Mustafa Kemal Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 07 Ocak 2013 12:26, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mustafa Kemal Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2012-2013 BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS

GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

2012-2013 Öğretim yılı Bahar yarıyılında Enstitümüze alınacak tezli yüksek lisans öğrenci kontenjanları, kayıt-kabul şartları, sınav yeri ve tarihleri aşağıdaki gibidir.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

Anabilim/Anasanat Dalı Kontenjanı Koşullar
Arkeoloji 7 Arkeoloji Bölümü mezunu olmak
Coğrafya (Ortak Yüksek Lisans) 11 Fakültelerin Coğrafya, Coğrafya Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.
Resim 4 Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü veya Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü mezunu olmak.

Tezli Yüksek Lisans Programına Başvuru Koşulları

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların ALES 'e girmiş olmaları ve bu sınavdan başvurduğu program türüne göre Eşit Ağırlık veya Sözel puan türünden en az 55 (Elli Beş) puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1) Onaylı Lisans mezuniyet belgesi,

2) Onaylı Not Durum Belgesi (Transkript),

3) ALES sınav sonuç belgesi onaylı sureti,

4) Onaylı nüfus cüzdanı sureti,

5) Erkek adaylar için askerlik beyanı

6) Öğrenim görmek istedikleri Anabilim/Anasanat Dalını ve yabancı dil durumunu bildiren

dilekçe ve özgeçmiş,

7) 2 adet vesikalık fotoğraf.

Tezli Yüksek Lisan Programına Başvuru Tarihleri

Adaylar 03-09 Ocak 2013 tarihleri arasında Enstitü Müdürlüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Sınav Yerleri

Sınavlar, öğrencilerin başvuru yaptıkları Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır

Sınav Tarihleri

Tezli Yüksek Lisans Programları Yabancı Dil Sınavı : 14/01/2013 Saat: 10:00

Tezli Yüksek Lisans Programları Bilim Sınavı (Yazılı) : 16/01/2013 Saat: 10:00

Resim Anasanat Dalı Uygulama Sınavı : 16/01/2013 Saat: 15:30

(*)Resim Anasanat Dalında ALES puanı aranmamaktadır.


MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA ALINACAK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE NİTELİKLERİ

Enstitümüz Anabilim Dalları tezli yüksek lisans ve doktora programlarına 2012-2013 öğretim yılı Bahar yarıyılında alınacak öğrenci sayıları ve nitelikleri aşağıdaki gibidir.

Anabilim Dalı Kontenjanı İstenilen Nitelikler
Yüksek Lisans Doktora
Vet. Anatomi -- 2 Veteriner Fakültesi mezunu olmak veya Veteriner Anatomi Anabilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak.
Vet. Cerrahi 2 3 Veteriner Fakültesi mezunu olmak.
Vet. Doğum ve Jinekoloji 3+2* -- Veteriner Fakültesi mezunu olmak.
Vet. Dölerme ve Suni Tohumlama 3 -- Veteriner Fakültesi mezunu olmak.
Vet. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları 1 -- Veteriner Fakültesi mezunu olmak.
Vet. Histoloji-Embriyoloji 4 -- Tıp, Veteriner, Diş Hekimliği , Fen Fakülteleri veya Fen Edebiyat Fakülteleri Biyoloji Bölümü mezunu olmak.
Vet. Mikrobiyoloji 2 -- Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Sağlık Yüksekokulu mezunu olmak.
Vet. Parazitoloji 2 1 ---
Tıp Biyokimya 3 -- 4 (Dört) yıllık eğitimi süresince ?Temel Biyokimya? dersi görmüş olmak
Tıp Mikrobiyoloji 1 -- ---

*Özel Öğrenci

Başvuru Şartları:

1)- Yüksek Lisans programına başvuracak adayların lisans diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan (ALES) 55 sayısal puandan az olmamak koşuluyla ALES puanına sahip olmaları gerekir.

2)- Doktora programına başvuracak adayların yüksek lisans diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan (ALES) 55 sayısal puan, Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı?ndan (ÜDS) 55 puan ya da Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olması gerekir.

Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Başvurular İçin Gerekenler:

1)- Yüksek lisans için mezuniyet belgesinin veya lisans diplomanın aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi, Doktora programı için lisans ve yüksek lisans diplomalarının aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopileri.

2)- Not belgesi aslı (Transkript), Doktora programı için lisans ve yüksek lisans not belgesi

3)- ALES sınav sonuç belgesinin aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi

4)- Onaylı Nüfus cüzdanı sureti

5)- Erkek adaylar için, Askerlik izin belgesi

6)- Öğrenim görmek istedikleri Anabilim Dalını ve Yabancı Dil yeterliğini gösterir belge, dilekçe ile özgeçmiş.

7)- 2 adet vesikalık fotoğraf

Başvuru Tarihleri:

Adayların 3-9 Ocak 2013 tarihleri arasında Enstitü Müdürlüğüne şahsen başvurarak aday kaydı yaptırmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Sınav Tarihleri ve Sınav Yerleri:

Yabancı Dil Sınavı : 14 Ocak 2013 Pazartesi günü saat 10.00

Sınav Yeri : MKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

Veteriner Fakültesi Dekanlığı 1. Kat.

Antakya/Hatay

Bilim Sınavı : 16 Ocak 2013 Çarşamba günü saat 10.00

Sınav Yeri : İlgili Anabilim Dalları

Tel: 0326 245 57 74 ? 0326 245 56 61

Fax: 0326 245 56 61

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

YATAY GEÇİŞ İLE ALINACAK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

VE BAŞVURU ŞARTLARI*

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programına 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yatay Geçiş Yolu ile Alınacak Öğrenci Kontenjanları ve Aranan Nitelikler Aşağıdaki Gibidir.

Anabilim Dalı Doktora Yüksek Lisans (Tezli) Nitelikleri
Tıp Biyokimya --- 1 Tıp Biyokimya alanında yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (50/d kadrosundan müracaat edenlere öncelik tanınacaktır.)

Başvuru tarihi

Başvuruların yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ilan tarihinden itibaren 18 Ocak 2013 Cuma günü mesai saati bitimine kadar, ilgili Enstitü Müdürlüğü? ne şahsen yapılması gerekmektedir.

Adres

Adres: MKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Veteriner Fakültesi Dekanlığı Kat :1

Serinyol/Hatay


FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI, ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

VE BAŞVURU ŞARTLARI

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programına 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Alınacak Öğrenci Kontenjanları ve Aranan Nitelikler Aşağıdaki Gibidir.

Öğrenci Kontenjanları

Öğrenci Kontenjanları  
Anabilim Dalı Doktora Yüksek Lisans (Tezli) Nitelikleri
Bahçe Bitkileri 8 16 Tarım, Orman, Biyoloji, Biyoteknoloji, Genetik, Peyzaj Mimarlığı, Biyosistem Mühendisliği ve Gıda Bilimlerinde Yüksek Lisans mezunu olmak. (doktora için). Tarım, Orman, Biyoloji, Biyoteknoloji, Biyosistem Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Genetik, Gıda ve Kimya Bilimlerinde lisans mezunu olmak.( yüksek lisans için )
Bitki Koruma 5 10 Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Bölümü Mezunları. (doktora için) Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunları. (yüksek lisans için )
Biyoloji 3 5 Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalında, Moleküler Biyoloji Anabilim Dalında yada Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalında Yüksek lisans Diplomasına sahip olmak (doktora için). Fen ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü , Moleküler Biyoloji yada Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Lisans Diplomasına sahip olmak ( yüksek lisans için )
Biyosistem Mühendisliği 1 6 Enstitülerin Tarım Makinaları Bölümü ve/veya Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dallarında Yüksek Lisans yapmış olmak. (doktora için). Fakültelerin Tarım Makinaları Bölümü, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü ve Makine Mühendisliği bölümlerinden mezunu olmak. (yüksek lisans için)
Fizik 4 12 -Fakültelerin Fizik/Fizik müh./Fizik öğretmenliği Bölümü, -Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik/Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, -Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik/Bilgisayar Öğretmenliği mezunu olmak. (Yüksek Lisans için) -Tezsiz Yüksek Lisans yapanlar ve Eğitim Fakültesi Alan Eğitiminde Yüksek Lisans yapanlar başvuramazlar. (doktora için)
Gıda Mühendisliği -- 8 - 2 Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Beslenme Diyetetik Bölümü, Süt Teknolojileri Bölümü, Fen ve Fen Edebiyat Fakülteleri Kimya ve Biyoloji bölümlerinden mezun olmak.( yüksek lisans için)
İnşaat Mühendisliği 7 20 İnşaat Mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans Eğitimini tamamlamış olmak. (doktora için) İnşaat Mühendisi bölümü lisans Eğitimini tamamlamış olmak. (yüksek lisans için)
Kimya 12 20 Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya, Eğitim Fakültesi Kimya, Kimya Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Eczacılık Fakültesi veya Biyokimya mezunu olmak. (doktora için) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya, Eğitim Fakültesi Kimya, Kimya Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Eczacılık Fakültesi veya Biyokimya mezunu olmak. (yüksek lisans için)
Makine Mühendisliği -- 14 ------------
Tarla Bitkileri 5 10 Tarım, Orman, Biyoloji, Kimya, Biyoteknoloji, Genetik, Peyzaj Mimarlığı, Biyosistem Mühendisliği ve Gıda Bilimlerinde Yüksek Lisans mezunu olmak. (doktora için). Tarım, Orman, Biyoloji, Kimya, Biyoteknoloji, Biyosistem Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Genetik, Gıda ve Kimya Bilimlerinde lisans mezunu olmak. ( yüksek lisans için )
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme 2 7 Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalında Yüksek lisans yapmış olmak. (doktora için) Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya bölümü mezunu olmak. (yüksek lisans için)
Su Ürünleri 5 15 Su Ürünleri alanında yüksek lisans yapmış olmak. (doktora için) En az dört yıllık lisans mezunu olmak. (yüksek lisans için)
Zootekni 10 10 Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalından mezun olmuş olmak. (doktora için). Fen Bilimleri alanında lisans derecesine sahip olmak (yüksek lisans için)
Enformatik 11 26 Lisans ve Yüksek lisans Eğitimlerini Mühendislik veya Mühendislik Mimarlık Fakültelerinin Bilgisayar, Yazılım, Elektrik, Elektrik-Elektronik, Kontrol, Haberleşme, Biyomedikal ve Makine Mühendislikleri Bölümlerinde; Eğitim Fakültelerinin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümlerinde veya Enformatik Anabilim dalında tamamlamış olmak. (doktora için) Mühendislik veya Mühendislik Mimarlık Fakültelerinin Bilgisayar, Yazılım, Elektrik, Elektrik-Elektronik, Kontrol, Haberleşme ve Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinden; Eğitim Fakültelerinin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümlerinden; Fen-Edebiyat Fakültelerinin Matematik Bölümlerinden mezun veya yüksek lisans yapıyor olmak (yüksek lisans için)

Müracaat yapacak adaylardan istenen belgeler

1) Başvuru dilekçesi,

2) Mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği,

3) Not belgesi (Transkript), Doktora programı için lisans ve yüksek lisans, yüksek lisans programı için lisans not belgelerinin aslı veya onaylı örnekleri,

4) ALES (sayısal alandan en az 55) sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği,

5) Onaylı nüfus cüzdan fotokopisi,

6) Özgeçmiş,

7) 2 adet vesikalık fotoğraf.

8) Doktora öğrencileri için ÜDS?den en az 55 veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan eşdeğer puan aldığını gösteren sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği,

(Belgelerin asılları ibraz edilmek şartıyla fotokopileri kabul edilebilecektir.)

Başvuru tarihleri

Adayların 03 ? 09 Ocak 2013 tarihleri arasında Enstitü Müdürlüğüne şahsen başvurarak aday kaydı yaptırmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Sınav tarihleri

Yabancı Dil Sınavı : 14 Ocak 2013 Pazartesi günü, saat 10:00? da

Bilim (Mülakat) Sınavı : 16 Ocak 2013 Çarşamba günü, saat 10:00? da

Sınav yeri

İlgili Anabilim Dallarının bulunduğu fakülteler

TLF:0 326 245 58 10

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

YATAY GEÇİŞ İLE ALINACAK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

VE BAŞVURU ŞARTLARI*

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programına 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yatay Geçiş Yolu ile Alınacak Öğrenci Kontenjanları ve Aranan Nitelikler Aşağıdaki Gibidir.

Öğrenci Kontenjanları

Anabilim Dalı Doktora Yüksek Lisans (Tezli) Nitelikleri
Bahçe Bitkileri 2 3 --------------
Bitki Koruma   2 Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Anabilim Dallarında yüksek lisans yapıyor olmak. (yüksek lisans için)
Biyosistem Mühendisliği 1 2 Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalında doktora yapıyor olmak (doktora için). Biyosistem Mühendisliği veya Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek lisans yapıyor olmak (yüksek lisans için)
  Enformatik --- 2 Mühendislik veya Mühendislik Mimarlık Fakültelerinin Bilgisayar, Yazılım, Elektrik, Elektrik-Elektronik, Kontrol, Haberleşme ve Biyomedikal Mühendislikleri Anabilim Dallarında veya Enformatik Anabilim Dalında Yüksek lisans yapıyor olmak
  Tarla Bitkileri 2 5 -------------
  Toprak Bilimi ve Bitki Besleme 1 1 Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalında doktora yapıyor olmak ( doktora için ). Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalında yüksek lisans yapıyor olmak ( yüksek lisans için )
  3 3 --------------
  ---- 4 --------------
  2 2 ---------------
  4 4 ---------------
  --- 1 Gıda Mühendisliği Anabilim dalında Yüksek lisans yapıyor olmak.
  --- 3 İnşaat Mühendisliği Anabilim dalında Yüksek lisans yapıyor olmak.

Yatay geçiş yapacak adaylardan istenen belgeler *

1) Başvuru dilekçesi,

2) Bağlı bulunduğu programda en az 1 (bir) yarıyıl okuduğunu gösteren resmi belge.

NOT: Lisansüstü programlara yeni kayıt yaptırmış öğrencilerin başvuruları kabul edilmez.

* MKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü 50 d kadrosundan başvuran araştırma görevlileri önceliklidir.

Başvuru tarihi

Başvuruların yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ilan tarihinden itibaren 18 Ocak 2013 Cuma günü mesai saati bitimine kadar, ilgili Enstitü Müdürlüğü? ne şahsen yapılması gerekmektedir.

Adres

MKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü

Tayfur Sökmen Kampüsü

Serinyol (HATAY)

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

ÖZEL ÖĞRENCİ STATÜSÜNDE ALINACAK

ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programına 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Özel Öğrenci Statüsünde Alınacak Olan Öğrenci Kontenjanları ve Aranan Nitelikler Aşağıdaki Gibidir.

Anabilim Dalı Doktora Yüksek Lisans Nitelikleri
Bahçe Bitkileri 2 4 Tarım, Orman, Biyoloji, Biyoteknoloji, Biyosistem Mühendisliği Peyzaj Mimarlığı, Genetik, ve Gıda Bilimlerinde Yüksek Lisans mezunu olmak .(doktora için). Tarım, Orman, Biyoloji, Biyoteknoloji, Genetik, Peyzaj Mimarlığı, Biyosistem Mühendisliği ve Gıda Bilimlerinde lisans mezunu olmak.( yüksek lisans için )

Özel öğrenci statüsünde başvuru yapacak adaylardan istenen belgeler

1) Başvuru dilekçesi

2) Lisans Diploması veya geçici mezuniyet belgesi ve Transkript (Not Belgesi) onaylı fotokopisi

3) Doktora için Yüksek Lisans Diploması veya geçici mezuniyet belgesi ve Transkript (Not Belgesi) onaylı fotokopisi.

Başvuru tarihi

Başvuruların yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ilan tarihinden itibaren 18 Ocak 2013 Cuma günü mesai saati bitimine kadar, ilgili Enstitü Müdürlüğü? ne şahsen yapılması gerekmektedir.

Adres

MKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü

Tayfur Sökmen Kampüsü

Serinyol (HATAY)