Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Aralık 2012 07:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, Doçentlik Belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, başlıca araştırma eserini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı ekleyerek,

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri ile birlikte bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı?na,

Bu ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

Öğretim Üyesi kadrolarına müracaat eden adaylara Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Atama İlkeleri ve Uygulama Esasları uygulanacaktır.

Başvurularda hazırlanacak olan formlar Üniversitemiz web sayfasında bulunmaktadır.

Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

İLGİLİLERE DUYURULUR.

BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET NİTELİKLER
BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ      
Biyoloji Eğitimi Profesör 1 Ekoloji ve Biyoloji Eğitimi alanlarında yayın yapmış olmak
Kimya Eğitimi Doçent 1 Biyokimya anabilim dalında doktora yapmış, biyosensör , biyosorpsiyon-adsorpsiyon , kimya eğitimi ve örnek olaya dayalı öğrenme konularında çalışmış olmak.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ      
Ortaçağ Tarihi Profesör 1 Ortaçağ, Bizans Tarihi, Türk-Bizans İlişkileri üzerine çalışmalar/yayınlar yapmış olmak.
FEN FAKÜLTESİ      
Genel Biyoloji Profesör 1 Fen Bilimleri Eğitimi (Biyoloji Öğretmenliği) Bölümünde Lisans, Biyoloji Eğitimi anabilim dalında Yüksek Lisans, Biyoloji anabilim dalında Doktora, kertenkeleler üzerine çalışmaları olmak.
TIP FAKÜLTESİ      
Kardiyoloji Profesör 1 Kalp nakli hastalarında IVUS ve TIMI frame count üzerine çalışmış olmak.
Kalp ve Damar Cerrahisi Profesör 1 Çocuk Kalp Cerrahisi yan dal uzmanı olmak. Pulsatil ve devamlı akımlı ventrikül destek sistemlerinde ve total yapay kalp implantasyonu konusunda deneyimli(sertifikalı) olmak, minimal invaziv kalp cerrahisinde deneyimli olmak.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 Çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanlık eğitimindeki yeterlik çalışmalarında aktif görev almak. Ergenlerde riskli davranışlar konusunda araştırmalar yapmak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 Pediatrik Yoğun Bakım yandal eğitimi almış olmak.
Tıbbi Parazitoloji Profesör 1 Tıbbi Parazitoloji uzmanı olmak, Trichinellozis tanısında çalışmaları bulunmak.
Tıbbi Mikrobiyoloji Profesör 1 Tıp Doktoru ve tıpta uzmanlık ünvanına sahip olmak. İSO belgeli Tıbbi Laboratuvarlarda Akreditasyon eğitimi ve deneyimi sahibi olmak. Mikoloji ve Mikobakteriyoloji alanlarında çalışmaları ve tecrübesi olmak.
İç Hastalıkları Profesör 1 Karaciğer nakli ile ilgili yayın ve deneyimi olmak.Çift balon endoskopi ile ilgili yayın ve deneyimi olmak.
İç Hastalıkları Profesör 1 Endoskopik ultrason konusunda bilgi, beceri ve deneyim sahibi olmak.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Profesör 1 Nöroşirurji bilim alanında doçentliğini almış olmak.
Histoloji ve Embriyoloji Profesör 1 Histoloji ve Embriyoloji bilim alanında doçentliğini almış olmak.
Tıbbi Biyoloji Profesör 1 Tıbbi Biyoloji Yüksek Lisansı, Tıbbi Biyoloji ve Genetik Doktorası ve Tıbbi Biyoloji Bilim Alanında Doçentiliğini almış olmak. Molekülersitogenetik konusunda deneyimli olmak. Pozisyonel klonlama yöntemi ile hastalık aday geni belirlenmesi konusunda yurt dışı tecrübesi olmak.
FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YO.      
  Profesör 2 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bilim alanında doçentliğini almış olmak.