Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 30 Aralık 2012 13:49, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanmalarda aranan Değerlendirme Ölçütleri ve Puanlama Yönergesine göre aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır. İlgililerin 657 sayılı Kanun?un 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir. Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren on beş gün olup başvurular şahsen yapılacak, posta ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuracak Adaylardan;

1 - Profesör kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak gösteren bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı (6) takım dosyayı Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

2 - Doçent kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına; teslim edeceklerdir. Bu konuda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır. İlan ve kadroya atanma şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

Duyurulur.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı Ünvanı Derece Adedi Açıklamalar
Aydın Sağlık YO Hemşirelik Ruh Sağlığı ve Hast . Hemş . Doçent 1 1 Türkiye?de ergenlerde sınav kaygısına ilişkin yapılmış çalışmalar ile ilgili derleme yapmış olmak, doğum sonrası depresyon ile ilgili çalışma yapmış olmak
Eğitim Fakültesi İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Doçent 3 1 Eleştirel düşünme, problem çözme becerileri, öğrenme stilleri, bilimsel süreç becerileri, sorgulayıcı öğrenme becerileri konularında çalışmaları olmak
Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Eğitimi Doçent 3 1 Güzel Sanatlar Fakültesinde sanatta yeterlilik yapmış olmak, doktora tezini sanat ontolojisi alanında yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fak. Biyoloji Ekoloji Profesör 1 1 Sivrisinekler ve Kum sinekleri üzerine çalışmaları bulunmak
Fen Edebiyat Fak. Sosyoloji Genel Sosyoloji ve Metd . Doçent 1 1 Küresel kent, güvenlikli siteler, göç, toplumsal değişim ve toplumsal dışlanma üzerine çalışmalar yapmış olmak
Mühendislik Fak. Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Doçent 2 1 Bilgisayar Mühendisliği Bilim Alanında Doçentlik derecesini almış olmak ve İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
Mühendislik Fak. Elektronik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Doçent 2 1 Elektronik, Elektrik-Elektronik veya Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bilim Alanında Doçentlik derecesini almış olmak ve İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
Nazilli İ.İ.B.F. Maliye Mali Hukuk Doçent 1 1 Uluslararası vergisel işbirliği alanında çalışmaları olmak.
Nazilli İ.İ.B.F. Maliye Maliye Teorisi Profesör 1 1 Maliye doçenti olmak ve yerel yönetimler konusunda çalışmaları bulunmak
Sultanhisar MYO - - Doçent 1 1 Yaprak galerisinekleri konusunda doktora yapmış olmak, nar zararlıları hakkında yayını olmak.
Sultanhisar MYO - - Doçent 1 1 Bahçe Bitkileri preperasyon tekniklerinde mikrodalga ışınımlardan yararlanma ve zeytinde histoljik incelemeler konularında çalışmaları olmak
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Rean . Profesör 1 1 Nörotoksisite konusunda ve Anestezik Ajanların QT dispersiyonu ve Heart Rate Variability (HRV) üzerine etkileri konularında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Çocuk Cerrahisi Doçent 1 1 Çocuklarda Ürodinami konusunda tecrübe sahibi olmak ve hipospadias cerrahisi üzerine üzerine deneysel çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hast . Doçent 1 1 Farelerde iki farklı kronik astım modelinin karşılaştırıldığı, kronik astımlı farelerde çeşitli bitki ve ilaçların etkinliğinin ışık ve elektron mikroskopik olarak değerlendirildiği konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Deri ve Zührevi Hastalıkları Doçent 1 1 Dijital dermotoskopi ve derinin fiziksel özelliklerinin fotometrik ölçümü konusunda deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Doçent 1 1 Halk Sağlığı alanında dezavantajlı gruplar olan yaşlılar, kadınlar ve Romanlar konusunda saha çalışmaları yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesör 1 1 Sağ ve sol over kanserlerinin yayılım paterni konusunda, cerahi menopozda ERT'nin homosisteine etkisi konusunda ve Preeklempside VEGF, PIGF, sFIt-1 ve sEng konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesör 1 1 Preeklempside VEGF, PIGF, sFIt-1 ve sEng konusunda, tekrarlayan gebelik kayıplarında TAFİ düzeyi konusunda ve kombine oral kontraseptiflerin PAİ-1 üzerine etkisi konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahisi Profesör 1 1 İzole organ banyosu ile yapılmış deneysel çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahisi Profesör 1 1 İskemi-reperfüzyonda iskemik önkoşullama ve uzak önkoşullamanın etkileri üzerine deneysel çalışmaları bulunmak
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Profesör 1 1 Genitoüriner sistem radyolojisi ile ilgili çalışmaları olmak
Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Tarım İşletmeciliği Doçent 1 1 Gıda güvenliği ekonomisi, pamuk maliyeti çalışmaları ve kuru ve taze incir üretim ekonomisi ve ticareti konularında çalışmaları olmak.