Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Aralık 2012 09:44, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EK İLAN

Hürriyet Gazetesi'nde 26.12.20)2 tarihinde yayınlanan, 2547 Sayılı Kanunun Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca onaylanan Üniversitemiz öğretim üyeliği kadrolarına başvurma atama ve yükseltilme ile ilgili değerlendirme kriterleri hükümlerine göre alınacak olan öğretim üyesi alımı ilanımızın son başvuru tarihi olan 09.01.2013 tarihi 5 (beşi gün uzatılarak 14.01.2013 tarihi mesai saati bitimine kadar Rektörlüğümüzce uzatılmıştır.

Kamuoyuna duyurulur.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?nca onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma, Atama ve Yükseltilme ile ilgili Değerlendirme Kriterleri Hükümlerine göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi ve anabilim dalını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya Sanatta Yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına; (Profesörler için başlıca araştırma eserini özgeçmiş ve yayın listesinde belirteceklerdir.)

Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi ve anabilim dalını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Kriterinin Puanlanmış listesi ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

İlanın yayınlandığı tarihi takip eden 15 (onbeş) gün içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Posta ile müracaat edecek adaylar için; postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Tıp Fakültesine ait kadrolara başvuracak Öğretim Üyesi adaylarının Tıp Fakültesi mezunu olması zorunludur. (Özel şartlar hariç)

Dilekçe, Özgeçmiş ve SDÜ Öğretim Üyeliğine Başvuracak Adayların Yayınlarını Puanlama Formu formatına http://persdb.sdu.edu.tr?den doküman arşivi ?SDÜ Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma, Atama, Yükseltilme ve Değerlendirme Kriterleri? bölümünden ulaşılabilir.

Birimi/Bölümü Anabilim Dalı Ünvanı Derc . Adet Niteliği
Mühendislik Fakültesi
Gıda Mühendisliği Gıda Teknolojisi Profesör 1 1 Süt teknolojisi konusunda çalışmış ve sanayi tecrübesine sahip olmak.
Birimi/Bölümü Anabilim Dalı Ünvanı Derc . Adet Niteliği
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yetiştiricilik Profesör 1 1 Balık besleme ve yem teknolojisi konularında çalışmaları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi
Biyoloji Zooloji Doçent 1 1 Ichneumonidae - ( Hymenoptera ) üzerine taksonomik çalışmaları olmak.
Kimya Analitik Kimya Profesör 1 1 Kemometri ve yapay sinir ağları üzerine çalışmaları olmak.
Kimya Analitik Kimya Profesör 1 1 Reçineler ve adsorbanlarla ağır metal adsorpsiyonu ve faz değiştiren mikro kapsüller üzerine çalışmaları olmak.
Matematik Geometri Profesör 1 1  
Matematik Geometri Profesör 1 1  
Tıp Fakültesi
Dahili Tıp Bilimleri Deri ve Zührevi Hastalıklar Doçent 1 1 Dermatolojik cerrahi sertifikası olmak.
Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Doçent 1 1 Karotis BT anjiografi çekimlerinde doz ve kontrast madde azaltımı ile ilgili çalışması olmak.
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Profesör 1 1 Algoloji yan dal uzmanı olmak.
Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Profesör 1 1 Diyabetik ayakta osteomyelit tanısında MRG'nin etkinliği konusunda çalışması olmak.
Birimi/Bölümü Anabilim Dalı Ünvanı Derc . Adet Niteliği
Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Profesör 1 1 Kalp hastalıklarında trombosit fonksiyonları ve florozisin kardiyovasküler sistem üzerine etkileri konusunda çalışmaları olmak.
Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Profesör 1 1 Klinik immunoloji yandalı olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi
Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Endodonti Profesör 1 1 Endodonti alanında glukoz penetrasyon mikropushout ve travma ile ilgili çalışması olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Profesör 1 1 Sosyal Politika alanında Doçent ünvanına sahip olmak. İş ve sosyal güvenlik hukuku, işsizlik ve ücret konularında çalışmalar yapmış olmak.
Ziraat Fakültesi
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Doçent 1 1 Toprak fiziği - matematiksel modelleme konularında çalışmış olmak.
Orman Fakültesi
Peyzaj Mimarlığı Peyzaj Planlama ve Tasarım Profesör 1 1 Çim Alanların Tesisi konusunda Doktora yapmış olmak.
İlahiyat Fakültesi
Temel İslam Bilimleri Tasavvuf Profesör 1 1 Vahdet-i vücud ve işrâkilik konusunda çalışmış olmak.
Temel İslam Bilimleri Kelam Profesör 1 1 Din-Kelam ilişkisi üzerine çalışmış olmak.