Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 28 Aralık 2012 08:23, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Gazi Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı DMK 48. maddesi hükümleri dâhilinde Öğretim Üyesi alınacaktır.

GENEL AÇIKLAMALAR

1 - Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete?de yayın tarihi itibariyle 15 (Onbeş) gündür.

2 - Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu?un 5772 sayılı Kanunla değişik 23,25. ve 26. maddelerinde belirtilen asgari koşulları sağlamış olmaları gerekir.

3 - Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4 - Doçent kadrosuna Profesörler, Yardımcı Doçent kadrolarına Profesör ve Doçentler müracaat edemez.

5 - İlan edilen kadrolara başvuranlar, atanmaları halinde kurum dışında, eğitim-öğretim faaliyetleri hariç 3 (üç) yıl süreyle mesleklerini serbestçe icra etmemeyi; Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesine başvuranlar, atanmaları halinde varsa muayenehaneleri veya özel sağlık kuruluşlarındaki mesleki faaliyetlerini sonlandırmayı taahhüt etmiş ve atandıktan sonra en az 3 yıl Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi veya Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde döner sermaye faaliyetleri kapsamında gelir elde edilen hizmetlerde çalışmayı kabul etmiş sayılırlar.

PROFESÖR kadrolarına başvuracak adaylar daimi statüde görev yapacak olup adayların Personel Dairesi Başkanlığına şahsen verecekleri başvuru dilekçesi ekinde (http://personel.gazi.edu.tr/ adresinde bulunan dilekçe);

- Özgeçmiş,

- Yayın Listesi,

- (2) iki adet fotoğraf,

- Nüfus cüzdanı sureti,

- Doçentlik belgesi,

- Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini sunmaları zorunludur.

Adayların ayrıca özgeçmiş, doçentlik belgesi, başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) adet dosyayı Personel Dairesi Başkanlığından temin edecekleri gönderim kutusu içerisinde Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

DOÇENT kadrolarına başvuracak adaylar daimi statüde görev yapacak olup adayların Personel Dairesi Başkanlığına şahsen verecekleri başvuru dilekçesi ekinde (http://personel.gazi.edu.tr/ adresinde bulunan dilekçe);

- Özgeçmiş,

- Yayın Listesi,

- (2) iki adet fotoğraf,

- Nüfus cüzdanı sureti,

- Doçentlik belgesi,

- Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar için (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini sunmaları zorunludur.

Adayların özgeçmiş, yayın listesi, doçentlik belgesi, bilimsel çalışma ve yayınlarının tamamını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı Personel Dairesi Başkanlığından temin edecekleri gönderim kutusu içerisinde Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

YARDIMCI DOÇENT kadrolarına başvuracak adayların;

- Başvuru dilekçesi ekinde; (http://personel.gazi.edu.tr adresinde bulunan dilekçe),

- Özgeçmiş,

- Yayın Listesi

- (2) iki adet fotoğraf,

- Nüfus cüzdanı sureti,

- Başvurdukları anabilim dalında yapmış oldukları doktora belgesi (yurtdışında alınan diplomaların Üniversiteler Arası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması)

- Varsa Yabancı Dil Belgesi

- Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesi,

Başvuru Dosyası ; Özgeçmiş, Yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan (4) dört adet dosyayı, ilgili Birimin Dekanlık/Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

BİRİMİ BÖLÜM ABD UNVANI DER. ADET AÇIKLAMA
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Periodontoloji Profesör 1 1  
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Protetik Diş Tedavisi Profesör 1 1  
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Doçent 1 1  
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Pedodonti Doçent 1 1 Farklı amputasyon materyalleri ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Diş Hastalıkları ve Tedavisi Profesör 1 1 Diş Hastalıkları ve Tedavisinde Elektroanesteziden Yararlanma ve Klinik Uygulamalar konusunda çalışması olmak.
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Farmasötik Toksikoloji Doçent 1 1  
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Teknolojisi Farmasötik Teknoloji Profesör 1 1 Nanoemisyonlar alanında çalışmaları olmak.
Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Analitik Kimya Doçent 1 1 Akışa enjeksiyon sistemleri ve katı faz ekstraksiyon konusunda çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Güney-Batı Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Doçent 1 1  
Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Sanat Tarihi Profesör 1 1 Türk ve İslam Sanatı alanında çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Halk Edebiyatı Doçent 1 1 Aşık edebiyatı alanında çalışmış olmak.
Fen Fakültesi Fizik Nükleer Fizik Doçent 1 1 Optik uyarmalı lüminesans konusunda çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Matematik Uygulamalı Matematik Profesör 1 1  
Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Doçent 1 1 Öğretmenlerde bireysel ve örgütsel değerler konusunda çalışmış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi Doçent 1 1 Matematiksel düşünme ve bilgisayar cebir sistemleri üzerine çalışmış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Doçent 1 1  
Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi Doçent 1 1 Matematik eğitiminde doçent olmak ve değerler eğitimi alanında çalışmaları olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen-Matematik Alanlar Eğitimi Fizik Eğitimi Profesör 1 1 Kristalografi ve Fizik eğitimi alanında çalışmaları olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Fizik Eğitimi Doçent 1 1 Fizik eğitimi alanında doçentliğini almış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Biyoloji Eğitimi Doçent 1 1 Biyoloji eğitimi ve böceklerdeki yağ asiti analizleri alanında çalışma yapmış olmak
Gazi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Türk Dili ve Edebiyatı Doçent 1 1  
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Ticaret Hukuku Doçent 1 1 Yurt dışında alanıyla ilgili çalışmış olmak.Yeni Türk Ticaret kanunu ile anonim şirketlerde oy hakkı konusunda çalışması olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Doçent 1 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Ekonometri Doçent 1 1 Nicel karar yöntemleri bilim alanında doçentliğini almış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Ekonometri Doçent 1 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme İşletme Profesör 1 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Kamu Yönetimi Doçent 1 1 Karmaşık uyumlu sistemler ve afet yönetimi konularında çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Kamu Yönetimi Doçent 1 1 İnsan Kaynakları planlaması ve liderlikle ilgili çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Maliye Doçent 1 1 Yüksek öğretim finansmanı konusunda çalışmaları olmak.
İletişim Fakültesi Gazetecilik Gazetecilik Doçent 1 1  
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Halkla İlişkiler ve Tanıtım Doçent 1 1  
Maliye Meslek Yüksekokulu     Doçent 1 1  
Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Endüstri Ürünleri Tasarımı Doçent 1 1 Mobilya elemanlarının statik analizi ve ahşap yapı konularında çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Mimarlık Profesör 1 1 Türk Mimarlık Tarihi ve Ortaçağ Türk Mimarlığı ve Arkeolojisi alanında çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Mimarlık Profesör 1 1  
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Mimarlık Doçent 1 1  
Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge Planlama Şehir Bölge Planlama Doçent 1 1  
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Doçent 1 1 Görüntü işleme ve ultrason görüntüleme konularında çalışmaları olmak
Mühendislik Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Elektrik - Elektronik Mühendisliği Doçent 1 1  
Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Doçent 1 2  
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği Profesör 1 1  
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği Profesör 1 1 Elektrohidrolik kontrol ve lazerle işleme alanlarında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği Profesör 1 1 Yakıt hücresi ve yağma modelleri konularında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Makina Mühendisliği Doçent 1 1 Karışık konveksiyon konusunda çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Makina Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 1 Spray döküm konusunda çalışmaları olmak ve yurt dışında doktora yapmış olmak.
Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Makina Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 1 Elektriksel iletken olmayan seramiklerin elektroerezyon yöntemiyle işlenmesi konusunda çalışmış olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji   Yardımcı Doçent 1 1 Bal arısı besin bitkileri üzerine çalışmaları olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji   Yardımcı Doçent 1 1 Biyoyakıt ve nano biyoteknolojileri konusunda çalışmaları olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik   Yardımcı Doçent 1 1 Radikallerin ESR ve simülasyon tekniği ile incelenmesi üzerine çalışmaları olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik   Yardımcı Doçent 1 1 Kuantum bilgi teorileri üzerine çalışmaları olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya   Yardımcı Doçent 1 1 Triazol türevlerinin sentezi ve teorik konformasyonel analizleri üzerine çalışmaları olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya   Yardımcı Doçent 1 1 Aktif karbon ile parastemol , tannik asit ve askorbik asitin absorbsiyonu üzerine çalışmları olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik   Yardımcı Doçent 1 1 Sonlu elemanlar yöntemiyle yaklaşık çözümler üzerine çalışmaları olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik   Yardımcı Doçent 1 1 Karşılaştırmalı asimtotik açılımlar ve yaklaşımlar teorisi alanında çalışmış olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih   Yardımcı Doçent 1 1 19.yy. da Anadoluda dokuma sanayi ve Türk İktisadi oluşumları ile ilgili çalışmaları olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih   Yardımcı Doçent 1 1 Modernleşme tarihi ve tarih metodolijisi üzerine çalışmaları olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı   Yardımcı Doçent 1 1 Türk Dünyası edebiyatı ve tekke şiiri üzerine çalışmaları olmak.
Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı   Yardımcı Doçent 1 1 Azerbaycan sahası tezkireleri üzerine çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Halk Sağlığı Hemşireliği Doçent 1 1  
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Doçent 1 1 Laktasyonel amenore konusunda çalışmaları olmak.
Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı   Yardımcı Doçent 1 1 Web tasarımı, masa üstü yayıncılık ve animasyon alanında çalışmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği   Doçent 1 1 Türk ahşap sanatı ve ahşap malzemelerin işlenmesi alanında çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği   Doçent 1 1 Makine Teknolojileri Eğitimi alanında doçentliğini almış olmak. Isı değiştiricileri, yapay sinir ağları ve enerji konularında çalışmış olmak.
Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği   Doçent 1 1 Taşlama CNC, CAD/CAM ve yüzey pürüzlülüğü alanlarında çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği   Doçent 1 1 Toz metal çeliklerin ısıl işlemleri alanında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Profesör 1 1 Hepatopankreatikobiliyer cerrahi konusunda yurt dışı deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Profesör 1 1 Doçentliğini Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında almış olmak. Yoğun bakım yandal uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Profesör 1 1 Endoskopik sinüs cerrahisi konusunda deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesör 1 1 İnfertilite alanında çalışmaları olmak ve üremeye yardımcı tedavi uygulamaları klinik ve embriyoloji laboratuvar sorumlusu sertifikasına sahip olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Çocuk Cerrahisi Profesör 1 1  
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Doçent 1 1  
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Plastik Rekonstüriktif ve Estetik Cerrahi Doçent 1 1  
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıkları Doçent 1 1 Refraktif ve vitreoretinal cerrahide tecrübeli olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 1 Pediatrik hematoloji uzmanı olmak. Moleküler hematoloji alanında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Profesör 1 1 Gastroenteroloji yan dal uzmanı olmak. Gastrointestinal motilite alanında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 1 Pediatrik Endokrinoloji yan dal uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 1 Pediatrik allerji yan dal uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyasyon Onkolojisi Profesör 1 1 Radyoterapide yan etkiler, destek ve beslenme tedavisi konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Adli Tıp Doçent 1 1 Kadına yönelik aile içi şiddet konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Doçent 1 2  
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Doçent 1 1 Geriatri yandal uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyasyon Onkolojisi Yardımcı Doçent 1 1 Stereotaktik radyoterapi konusunda cyberknife çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yardımcı Doçent 1 1 Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde deneyimli olmak.
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları   Yardımcı Doçent 1 1 Doktorasını Adolesan Beslenmesi ve Adolesanların Fiziksel Aktivite Durumları ile ilgili yapmış olmak
Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği   Doçent 1 1  
Uzaktan Eğitim M.Y.O     Doçent 1 1 Bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi alanında doçent olmak ve digital vatandaşlık üzerine çalışmış olmak