Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 31 Aralık 2012 07:59, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 Sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği kadrolarına Başvurma Atama ve Yükseltilme İle ilgili Değerlendirme Kriteri hükümlerine göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar. Özgeçmiş, Noterden veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, Doçentlik Belgesi ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına; (Profesörler için başlıca araştırma eserini özgeçmiş ve yayın listesinde belirteceklerdir.)

Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, Özgeçmiş, Noterden veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, Doçentlik Belgesi ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına; ilanın yayınlandığı tarihi takip eden 15 (onbeş) gün içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuranların; başvurdukları Anabilim Dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçelerine, Özgeçmiş, Doktora, Uzmanlık veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, 3 adet fotoğraf, öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin bilimsel Puanlanmış listesi, çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ve ekleyerek ilanın yayınlandığı tarihi takip eden 15 (onbeş) gün içerisinde kadronun ilan edildiği birime : başvuracaklardır.

- Nüfus cüzdan fotokopisi, Diplomalar ve Yabancı dil belgeleri noter veya çalıştığı kamu kurumundan aslı gibidir onaylı olacaktır.

GENEL AÇIKLAMALAR

-Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adayların Yükseköğretim Kurulu onaylanan Üniversitemiz Değerlendirme Kriterleri gereği KPDS/ÜDS sınavından 60 veya Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca eşdeğerliliği kabul edilen yabancı dil belgesini aldığını gösterir belgeyi ibraz etmeleri ön koşuldur. Ancak bu belgeleri ibraz ederek müracatı kabul edilen adayların yapılacak yabancı dil sınavına girerek başarmaları gerekmektedir. (2547 Sayılı Kanunun 23.maddesi gereği).

- Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştığı kurumundan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul'ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

- Posta ile müracaat edecek adaylar için; postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

- Tıp Fakültesine ait kadrolara başvuracak Öğretim Üyesi adayların Tıp Fakültesi mezunu olması zorunludur. (Özel şartlar hariç)

*** Tıp Fakültesi mezunu olma şartı aranmaz.

- Dilekçe, Özgeçmiş ve SDÜ Öğretim Üyeliğine başvuracak Adayların yayınlarını puanlama formu formatına http://persdb.sdu.edu.trden Doküman Arşivi "SDÜ Öğretim Üyeliği kadrolarına Başvurma. Atama, Yükseltilme ve Değerlendirme Kriterleri" bölümünden ulaşılabilir.

-Profesör ve Doçentlerin Personel Daire Başkanlığına ve Yardımcı Doçentlerin kadrosunun ilan edildiği birime Başvuru Esnasında getirmeleri gereken belgeler: (Yarım kapak dosya içerisine) Dilekçelerine başvurdukları Birimi ve Anabilim Dalını belirterek; ekinde Özgeçmiş, Noterden veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans, Yüksek Lisans. Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, Doçentlik Belgesi, Nüfus Cüzdan Fotokopisi. 3 adet fotoğraf ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi, yayın listesi ve Başvuru Formunu doldurarak başvurmaları gerekmektedir.

 

Birimi/Bölümü Anabilim Dalı Ünvanı Derc . Adet Niteliği
Mühendislik Fakültesi
İnşaat Mühendisliği Yapı Doçent 1 1 Çelik uzay kafes sistemler ve depreme dayanıklı çelik yapı tasarımı konularında çalışmış olmak.
Makina Mühendisliği Makina Teorisi ve Dinamiği Doçent 1 1 Sürekli ortamlar mekaniği konusunda çalışmış olmak.
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yetiştiricilik Profesör 1 1 Plankton kültürü, balık yetiştiriciliği, plankton kültürü zenginleştirme konularında araştırma ve yayın yapmış olmak.
Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Avlama Teknolojisi Doçent 1 1 Tatlı su istakozu avcılık tekniği, populasyon dinamiği ve stok tahmini konularında araştırma ve yayın yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi
Kimya Analitik Kimya Doçent 1 1 Antibiyotiklerin elektrokimyasal tayinleri konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi
Dahili Tıp Bilimleri Enfeksiyon Hastalıkları Doçent 1 1 Brusella izolatlarında in- vitro duyarlılık çalışması yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doçent 1 1 İleri imalat teknolojileri üzerine çalışması olmak.
Ziraat Fakültesi
Tarımsal Yapılar ve Sulama Tarımsal Yapılar ve Sulama Doçent 1 1 Arazi toplulaştırma ve sulama alanında çalışmaları olmak.
Tarım Makinaları Tarım Makinaları Doçent 1 1 Hasat harman mekanizasyonu konusunda doktora yapmış olmak.
Zootekni Biyometri ve Genetik Doçent 1 1 Hayvan yetiştirme ve ıslahı konularında çalışmaları bulunmak.
Orman Fakültesi
Orman Mühendisliği Orman İnşaatı Jeodezi ve Fotoğrometri Doçent 1 1 Operasyonel odun üretimi planlaması konusunda doktora yapmış olmak.
Orman Mühendisliği Orman Amenajmanı Doçent 1 1 Kızılçamda artım ve büyüme konusunda doktora yapmış olmak.
İlahiyat Fakültesi
Felsefe ve Din Bilimleri Din Sosyolojisi Profesör 1 1  
İslam Tarihi ve Sanatları İslam Tarihi Doçent 1 1 Dini amaçlı vakıflar üzerine çalışmış olmak.
Temel İslam Bilimleri Arap Dili ve Belagatı Doçent 1 1 Hz. Peygamber'in vecizeleri üzerine çalışmış olmak.
Felsefe ve Din Bilimleri Felsefe Tarihi Doçent 1 1 Aristoteles ve Plotinus üzerinde çalışmaları olmak.
Temel İslam Bilimleri Arap Dili ve Belagatı Doçent 1 1 Arap dilinde edatlar üzerine çalışmış olmak.
Teknoloji Fakültesi
Enerji Sistemleri Müh. Enerji Sistemleri Mühendisliği Doçent 1 1 Faz değişimine bağlı ısı ve termodinamik konularında çalışmış olmak.
Senirkent MYO   Doçent 1 1 Beton agrega ve mineral katkı maddeleri alanında çalışması olmak.