giriş sınavı notunun %20?si alınarak hesaplanır. Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına giriş için adayların başarı notunun yüksek lisans ve doktora programları için en az 60 olması gerekmektedir.

Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına giriş için adayların başarı notunun yüksek lisans ve doktora programları için en az 60 olması gerekmektedir. Adayların başarı notunun 60?dan az olması halinde genel başarı notu hesaplanmaz ve öğrenci ilgili programa giriş için başarısız sayılır

NOT: Bilimsel başarı düzeyleri tamamen yabancı dilde eğitim yapılan lisansüstü programlarına kabul için yeterli görülen, ancak ilgili program için yeterli yabancı dil bilgisine sahip olmayan adaylar İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yürütülen usul ve esaslara göre yapılan muafiyet sınavından başarısız sayılması halinde yabancı dil hazırlık sınıfına kayıtlanır. Yeterli yabancı dil düzeyine ulaşamayan adaylar ilgili programdaki lisansüstü derslere kayıtlanamazlar. Yabancı dil hazırlık sınıfında geçirilen süreler lisansüstü programın zorunlu öğrencilik süresinden ve tamamlanması gereken minimum krediden sayılmaz. Türkçe olarak açılan yüksek lisans programlarında yabancı dil şartı aranmaz

KESİN KAYITLAR

Kesin kayıt hakkını kazanan öğrencilerden ayrıca istenecek belgeler:

a) İkametgâh Belgesi,

b) 6 adet vesikalık fotoğraf,

c) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair belge.

Lisansüstü programlara posta veya faks ile başvuru yapılamaz, kayıt için istenen belgelerin sureti veya fotokopisi kabul edilmez ve eksik belge ile kayıt yapılmaz.

Asil adayların kayıtları 04-08 Şubat 2013 tarihleri arasında, yedek adayların kayıtları ise 08 Şubat 2013 tarihinde yapılacaktır

Sınavı kazanan adaylar ve kesin kayıt için gerekli belgelerin listesi Üniversite internet sayfasında www.ikc.edu.tr sayfasında yayınlanacaktır.

Başvuru için tıklayınız.

T.C.

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ ANA BİLİM DALI

AŞAĞIDAKİ PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR

? TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (İNGİLİZCE) EŞİT AĞIRLIK (EA) 5 KİŞİ

? TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (TÜRKÇE) EŞİT AĞIRLIK (EA) 10 KİŞİ

? TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (TÜRKÇE) (İKİNCİ ÖĞRETİM) 30 KİŞİ

BAŞVURU TARİHLERİ: 9 OCAK-21 OCAK 2013

Yüksek lisans öğrenimine adaylık için başvurular 9 Ocak 2013 ? 21 Ocak 2013 tarihleri arasında ÜBYS üzerinden yapılacaktır. Başvuru için gerekli belgeler de bu tarihler arasında şahsen aşağıdaki adrese teslim edilecektir. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.

Başvuru Adresi:İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

Anadolu Cad. No:951 Kat:4 Çiğli / İZMİR

Adaylar başvuru için Sosyal Bilimler Enstitüsü http://sosyalbilimler.ikc.edu.tr ve http://turizm.ikc.edu.tr adreslerinden, 0 232 329 35 35 ?6751 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

a)Adaylar geçerli ALES sonuç belgesi (Tezli Yüksek Lisans için)

b) Lisans diplomasının aslı veya üniversite tarafından onaylı örneği (yurtdışı mezunları için denklik belgesi)

c)Lisans düzeyinde aldıkları dersleri gösteren başarı notları çizelgesi ile mezuniyet not ortalamalarını belirten onaylı belgeleri (transkript)

d)Eğitim dili İngilizce olan program için ÜDS veya eşdeğer sayılan (KPDS, TOEFL vb.) sınavlardan 70 puan ve üzeri aldığını gösteren sınav sonucu

e) 2 adet fotoğraf

f) 2 adet nüfus cüzdan fotokopisi

g)Özgeçmiş

v Bilimsel Hazırlık Sınıfı en az 1 yarıyıldır (turizm işletmeciliği alanı dışından başvuran adaylar için uygulanır).

v Tezli Yüksek Lisans Programı yerleştirmesi için yapılacak değerlendirme ALES puanının %50?si, lisans mezuniyet not ortalamasının

%15?i, yabancı dil puanının %15?i ve mülâkatın %20?sinden oluşan başarı puanlarına göre EYK tarafından yapılmaktadır.

v Tezsiz Yüksek Lisans Programı yerleştirmesi için yapılacak değerlendirmede lisans mezuniyet not ortalamasına göre oluşan başarı

sıralaması esas alınacaktır.

v Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezunları İzmir Katip Çelebi Üniversitesi?nde Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı?nda doktora programına başvurabilecektir.

NOT: Tezsiz Yüksek Lisans Programı bir dönemlik öğrenim ücreti 2.200 TL?dir. Kesin kayıtla ilgili diğer bilgilendirmeler web sayfamızda ilan edilecektir.

.C.

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI ve KONTENJANLARI

Enstitümüz Yüksek lisans ve doktora programlarına adaylık için başvurular 10 Ocak ? 21 Ocak 2013 Tarihleri arasında yapılacaktır. Yine aynı tarihlerde aşağıdaki tabloda belirtilen doktora programlarına yatay geçiş için öğrenci başvuruları kabul edilecektir. Başvuru için gerekli belgeler de bu tarihler arasında şahsen aşağıdaki adrese teslim edilecektir. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.

Adres:İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

İzİzİzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi,

AyAydınlıkevler Mah. Cemil Meriç Bulvarı No:48 35640

35,Çiğli?İZMİR

Tel:+90(232) 325 05 35

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI

Anabilim Dalı Yük. Lisans Doktora Yatay Geçiş Yabancı Uyruklu Başvuru Alanları
Yük. Lisans Doktora Yük. Lisans Doktora
Restoratif Diş Tedavisi (Kırıkkale Üni. İle Ortak Doktora Prog.)   2         Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak ALES: En az 55 ÜDS: En az 55 Sınav Tarihi:25/01/2013 Saat:10:00
Ağız Diş ve Çene Radyolojisi (Şifa Üni. İle Ortak Doktora Prog.)       4     Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak ALES: En az 55 ÜDS: En az 55 Sınav Tarihi:25/01/2013 Saat:14:00
Ortodonti ve Dentofasiyel Ortopedi Doktora Programı   2   2   1 Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak ALES: En az 55 ÜDS: En az 55 Sınav Tarihi:25/01/2013 Saat:09:00
Oral Biyoloji ve Periodontoloji Doktora Programı   3   1     Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak ALES: En az 55 ÜDS: En az 55 Sınav Tarihi:25/01/2013 Saat:10:00
Anatomi Yüksek Lisans Programı 4           4 yıllık Fakültelerin Biyoloji Bölümü Lisans diplomasına sahip olmak ALES: En az 55 ÜDS: En az 50 Sınav Tarihi:25/01/2013 Saat:14:00
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans Programı (Süleyman Demirel Ün.ile Ortak Yüksek Lisans Prog. 3           4 yıllık Fakültelerin Biyoloji Bölümü, 4 yıllık Fakültelerin Moleküler Biyoloji ve Genetik ile ilgili bölümleri, Tıp, Eczacılık, Veterinerlik, Diş Hekimliği Fakültelerinin herhangi birisinden mezun olmak ALES: En az 60 ÜDS: En az 50 Sınav Tarihi: 25/01/2013 Saat:14:00

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR

2012-2013 Öğretim yılı bahar yarıyılı başında aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına "İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin" ilgili maddeleri uyarınca yüksek lisans ve doktora öğrencileri alınacaktır.

Adayların yüksek lisans programlarına başvurabilmesi için bir lisans diplomasına sahip olması,

1. Lisansüstü eğitim giriş sınavına (ALES) girmiş olmaları ve ALES sayısal puan türünde en az 55 puan almış almaları zorunludur.

2. Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 55 puan veya eşdeğer kabul edilen diğer sınavlardan benzer puan almış olmaları gerekmektedir.

Adayların doktora programlarına başvurabilmesi için bir lisans diplomasına sahip olması,

1. Lisansüstü eğitim giriş sınavına (ALES) girmiş olmaları ve ALES sayısal puan türünde en az 55 puan almış almaları zorunludur.

2. Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 55 puan veya eşdeğer kabul edilen diğer sınavlardan benzer puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Başvurmak istediği programı belirten dilekçe,

2) Özgeçmiş,

3) Lisans ve Yüksek Lisans mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

4) Lisans ve Yüksek Lisans not durum belgesinin (transkript) aslı veya noter tasdikli örneği,

5) Lisansını ve/veya Yüksek Lisansını yurtdışında yapanlardan Yükseköğretim Kurulu Denklik Belgesi,

6) Yüksek Lisans Programları için ALES sayısal en az 55 (GMAT veya GRE gibi sınavlardan eşdeğer bir puan almış olmak) puan aldığına dair belge,

7) Doktora Programları için ALES sayısal en az 55 (GMAT veya GRE gibi sınavlardan eşdeğer bir puan almış olmak) puan aldığına dair belge,

8) 2 adet vesikalık fotoğraf,

9) Onaylı nüfus cüzdanı örneği,

10) Başvuru Formu

-Yüksek lisans başvuru formu örneği

- Doktora programı başvuru formu

11) Yüksek Lisans programları için yabancı dil belgesi ÜDS en az 50 puan veya eşdeğeri puan alındığına dair belge,

11) Doktora programları için yabancı dil belgesi ÜDS en az 55 puan veya eşdeğeri puan alındığına dair belge.

12) Yatay geçiş kontenjanları için müracaat eden öğrenciler başka yükseköğretim kurumlarına bağlı ilgili Lisansüstü programlarda kayıtlı olup en az bir yarıyılı başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir. İlan edilen kontenjan sayısınca kabul edilebilirler.

Yatay geçiş için öğrencilerin, ilgili programın öğrenci kabul şartlarını taşıması ve geldikleri programda devam ettikleri derslerin tamamını başarmış olmaları ve bu derslerden başarı notu ortalamasının yüksek lisans için 100 tam puan üzerinden en az 70, doktora için 100 tam puan üzerinden en az 75 veya eşdeğeri puan almış olmaları gerekmektedir. Belgeleri başvuru esnasında teslim edeceklerdir.

Yatay geçiş ile başvuracak olan öğrencilerin geldikleri Enstitülerinden alacakları onaylı ders tanıtım bilgilerini içeren formu mutlaka kayıt esnasında getirmek zorundadırlar

SINAV YERİ VE TARİHLERİ

Öğrenci adaylarının giriş (Mülakat) sınavları aşağıda belirtilen gün ve saatlerde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Aydınlıkevler Yerleşkesinde yapılacaktır.

  YÜKSEK LİSANS DOKTORA
Sınav Türü Sınavın Günü ve Saati Sınavın Günü ve Saati
Mülakat 25 Ocak 2013 Cuma 14:00 Anatomi:Saat 14.00 Tıbbi Biyoloji ve Geneti 14:00 25 Ocak 2013 Cuma Restoratif Diş Tedavisi :Saat 10.00 Ortodonti ve Dentofasiyel Ortopedi :Saat 09.00 Ağız Diş ve Çene Radyolojisi : Saat 14.00 Oral Biyoloji ve Periodontoloji:Saat 10.00

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yüksek Lisans, Programına başvuran adayın genel başarı notu; ALES sınav notunun %50?si, ÜDS puanının ?i, akademik mezuniyet not ortalamasının ?u ve sözlü ve/veya yazılı bilim sınavı ve/veya mülakat notunun %25?si alınarak hesaplanır. Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına giriş için adayların başarı notunun yüksek lisans ve doktora programları için en az 55 olması gerekmektedir.

Doktora, Programına başvuran adayın genel başarı notu ALES sınav notunun %50?si, ÜDS puanının ?i, akademik mezuniyet not ortalamasının ?u ve sözlü ve/veya yazılı bilim sınavı ve/veya mülakat notunun %25?si alınarak hesaplanır. Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına giriş için adayların başarı notunun yüksek lisans ve doktora programları için en az 65 olması gerekmektedir.

Yatay geçişlerde, adayların başarı notuna göre sıralama yapılır ve kontenjan sayısınca öğrenci alınır. Başarı notu; ALES sınav (geldiği programa başvururken kullandığı ALES puanı da geçerlidir) notunun %50?si, ÜDS puanının yüzde 15'i, geldikleri programda devam ettikleri derslerin not ortalamasının yüzde 10?u ve sözlü ve/veya yazılı bilim sınavı ve/veya mülakat notunun %25?i alınarak hesaplanır.

KESİN KAYITLAR

Asil adayların kayıtları 04-08 Şubat 2013 tarihleri arasında, yedek adayların kayıtları ise 08 Şubat 2013 tarihinde yapılacaktır. Sınavı kazanan adaylar ve kesin kayıt için gerekli belgelerin listesi Üniversite internet sayfasında www.ikc.edu.tr sayfasında yayınlanacaktır.