Hacettepe Üniv. Sosyal Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2013 12:56, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hacettepe Üniv. Sosyal Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

2012-2013 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI

Başvuru tarihleri:

24 Ocak 2013?01 Şubat 2013

Mülakat tarihleri:

06-08 Şubat 2013

Başvuru Koşulları

Lisansüstü programlara başvuru koşulları "Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" ile her anabilim dalının kendi yönergesi hükümlerince belirlenmektedir. Adaylar birden fazla lisansüstü programa başvuru koşullarını yerine getirdikleri takdir de ve mülakat tarih ve saatlerinin birbiri ile çakışmaması durumunda başvuru yapabilecek ancak birden fazla programa kesin kayıt yaptırma hakkı kazanır ise sadece bir programa kayıt yaptırabileceklerdir.

Başvurularda herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Önbaşvurular elektronik ortamda yapılmakta olup adaylar beyanda bulundukları bilgilerin resmi belgelerinin teslimi ve sınava kabul işlemini şahsen ; şahsen başvuru yapamayanlar dilekçe ve/veya resmi vekalet verdikleri bir yakınları vasıtasıyla yaptırabilirler.

Eksik belge ile başvuran adayların kayıt işlemleri kesinlikle yapılmayacaktır.

Adayların başvuru için beyan ettikleri diploma veya mezuniyet belgesi ile transkriptlerini ilgili kurumlardan ?aslı gibidir? yaptırmaları, yaptıramayacak durumda olanların belgelerin asılları ve fotokopileri ile birlikte gelmeleri gerekmektedir.

Yabancı ülkelerden alınan mezuniyet belgesi veya diploma ile mezuniyet transkriptinin noterden onaylı tercüme edilerek teslim edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca mülakat listesi ilan edilmeyecektir. Geçerli başvuru yapmış tüm adaylar doğrudan mülakat sınavlarına girebilirler.

Adayların başvurularında yanlış beyanda bulunmaları halinde sınav sonuçları geçersiz sayılacak, yanlış beyanda bulunanlar hakkında ilgili kurumlara bildirimde bulunulacaktır.

Başvuruda İzlenecek Adımlar

Başvuru İnternet ortamında "online" olarak doldurulacak Başvuru Formu ile yapılmaktadır.

Başvuru için öncelikle "http://enstitu.hacettepe.edu.tr/" adresinde yer alan "Aday Öğrenci" girişinden sisteme üye olmanız gerekmektedir. İşlemler:

"http://enstitu.hacettepe.edu.tr" adresinden Aday Öğrenci Girişi' ni tıklayınız.

Açılan enstitü listesinden Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün yanındaki seç butonunu tıklayınız.

Başvurmayı istediğiniz anabilim dalının ilgili programını, adı ve düzeyi ile seçerek belirtiniz.

Örnek: Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı / Eğitim Programları ve Öğretim / Tezli Yüksek Lisans Programı

Bu aşamada açılan pencerede istenen bilgileri doldurunuz. İstenen bilgileri girdikten sonra, ileri butonunu tıklayınız ve açılan "Aday Kayıt ve Mülakat Giriş Formu" nun çıktısını alıp, fotoğraf kutusuna vesikalık fotoğrafınızı yapıştırınız.

Online başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, doldurulması gerekli bir diğer form da "Aday Kayıt Belgesi" (mülakat giriş belgesi) formudur. "Aday Kayıt Belgesi" linkinden ulaşacağınız bu formu doldurup, çıktısını almanız ve vesikalık fotoğrafınızı yapıştırmanız gerekmektedir.

Bu iki belgeyi, aşağıda listelenen belgelerle birlikte, ilan edilen başvuru tarihleri arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İsleri Birimi'ne teslim ediniz.

Not: Başvurular şahsen ; şahsen başvuru yapamayanlar dilekçe ve/veya resmi vekalet verdikleri bir yakınları vasıtasıyla yaptırabilirler.

Gerekli Belgeler ( Birer adet ) :

1- Diploma ya da Mezuniyet Belgesinin Fotokopisi Adayların başvuru için beyan ettikleri diploma veya mezuniyet belgesi ile transkriptlerini ilgili kurumlardan ?aslı gibidir? yaptırmaları, yaptıramayacak durumda olanların belgelerin asılları ve fotokopileri ile birlikte gelmeleri gerekmektedir. Yabancı ülkelerden alınan mezuniyet belgesi veya diploma ile mezuniyet transkriptinin noterden onaylı tercüme edilerek teslim edilmesi gerekmektedir.

2- Mezuniyet Derecesini Gösterir Not Çizelgesi (Transkript): Yüksek Lisans başvuruları için Lisans; Doktora başvuruları için Lisans ve Yüksek Lisans derecesi için alınan derslerin notlarını ve mezuniyet derecesini gösteren belgenin (transkriptin) fotokopisi.

3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4- Vesikalık Fotoğraf

5- ALES Belgesi (Başvurmak istediğiniz programın asgari ALES puanları için bkz. Tablo.1

6- Yabancı Dil Belgesi ? Hacettepe Üniversitesi 01.08.2012 tarihli Senato Kararı gereğince Anabilim Dallarımız Doktora ve Yüksek Lisans programlarına alınacak adayların Yabancı Dil puan kriterlerine ilişkin bkz. Tablo.2

Not: Referans mektubu ve kompozisyon belgeleri yalnızca İletişim Bilimleri Anabilim Dalı tarafından istenmektedir.

*Başvuruda sunulan belgelerin iadesi yapılmamaktadır. Eksik belge ile başvuru kabul edilmemektedir.

Not: Özel Öğrenci Başvuruları Hakkında Bilgi Almak için tıklayınız

ÖZEL KOŞULLAR:

Uluslararası İlişkiler

İngilizce İktisat

İngiliz Dili ve Edebiyatı

Mütercim-Tercümanlık (İngilizce Mütercim-Tercümanlık)

İngiliz Dilbilimi

Alman Dili ve Edebiyatı

Fransız Dili ve Edebiyatı

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

İngiliz Dili Eğitimi

Fransız Dili Eğitimi

Alman Dili Eğitimi

Yabancı dilde eğitim veren yukarıda belirtilen Anabilim Dallarının Doktora, Yüksek Lisans ve Bütünleşik Doktora programlarına müracaat edecek Yabancı uyruklu adaylardan Türkçe Yeterlik Belgesi (TÖMER) istenmeyecektir. Bu Anabilim dallarına başvuru yapacak Yabancı Uyruklu adaylardan Senato tarafından kabul edilerek başarı taban puanı belirlenen ÜDS ve benzeri ulusal ve uluslararası geçerliliği olan KPDS, TOEFL (Test of English As a Foreign Language), IELTS (International English Language Testing System) ve benzeri dil sınavlarında asgari taban puanına sahip olduklarına ilişkin belge getirmeleri gerekmektedir.

Türkçe dilde eğitim veren Anabilim Dallarının Doktora, Yüksek Lisans ve Bütünleşik Doktora programlarına müracaat edecek Yabancı uyruklu adaylardan Türkçe Yeterlik Belgesi (TÖMER) veya Senato tarafından kabul edilerek başarı taban puanı belirlenen ÜDS ve benzeri ulusal ve uluslararası geçerliliği olan KPDS, TOEFL (Test of English As a Foreign Language), IELTS (International English Language Testing System) ve benzeri dil sınavlarında asgari taban puanına sahip olduklarına ilişkin belge getirmeleri gerekmektedir.

Yabancı uyruklu adayların müracaat ettiği program için ALES sınavına veya Senato tarafından belirlenen uluslararası düzeyde eşdeğer kabul gören bir sınava (GRE, GMAT vb.) girme şartı aranmaktadır.

İletişim Anabilim Dalı özel koşulları için tıklayınız.

Sanat Tarihi Anabilim Dalı özel koşulları için tıklayınız.

Mülakat ve Sınav Sonuçları

Mülakatlar, ilgili Anabilim/Anasanat dallarında ilan edilen tarihte ve saatlerde yapılmaktadır.

Mülakat aşamasında başarılı sayılmak için tam notun, yüksek lisans programları için en az %50'sinin, doktora/sanatta yeterlik programları için en az %60'inin alınması gerekmektedir.

Adayların Genel Basari Notu' nun hesaplanmasında ALES' ten alınan puanın %50?si, akademik ortalamanın %20'si, mülakat notunun da %30'u dikkate alınmaktadır.

Genel Başarı Notunun 100 üzerinden, yüksek lisans programları için en az 60, doktora/sanatta yeterlik programları için ise en az 70 olması gerekir.

Mülakat Sınav Sonuçları sonucunda mevcut kontenjanlar doğrultusunda kesin kayıt yaptırma hakkını elde edenler ile varsa yedek kayıt yaptırma hakkını elde edenlerin listesi 13 Şubat 2013 tarihinde enstitü web sayfamızdan ilan edilecek olup ayrı bir bilgilendirme yapılmayacaktır.

İkinci Öğretim Programları Kredi Ücretleri

2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Kredi başına Türk Lirası Maliye 200 İktisat 200 Kamu Yönetimi 250 Siyaset Bilimi 250 Bilişim Hukuku 200 Sağlık Kurumları Yönetimi 200

Kontenjanlar için Tıklayınız