Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünv. Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 28 Kasım 2005 00:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünv. Akademik Personel İlanı
MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı yasa ve ilgili yönetmelik esaslarına göre öğretim elemanı alınacaktır. Adayların 657 sayılı Yasanın 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşullara haiz olmaları gerekmektedir.

-Profesör kadrosu daimi statüde olup, 2547 sayılı Yasanın 26/b maddesinde belirtilen koşullar, ilgili yönetmelik ve genel hükümlere haiz adayların, (birisi başlıca araştırma eseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarını belirttikleri) dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafı, bilimsel/sanatsal yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, bilim/sanat eserlerini, icralarını ve bunlara ilişkin dökümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlik, yüksek lisans (bilim/sanat uzmanlığı) çalışmalarını üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan ve belgeleyen yayın listelerini (6) takım dosya halinde ekleyerek Üniversite REKTÖRLÜĞÜ?ne, başvurmaları gerekmektedir.

-Doçentlik için; 2547 sayılı Yasada belirtilen koşullar, ilgili yönetmelik ve genel hükümlere haiz olup, daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların, başvuru dilekçelerine, özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafı, doçentlik başarı belgesini, yayın listesini, bilimsel/sanatsal yayınlarını içeren (4) takım dosyayı ekleyerek, Üniversite REKTÖRLÜĞÜ?ne, başvurmaları gerekmektedir.

-Yardımcı Doçentlik için; 2547 sayılı Yasada belirtilen koşullar, ilgili yönetmelik ve genel hükümlere haiz adayların başvurdukları anabilim/anasanat dalını ve bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, (2) adet fotoğrafı var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmalarını, doktora veya sanatta yeterlik belgelerini dosyaları ile birlikte (4) takım halinde ekleyerek, ilgili DEKANLIĞA başvurmaları gerekmektedir.

-Öğretim Görevlisi için; Yüksek lisans mezunu (Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adayların ise yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu ve alanlarında en az beş yıl tecrübeli olmaları şarttır.) adayların bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, (2) adet fotoğraf var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmalarını ekleyerek ilgili DEKANLIĞA/MÜDÜRLÜĞE başvurmaları gerekmektedir.

-Araştırma Görevlisi için; Lisansüstü eğitim mezunu ise 31 yaşından, lisans mezunu ise 27 yaşından gün almamış olan adayların başvurdukları birim, bölüm anabilim/anasanat dalını ve bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, başvurulacak alanın puan türünden en az 45 puan aldıkları Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (LES) sonuç belgesini, (LES sonuç belgesinin geçerlilik süresi 2 yıldır. Devlet Konservatuvarına atanacak Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda LES koşulu aranmayacaktır.) (2) adet fotoğrafı var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmalarını ekleyerek, ilgili DEKANLIĞA/MÜDÜRLÜĞE başvurmaları gerekmektedir.

-Uzman için; Adayların bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, (2) adet fotoğraf var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmalarını ekleyerek ilgili DEKANLIĞA/MÜDÜRLÜĞE başvurmaları gerekmektedir.

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Başvuru süresi ilanımızın yayını tarihinden itibaren 15 gün olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Kadro dereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

 DEVLET KONSERVATUVARI

ANABİLİM/ANASANAT DALI  ÜNVANI ADET AÇIKLAMALAR
    Prof.    1  Müzik Bölümü, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı, Orkestra Şefliği Sanat Dalında görevlendirilmek üzere
  Prof.   1  Sahne Sanatları Bölümü, Bale Anasanat Dalı, Bale Sanat Dalında görevlendirilmek üzere.
  Arş.Gör.   1  Müzik Bölümü, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı, Viyolonsel Sanat Dalında görevlendirilmek üzere.
 FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Uygulamalı Sosyoloji  Doç.   1  Yurtdışı eğitim-öğretim deneyiminin olması ile Beden, Göç, Sağlık ve Mekan Sosyolojisi alanlarında uzmanlaşmış olmak.
Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat  Doç.   1 Ortaçağ Sanatı konusunda uzman olmak.
Eski Türk Dili   Doç.   1 ---------
T.C.Tarihi  Öğr.Gör.    1 İyi derecede Osmanlıca bilmek, doktora yapmış olmak. 3. derece kadroya atanma şartlarını taşımak.
Ortaçağ Tarihi   Arş.Gör.  1 Arapça bilmek, İslam Tarihi konusunda çalışıyor olmak.
Eskiçağ Tarihi   Arş.Gör.  1 Orta Asya  Türk Tarihi konusunda çalışıyor olmak.
Yeni Türk Edebiyatı   Arş.Gör.  1 Üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak, ilgili anabilim dalında yüksek lisans yapmak veya bitirmiş olmak.
Yeni Türk Dili   Arş.Gör.  1 Üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak, ilgili anabilim dalında yüksek lisans yapmak veya bitirmiş olmak.
Eski Türk Edebiyatı    Arş.Gör.  1 Üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak, ilgili anabilim dalında yüksek lisans yapmakveya bitirmiş olmak 
Uygulamalı Matematik   Uzman 1 Matematik Bölümü lisans mezunu olmak.Bu alanda birikimi bulunmak.
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Fotoğraf  Doç.  1 Lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik aşamalarını Fotoğraf Programlarında yapmış olmak.
Heykel  Doç.     1   Modlaj ve metal atölyelerinde daha önce görev yapmış ve deneyimli olmak.
Heykel  Yrd.Doç.   1 Modlaj ve metal atölyelerinde daha önce görev yapmış ve deneyimli olmak.
Fotoğraf   Yrd.Doç.   1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin lisans düzeyinden mezun ve sanatta yeterlik yapmış olmak. 
Fotoğraf    Öğr.Gör. 1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Fotoğraf Bölümü lisans mezunu olmak.  Tanıtım Fotoğraf alanında en az 10 yıl deneyim sahibi olmak.
Fotoğraf  Arş.Gör.  1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Fotoğraf Bölümü lisans mezunu olmak.
Resim  Arş.Gör.  1  Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Resim Bölümü lisans ya da yüksek lisans mezunu olmak.
Heykel   Arş.Gör.  2 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Heykel Bölümü mezunu olmak.
Dekor ve Kostüm Tasarımı  Arş.Gör.  2 Üniversitelerin Güzel Sanatlar  Fakültelerinin Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü mezunu olmak.
Sinema Tv.  Arş.Gör.   Arş.Gör.  1 Sinema ? Televizyon Çekim ve Çekim Sonrası Tekniklerinde yetiştirilmek üzere, yüksek lisans mezunu olmak.
Seramik Tasarımı Arş.Gör.  Arş.Gör.  1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Seramik Bölümü mezunu olmak ve/veya Sosyal Bilimler Enstitülerinin Seramik Programı öğrencisi ya da mezunu olmak.
Grafik Tasarımı  Arş.Gör.  Arş.Gör.  1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Grafik Tasarımı Bölümü mezunu olmak.
Tekstil ve Moda Tasarımı  Arş.Gör.  2 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu olmak, ÜDS?den en az 50 puan almış olmak.
Cilt  Arş.Gör.   1  Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Cilt Anasanat Dalından lisans düzeyinde mezun olmak.
Eski Çini Onarımı, Türk Çiniciliği  Arş.Gör.  1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Eski Çini Onarımı, Türk Çiniciliği Anasanat Dalından lisans düzeyinde mezun olmak.
Halı-Kil.ve Esk.Kum.Des.  Arş.Gör.  1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalından lisans düzeyinde mezun olmak.
 MİMARLIK FAKÜLTESİ
Şehircilik     Yrd.Doç. 1 Kent Plancısı, Kentsel Yenileşme ve Koruma konusunda uzmanlaşmış olmak.
Şehircilik   Yrd.Doç. 1 Kent Plancısı, Kentsel Politikalar onusunda uzmanlaşmış olmak.
Şehircilik   Yrd.Doç. 1 Kent Plancısı, Kentsel Ulaşım konusunda uzmanlaşmış olmak.
Bina Bilgisi   Öğr.Gör.  1 Uygulama Projesi Atölyesinde öğretim üyesi olarak görev yapmış ve mimarlık mesleğinin eğitim, tasarım ve uygulama süreçlerinde en az 10 yıl deneyim sahibi olmak. 3. derece kadroya atanma şartlarını taşımak.
Bina Bilgisi  Arş.Gör.  2 Mimar kökenli olmak.
Yapı Bilgisi    Arş.Gör.  2 Mimar kökenli olmak.
Mimarlık Tarihi     Arş.Gör.  1 Mimar kökenli olmak.
Restorasyon    Arş.Gör.  1 Mimar kökenli. Koruma alanında çalışmış olmak.
İç Mimarlık    Arş.Gör.  2 Mimar kökenli, Yapı ve Detay Çözümleme disiplinlerinde görevlendirilmek üzere.
İç Mimarlık    Arş.Gör.  2 İç Mimar kökenli, Mobilya ve diğer tasarım disiplinlerinde görevlendirilmek üzere.
Bölge Planlama    Arş.Gör.  1 Peyzaj Mimarlığından mezun olmuş ve aynı dalda ihtisas yapmış olmak.
End.Ürn.Tas.  Arş.Gör.    3   Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü lisans ya da yüksek lisans mezunu olmak, İngilizce, Almanca, İtalyanca veya Fransızca dillerinden birini biliyor olmak.
 MESLEK YÜKSEKOKULU
- Öğr.Gör.     1   Tekstil Programında görevlendirilmek üzere, Üniversitelerin ilgili fakültelerinin Tekstil, Hazır Giyim ve Konfeksiyon ve Giyim Endüstrisi Bölümlerinden mezun. Bilgisayar Destekli Kalıp ve Üretim Programları ile Bilgisayarlı Çizim Programları ve Tekstil alanı ile konusunda deneyimli veya bilgi sahibi olmak. Yüksek lisans mezunu ve iyi derecede yabancı dil bilmek. 3. derece kadroya atanma şartlarını taşımak.
-  Arş.Gör.    1 Mimari Restorasyon Programında görevlendirilmek üzere, Üniversitelerin Edebiyat Fakültelerinin Taşınabilir Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümünden mezun olmak.
- Arş.Gör.   2 Tekstil Programında görevlendirilmek üzere, Üniversitelerin ilgili fakültelerinin Tekstil, Hazır Giyim ve Konfeksiyon ve Giyim Endüstrisi Bölümlerinden mezun. Bilgisayar Destekli Kalıp ve Üretim Endüstrisi Programları ile konusunda deneyimli ve bilgi sahibi olmak.  
- Uzman    1  Mimari Restorasyon Programında görevlendirilmek üzere, Üniversitelerin Kimya Fakültelerinden mezun. Tercihen yüksek lisans yapmış, ahşap malzemelerinin bozulma nedenleri, koruma ve tamir etme konularında deneyimli olmak. 1. derece kadroya atanma şartlarını taşımak

  Son Başvuru Tarihi 12 Aralık 2005 Pazartesidir.