Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Aralık 2012 07:54, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Abant İzzet Baysal Üniversitesinden:

AKADEMİK PERSONEL İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Başvurular ilan edilen birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Profesör kadroları devamlı statü için olup; adaylar başlıca araştırma eserini de belirttikleri dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Doçent kadroları devamlı statü için olup; adaylar dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçesine ekleyecekleri, öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, üç adet referans mektubu, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Bilim alanı bir yabancı dille ilgili olanlar başka bir yabancı dilde sınava girecektir. Adaylar dosyalarına haklarında bilimsel referans alınabilecek üç öğretim üyesinin isim ve adreslerini ekleyecektir.

Yardımcı doçent adaylarının yabancı dil sınav tarihleri daha sonra belirlenecek ve adaylara başvurdukları birim tarafından duyurulacaktır.

Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro derecelerine uygun olması gerekmektedir.

İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

Bu konulara ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVANI DER. ADET AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Yardımcı Doçent 5 1 Bilgisayar ve Üretim Teknolojileri alanında doktora yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Doçent 1 1 Doçentliğini Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi alanında almış olmak. Eğitim Ekonomisi alanında çalışmış olmak.
Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Doçent 2 1 Doçentliğini Biyoloji Eğitimi alanında almış olmak.
Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Doçent 1 1 Doçentliğini Türkçe Eğitimi alanında almış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Zooloji Profesör 1 1 Sistematik Entomoloji: Türkiye Gryllidae taksonomisi uzmanı olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Genel Fizik Doçent 2 1 Süper iletkenlerde mıknatıslanma ve manyetik vortex dinamiği konusunda doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Katıhal Fiziği Doçent 2 1 Yüksek dielektrik sabitli malzemelerin kuantum mekaniksel hesapları alanında doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Nükleer Fizik Doçent 2 1 SRM analizi ile saçılma reaksiyonları konusunda çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe Finansman Profesör 1 1 Fiziko finans alanında çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Teorisi Doçent 2 1 Doçentliğini Maliye Bilim alanında almış olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Telekomünikasyon Yardımcı Doçent 4 1 Elektrik Elektronik mühendisliği anabilim dalında zaman gecikmesi tanımlaması ve kontrolü konusunda doktora yapmış olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Doçent 2 1 Hububat Kimyası ve Teknolojisi konusunda çalışmış olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Enerji Profesör 1 1 Yenilenebilir Enerji Sistemleri konusunda çalışmış olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Termodinamik Yardımcı Doçent 4 1 Organik Moleküllerin Termodinamik özellikleri konusunda çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Yardımcı Doçent 5 1  
Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Doçent 2 1  
Tıp Fakültesi Radyoloji Profesör 1 1  
Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Doçent 2 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak.
İlahiyat Fakültesi Tefsir Yardımcı Doçent 1 1 Osmanlı Tefsir Algısı ve Hint Alt Kıtası Çağdaş Müfessirleri konularında çalışmış olmak.
İlahiyat Fakültesi Din Bilimleri Yardımcı Doçent 5 1 Süryanilerde ibadet konusunda çalışmış olmak.
Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yemler ve Hayvan Besleme Doçent 2 1 Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları anabilim dalında doktora yapmış olmak. Doçentliğini bu alanda almış olmak.
Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yemler ve Hayvan Besleme Doçent 2 1 Doçentliğini Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları alanında almış olmak. Kanatlı beslenmesi konusunda çalışmış olmak.
Beden Eğitimi ve Spor Y.O. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi Yardımcı Doçent 5 1 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği anabilim dalında doktora yapmış olmak. Spor Eğitimi Modeli alanında çalışmış olmak.
Bolu Sağlık Y.O. Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Yardımcı Doçent 3 1 Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği anabilim dalında doktora yapmış olmak. Nöroşirurji ve Ortopedi alanlarında çalışmış olmak.
Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yardımcı Doçent 5 2  
Bolu Meslek Y.O.   Doçent 1 1 Moleküler İntegraller konusunda çalışmış olmak.
Bolu Meslek Y.O.   Doçent 1 1 Doçentliğini Metal Teknolojileri Eğitimi alanında almış olmak.