Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 27 Aralık 2012 08:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Fakültelerinde açık bulunan Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 Sayılı Kanunun 23. ve 25. maddesi ile "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği" ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları uyarınca Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Doçent kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze,

Yardımcı Doçentler ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlığı'na başvurmaları duyurulur.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı Doç. Yard . Doç. Aranan Nitelikler
Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Termodinamik 1 - (a), (b)
Eğitim Fakültesi İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Programı - 1 (a), (c)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların Deneysel ve Sayısal Işıma konularında uzmanlığının ve endüstri tecrübesinin olması gerekmektedir.

(c) Adayların Eğitim Programlan ve Öğretim alanında doktora mezunu olması, ingilizce eğitim veren bir kurumda ve ilköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi alanında en az beş yıl çalışmış olması gerekmektedir.