Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 27 Aralık 2012 08:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ve Orman Fakültesine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çıkartılan Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliği ile Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliği Değerlendirme Esasları ve Başvuru Koşulları çerçevesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi hükümleri dahilinde, Öğretim Üyesi alınacaktır.

PROFESÖR(daimi statüde çalıştırılacaktır.) kadrosuna başvuracak adayların;

1 - www.btu.edu.tr adresinden ?duyurular? kısmında bulunan ?Dilekçe Başvuru Formunu? ve "Akademik Değerlendirme Formunu? doldurarak (Başvurdukları bölüm ve anabilim dalını belirtecekler, yayınlarından birini ?Başlıca Araştırma Eseri? olarak gösterecektir.)

2 - Özgeçmiş,

3 - İki adet fotoğraf

4 - Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5 - Onaylı askerlik durum belgesi (Kurum dışından başvuran adaylardan),

6 - KPDS/ÜDS veya Eşdeğerliliği YÖK Tarafından Onaylanan Yabancı Dil Sınavına İlişkin belge. (YÖK Yürütme Kurulunun 03/11/2011 tarih ve 2011.31.8366 sayılı kararı ile TOEIC sınavının KPDS ve ÜDS eşdeğerliği 14/11/2011 tarihi itibariyle kaldırılmıştır)

7 - Doçentlik belgesi,

8 - Onaylı diploma fotokopileri (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Doçentlik v.b. asılları ile birlikte gelindiğinde diploma onayları yapılabilecektir),

9 - Yayın listesi (başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği)

10 - Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan (makaleler, kitaplar, kongre çalışmaları, araştırma projeleri, atıflar, eğitim etkinlikleri, mesleki ve diğer araştırma etkinlikleri, üyelik ve hakemlik, ödüller) dosya, (6) altı adet hazırlayıp, Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile teslim edeceklerdir.

DOÇENT (daimi statüde çalıştırılacaktır.) kadrolarına başvuracak adayların;

1 - www.btu.edu.tr adresinden ?duyurular? kısmında bulunan ?Dilekçe Başvuru Formunu? ve "Akademik Değerlendirme Formunu? doldurarak (Başvurdukları bölüm ve anabilim dalını belirtecekler)

2 - Özgeçmiş,

3 - İki adet fotoğraf

4 - Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5 - Onaylı askerlik durum belgesi (Kurum dışından başvuran adaylardan)

6 - KPDS/ÜDS veya Eşdeğerliliği YÖK Tarafından Onaylanan Yabancı Dil Sınavına İlişkin belge. (YÖK Yürütme Kurulunun 03/11/2011 tarih ve 2011.31.8366 sayılı kararı ile TOEIC sınavının KPDS ve ÜDS eşdeğerliği 14/11/2011 tarihi itibariyle kaldırılmıştır)

7 - Doçentlik belgesi,

8 - Onaylı diploma fotokopileri (lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik vb. Asılları ile birlikte gelindiğinde diploma onayları yapılabilecektir),

9 - Yayın listesi,

10 - Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan (makaleler, kitaplar, kongre çalışmaları, araştırma projeleri, atıflar, eğitim etkinlikleri, mesleki ve diğer araştırma etkinlikleri, üyelik ve hakemlik, ödüller) dosya, (4) dört adet hazırlayıp, Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile teslim etmeleri gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR:

1 - Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı ?hizmet belgesini? müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

2 - Her bir aday ancak bir kadroya müracaat edebilecektir. Doçent Kadrosuna; Profesörler müracaat edemezler.

3 - Yabancı ülkelerden alınan diploma ve doktora belgelerinin Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

4 - Adayların, hazırladıkları her dosyaya, içinde yayın ve özgeçmiş listesi bulunan 1 adet CD koymaları gerekmektedir.

5 - İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

6 - Atamalar, kadro aktarıldıktan ve gerekli izinler alındıktan sonra yapılacaktır.

7 - Başvuru süresi; ilanın Resmi Gazete?de yayımlandığı tarih itibariyle başlar, (15. Gün) onbeşinci günün mesai bitiminde sona erer. Eksik ve onaysız belgelerle süresi içinde yapılmayan başvurular ve postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

8 - Adayların tümünü ilgilendiren, başvuru ve atama sürecindeki tüm bilgilendirme Üniversitemiz www.btu.edu.tr. adresinden yapılacaktır. Ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

DETAYLI BİLGİ ALMA VE BAŞVURU ADRESİ:

BİRİM TELEFON ADRES
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI 0224 314 16 05 314 1675 314 1617 Faks 314 1717 152 Evler Mah.Eğitim Cad.1.Damla Sok.No2/10 16330 Yıldırım/Bursa
DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Fakülte Sekreterliği) 0224 314 16 29 314 16 51 Faks 314 1630 Gazi Akdemir Mahallesi Mudanya Caddesi No: 4/10 Osmangazi/ BURSA
ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Fakülte Sekreterliği) 0224 314 16 92 Faks 314 17 25 Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) 16200 Osmangazi / BURSA
       
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLAN TABLOSU
ÜNVAN DERECE BÖLÜM A.BİLİM D. ARANAN NİTELİKLER
DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Doçent 2 LİF VE POLİMER MÜH.BÖL. LİF VE POLİMER MÜH.A.D . Poli etilen teraftalat (PET) İplik özellik ve üretiminde bilgi sahibi, enstrümantal polimer karakterizasyon testlerine vakıf, malzeme hata analizi yapma yetisine sahip, tekstil ve polimerik malzeme kontrol test ve analizlerini yürütebilen, TS EN ISO/IEC 17025 laboratuvar ve TS EN ISO 17020 muayene akreditasyonu sureçlerinde bulunmuş olmak.
Doçent 1 GIDA MÜH.BÖL. GIDA MÜH. A.D. Gıda Mühendisliği bilim dalından Doçent olmak. Süt ve ürünleri konusunda çalışmalara sahip olmak.
Doçent 1 KİMYA MÜH.BÖL. KİMYA MÜH. A.D. Kimya Mühendisliği alanından Doçent ünvanı almak. Kuantum kimyasal yöntemlerle kataliz ve katalitik tepkimeler ile ilgili çalışmaları olmak
ORMAN FAKÜLTESİ
Profesör 1 ORMAN ENDÜSTRİSİ MÜH.BÖL. ORMAN ENDÜSTRİ MÜH. A.D. Ağaç esaslı yapı bileşenleri mühendislik ürünü ağaç malzemeler ve odun- plastik kompozitler konularında çalışmış olmak
Profesör 1 ORMAN ENDÜSTRİSİ MÜH.BÖL. ORMAN ENDÜSTRİ MÜH. A.D. Kağıt degredasyonu geri kazanma, kağıt iç yapıştırması, kuşeleme ve mürekkep giderme konularında çalışmış olmak.
Doçent 3 ORMAN MÜH.BÖL. ORMAN MÜH. A.D. Orman patolojisi, orman ağaçları hastalıklarının silvi kültürel kotrolü , has fongusları ve fungal endofitler konularında çalışmış olmak.