İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 27 Aralık 2012 08:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden Aşağıda anabilim dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28,01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile ilgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğıtım-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmelik hükümlerine göre öğretim elemanı alınacaktır.

1-İstenen Belgeler;

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmiş,lisans, yüksek lisans, doktora diploması, doktora tezi, yabancı dil basarı belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak, bir dilekçe, ıs talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampus alanı Urta-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir

2- Adayların 657 sayılı Kanun'un 48, maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

3- Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28,01,1982 tarihli Resmi "Gazete'de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile ilgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4- Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVAN ADET DERECE AÇIKLAMA

Mühendislik Fak, Elektrik- Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 3 Doktorasını Elektrik Mühendisliğinde yapmış olmak, Haberleşme ve Kontrol Mühendisliginde ters problemler, radar işareti işleme konularında araştırma ve yayınları olmak.

Mühendislik Fak. Bilgisayar Mühendisliği, Yardımcı Doçent 1 3, Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Bilimleri veya Bilişim Bilimleri alanında doktora dere cesine sahip olmak. Veri analizi,bilgi modelleri, semantik analiz ve bilgi savaşları konularında araştırma ve yayınlara sahip olmak

Mühendislik Fak. Bilgisayar Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 4. Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri veya Bilişim Bilimleri alanında doktora derecesine sahip olmak.Görüntü işleme ve tanıma, Bilgisayarlı görü, Veri madenciliği ve yapay öğrenme konularında araştırma ve yayınlara sahip olmak.