Akdeniz Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 12 Ocak 2013 14:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Akdeniz Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Öğrenci Alım İlanı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜN?DEN

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı BAHAR yarıyılı için aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda Yüksek lisans (Y. Lisans) ve Doktora Öğrencisi alınacaktır.

İlan metnine http://www.akdeniz.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR
ANABİLİM DALI ÖĞRENCİ YABANCI UYRUKLU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA İÇİN
 
KONTENJANI ADEDİ ÖĞRENCİ İSTENEN KOŞULLAR
 
KONTENJANI ADEDİ  
Y.Lisans Doktora Y.Lisans Doktora  
BAHÇE BİTKİLERİ 8 - - - Y.Lisans: Lisans mezunu olmak.
BİTKİ KORUMA 1 1 - - Y. Lisans: Ziraat Fakültesi Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: Bitki Koruma Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak
BİYOLOJİ 2 0 - - Y. Lisans: Biyoloji 4 Yıllık Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: Biyoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış olmak
ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 10 5 - - Y.Lisans: Mühendislik Fakültesi Bölümleri ile Fen Fakültesi(Fizik,Kimya, Biyoloji) Bölümlerinden Lisans Mezunu Olmak*
 
Doktora: Mühendislik Fakültesi Bölümleri ile Fen Fakültesi(Fizik,Kimya,Biyoloji) Bölümlerinden Tezli Yüksek Lisans Mezunu Olmak*
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 8 - - - Y.Lisans: Mühendislik Fakültelerinin Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Telekomünikasyon veya Biyomedikal Mühendisliği Bölümlerinden lisans mezunu olmak.
FİZİK 10 10 3 3 Y.Lisans: Fizik yada Fizik Mühendisliği Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: Fizik Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8 6 - - Y.Lisans: Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 12 3 - - Y.Lisans: İnşaat Mühendisliği Bölümü Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak
JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ 13 5 Y.Lisans: Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: Yüksek Lisans Yapmış Olmak
KİMYA 13 5 Y. Lisans: Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora : Kimya Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak
MATEMATİK 6 4 - - Y.Lisans: Fen Fakültesi Matematik Bölümü ya da, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 5 2 - - Y. Lisans: Makine Mühendisliği Bölümünden 4 yıllık Lisans diplomasına sahip Olmak.
     
(3 Adet Kontrüksiyon ve İmalat Bilim Dalı Kontrüksiyon ve İmalat Doktora: Makine Mühendisliği Bölümünden 4 Yıllık Lisans Diplomasına Sahip Olup, Makine Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak.
     
2 Adet Termodinamik Bilim Dalı)    
PEYZAJ MİMARLIĞI 1 1 - - Y.Lisans: Peyzaj Mimarlığı Bölümü Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: Peyzaj Mimarlığı Bölümü Lisans Mezunu olup, Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak.
SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ 18 9 - - Y.Lisans: Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora : Su Ürünleri Alanında Yüksek Lisans Çalışması Yürütmüş Olmak.
TARLA BİTKİLERİ 9 4 4 - Y. Lisans: Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora : Yüksek Lisans Yapmış Olmak.
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA 7 3 - - Y. Lisans: Ziraat Fakültelerinin Tarımsal Yapılar ve sulama,Tarım Makineleri*, Toprak* Bölümlerinden Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak
TARIM MAKİNELERİ 7 5 - - Y. Lisans: Tarım Makinaları, Tarım Makinaları Alt Programı, Makine veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora : Tarım Makinaları, Makine Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dallarında Tezli Yüksek Lisans Yapmış Olmak
TARIM EKONOMİSİ 4 3 - - Y. Lisans: Ziraat Fak., İktisat Fak.,İşletme Fak.,Hukuk Fak.,Siyasal Bilgiler Fak.Gıda Mühendisliği Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora : Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı İlgili Bilim Dallarında Yüksek Lisans Yapmış Olmak
TOPRAK BİL.VE BİTKİ BES. 1 3 - - Y. Lisans: Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak
ZOOTEKNİ 10 5 - - Y. Lisans: Lisans Mezunu Olmak
 
Doktora: Yüksek Lisans Yapmış Olmak
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ 8 - - - Y.Lisans: Lisans Mezunu Olmak
İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ (ALANYA) 18 - 6 - Y.Lisans: Lisans Mezunu Olmak
UZAY BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ 16 - 3 - Y.Lisans: Fen Fakültelerinin Astronomi ve Uzay Bilimleri , Fizik,Kimya ve Matematik Bölümleri ile ilgili Mühendislik alanlarından lisans mezunu olmak.

T.C.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü?ne 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı Bahar yarıyılında ?Doktora ve Yüksek Lisans? eğitimi için aşağıda belirtilen programlara sınavla ?Türk? ve ?Yabancı Uyruklu? öğrenci alınacaktır.

İlan metnine http://www.akdeniz.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

PROGRAMIN ADI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANI Y.LİSANS YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANI DOKTORA BİLMESİ GEREKEN YABANCI DİL
TIP FAKÜLTESİ
Anatomi 1 1 İngilizce
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri 1 - İngilizce
Spor Bilimleri - 1 İngilizce
ANTALYA SAĞLIK YÜKSEKOKULU
Halk Sağlığı Hemşireliği 1 - İngilizce
           
PROGRAMIN ADI Y.LİSANS / DOKTORA TÜRK UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANI AÇIKLAMALAR
TIP FAKÜLTESİ
Anatomi Y.LİSANS 6 Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O. ve Sağlık Y.O ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü lisans mezunları ile Sağlık Bilimleri alanında Lisans eğitimini tamamlayan adaylar kabul edilir.
DOKTORA 3 Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Veteriner Fakültesi mezunları ve Anatomi Yüksek Lisans programı mezunları kabul edilir.
Biyofizik Y.LİSANS 4 Tıp, Veteriner, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakülteleri, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Fen Fakültesi Biyoloji, Kimya, Biyokimya ve Fizik Bölümleri, Mühendislik Fakültesi Elektrik, Elektronik, Fizik, Elektronik ve Haberleşme, Kontrol ve Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Eğitim Fakültelerinin Fizik, Kimya ve Biyoloji lisans mezunları ile Fakülte/Yüksekokulların Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümleri lisans mezunları kabul edilir.
DOKTORA 1 Tıp Fakültesi ve Biyofizik yüksek lisans programı mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında olup ilgili program koordinatörlüğünce uygun görülen Yüksek Lisans mezunları kabul edilir.
Fizyoloji Y.LİSANS 1 Biyolojik Bilimler alanında en az 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar, Fen Fakültesinin Matematik, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Biyokimya Bölümleri, Mühendislik Fakültesinin Elektrik-Elektronik, Fizik, Haberleşme, Bilgisayar ve Makine, Biyomedikal, Kimya, Matematik, Uçak ve Uzay, Genetik ve benzeri bölümlerin Lisans mezunlarından ilgili Program Koordinatörlüğünce uygun görülenler kabul edilir.
Tıbbi Genetik Y.LİSANS 2 Fen Fakültesi Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıp Fakültesi Tıbbı Biyolojik Bilimler Bölümü Lisans mezunları kabul edilir.
Tıbbi Biyoloji Y.LİSANS 1 Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner ve Eczacılık Fakülteleri, Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji, Kimya, Biyokimya ve Tıp Fakültesin Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü Lisans mezunları, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik, Biyomedikal Mühendisliği, Kimya Mühendisliği Bölümü, Eğitim Fakültelerinin Biyoloji ile Kimya Bölümü, Biyolojik Bilimler ile Yaşam Bilimleri alanında 4(dört) yıllık Lisans eğitimini tamamlayan adaylar kabul edilir.
DOKTORA 1 Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Biyolojik Bilimler veya Yaşam Bilimleri alanında (Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji ve Genetik vb.) yüksek lisans eğitimini tamamlayan adaylar ile ilgili program koordinatörlüğünce uygun görülen Yüksek Lisans mezunları kabul edilir.
Histoloji ve Embriyoloji DOKTORA 1 Tıp Fakültesi, Veteriner ve Diş Hekimliği Fakültesi mezunları ve Histoloji ve Embriyoloji yüksek lisans mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında olup ilgili program koordinatörlüğünce uygun görülen Yüksek Lisans mezunları kabul edilir.
  Y.LİSANS 2 Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Fen Fakültesi Biyoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü, Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner ve Eczacılık Fakülteleri mezunları kabul edilir.
Üreme Biyolojisi Y.LİSANS 2 Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Fen Fakültesi Biyoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü, Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner ve Eczacılık Fakülteleri mezunları kabul edilir.
Tıbbi Farmakoloji Y.LİSANS 4 Eczacılık, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakültesi mezunları ile Fen Fakültesi Biyoloji ve Kimya lisans mezunları kabul edilir.
DOKTORA 4 Tıp Fakültesi ve Tıbbi Farmakoloji Yüksek Lisans programı mezunları kabul edilir.
Kalıtsal Kan Hastalıkları Y.LİSANS 1 Tıp, Eczacılık Fakültesi mezunları ve Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü ile Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü lisans mezunları kabul edilir.
Tıp Eğitimi Y.LİSANS 3 Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu bölümlerinden mezun olanlar kabul edilir.
Tümör Biyolojisi ve İmmünolojisi Y.LİSANS 1 Tıp Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O ., Hemşirelik Y.O. ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Sağlık Teknolojisi Y.O. Beslenme ve Diyet Bölümü lisans mezunları kabul edilir.
Hastane Enfeksiyonları Y.LİSANS 2 Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültesi mezunları ile Hemşirelik Y.O. lisans mezunları kabul edilir.
Tıbbi Biyokimya Y.LİSANS 1 Fen Fakültesi Kimya, Biyokimya ve Biyoloji Bölümü, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Eczacılık Fakültesi ve Eğitim Fakültelerinin Biyoloji ile Kimya bölümü lisans mezunları kabul edilir.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Y.LİSANS 10 BESYO ve Eğitim Fakültelerinin Beden Eğitimi Bölümü Mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında olan diğer lisans mezunları kabul edilir.
Spor Bilimleri DOKTORA 3 Tıp Fakültesi mezunları ve Spor Bilimleri alanında Yüksek Lisans eğitimi yapmış olanlar ile Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında olup Program Koordinatörlüğünce uygun görülen Yüksek Lisans mezunları kabul edilir. (Spor Bilimleri kapsamında ?Spor Sağlık Bilimleri? ile ?Hareket ve Antrenman Bilimleri? dışındaki Spor Bilimleri Yüksek Lisans programı mezunları mutlaka Bilimsel Hazırlık Programı?na dahil edilirler.
ANTALYA SAĞLIK YÜKSEKOKULU
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Y.LİSANS 3 Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik/ Ebelik Bölümü mezunları kabul edilir.
DOKTORA 2 Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans programı mezunları kabul edilir. Ayrıca, Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında olup ilgili program koordinatörlüğünce uygun görülen Yüksek Lisans mezunları kabul edilir.
İç Hastalıkları Hemşireliği Y.LİSANS 1 Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü mezunları ve Sağlık Yüksekokulu Sağlık Memurluğu Bölümü mezunları kabul edilir.
DOKTORA 1 İç Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans programı mezunları ve Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında olup, ilgili program koordinatörlüğünce uygun görülen Yüksek Lisans mezunları kabul edilir.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Y.LİSANS 4 Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunları, Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü mezunları ve Sağlık Yüksekokulu Memurluğu Bölümü mezunları kabul edilir.
Halk Sağlığı Hemşireliği Y.LİSANS 2 Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü mezunları ile Sağlık Memurluğu bölümü mezunları kabul edilir.
Hemşirelikte Yönetim Y.LİSANS 2 Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü mezunları ile Sağlık Memurluğu bölümü Lisans mezunları kabul edilir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1) Adayların öğrenim görmek istediği programı belirtir dilekçe ve kısa özgeçmiş. (Enstitü öğrenci işlerinden alınacaktır)

2) Diploma/Mezuniyet belgesi. (Aslı ile birlikte fotokopisi getirilerek Enstitü tarafından onaylanacaktır.)

3) Lisans ve/veya yüksek lisans mezuniyet not ortalamasını ve aldığı dersleri gösteren belge (Aslı ile birlikte fotokopisi getirilerek Enstitü

tarafından onaylanacaktır.)

4) Geçerli Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuç belgesi veya TUS sınavı sonuç belgesi.

5) Üniversitelerarası Dil Sınavı (ÜDS) veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğer kabul edilen bir sınavın sonuç belgesi.

6) Nüfus cüzdanın fotokopisi (aslı ile birlikte)

7) 3 adet 4x6 boyutlarında vesikalık fotoğraf.(Son altı ay içinde çekilmiş.)

BAŞVURU ŞARTLARI VE SINAVLARLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

1) Adayların, 16 - 24 Ocak 2013 tarihleri arasında, Enstitümüze şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2) Mezuniyet not ortalaması 4?lük sisteme göre olan adayların not ortalaması Üniversitesince 100?lük sisteme çevrilmemiş ise Yükseköğretim Kurulunun 4?lük not sisteminin 100?lük sisteme çevirim tablosu kullanılarak çevirim yapılacaktır.

3) Adaylar, yalnızca 1 (bir) programa başvurabilir.

4) İlan edilen lisansüstü eğitim programlarına başvurabilmek için adayların sağlaması gereken önkoşullar aşağıda belirlenmiştir.

a) Yüksek lisans için:

1) ALES sınavından başvurduğu programın puan türünde en az 60(altmış) standart puan almış olması,

2) ÜDS?den en az 55(ellibeş) puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olması gerekmektedir.

b) Doktora için:

1) ALES sınavından başvurduğu programın puan türünde en az 70 (yetmiş) standart puan almış olması,

2) ÜDS?den en az 60( altmış) puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olması gerekmektedir.

c) Tıp Fakültesi mezunlarından Temel Tıp Birimlerinde doktora programına başvuracak adayların, son iki yıl içerisinde yapılan TUS sınavından en az 55(ellibeş) Temel Tıp puanı veya ALES sınavından en az 70(yetmiş) sayısal standart puan almış olması, ayrıca, ÜDS?den en az 60(altmış) puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olması gerekmektedir.

5) Yukarda belirlenen şartları sağlayan ve gerekli belgeleri süresi içinde teslim eden adayların başvuruları kabul edilir ve bu adaylar giriş sınavlarına alınır. Giriş sınavları mülakat şeklinde yapılır.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU ÖLÇÜTLERİ:

1) Yurtdışında öğrenim gören yabancı uyruklu adaylar, lisansüstü programlara; Yükseköğrenim Kurulu?nca denkliği onaylanmış lisans ve/veya yüksek lisans programlarından mezun olduklarını gösteren belgeler ile başvurabilirler,

2) ?Türkçe eğitim veren kurumlar için Türkçe yeterlilik sınavından en az (B) almak (T.C. Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanlarda bu belge istenmez).

3) İlgili Anabilim dalının istediği yabancı dili En az (B1) düzeyinde bildiğini belgelendirmek ya da (B1) düzeyinin karşılığı bir merkezi sistem sınav puanına sahip olmak.

BAŞARI NOTU: Giriş sınavlarında başarı notunun tespiti şu esaslara göre yapılır.

a) Yüksek lisans için Lisans, doktora için Yüksek lisans mezuniyet notunun %20?si,

b) ALES veya TUS Puanının %50?si,

c) Mülakat notunun %30?u toplanır ve 100 üzerinden değerlendirilerek öğrencinin genel başarısı notu belirlenir.

d) Yüksek lisans için genel başarı notu 100(yüz) üzerinden en az 70(yetmiş) puandır,

e) Doktora için genel başarı notu 100(yüz) üzerinden en az 70(yetmiş) puandır.

SINAV TARİHLERİ ve AYRINTILI BİLGİ: Enstitü Sekreterliği?nden aşağıda yazılı telefon aracılığı ile alınabilir.

ADRES: Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası (F) Blok 2.Kat,

07070-Kampus-Arapsuyu/ANTALYA Telefon&Fax: 0 (242) 227 44 95 e-Posta: [email protected]


Sosyal Bilimler Enstitüsü başvuru koşulları ve kontenjanları için Tıklayınız