Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere merkez teşkilatına 44, Bölge müdürlüklerine 200 adet olmak üzere toplam 244 adet Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı kadrosu için Giriş Sınavı yapılacaktır. Başvuruların 02/12/2005 günü mesai bitimi kadar yapılması gerekmektedir.

İlan Giriş : 19 Kasım 2005 00:05, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

BAŞBAKANLIK TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI

UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere merkez teşkilatına 44, Bölge müdürlüklerine 200 adet olmak üzere toplam 244 adet Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı kadrosu için Giriş Sınavı yapılacaktır.

1- GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

Merkez için :

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından; 10-11 Temmuz 2004 ve 02-03 Temmuz 2005 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP7,KPSSP27,KPSSP33,KPSSP34,KPSSP47,KPSSP58,KPSSP92 ve KPSSP114 puan türünden 80 ve üzerinde, KPSSP Yabancı Dil (İngilizce, Fransızca, Almanca) testinden 60 ve üzerinde (35 doğru cevabı olmak) puan almak (her iki puan türünün aynı form üzerinde yer alması) kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak 44 adet Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcısı sayısının 4 katı aday arasına girmek (sonuncu aday ile aynı puana sahip olanlar da giriş sınavına çağrılacaktır),

Bölge Müdürlükleri için :

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından; 10-11 Temmuz 2004 ve 02-03 Temmuz 2005 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP7,KPSSP27,KPSSP33,KPSSP34,KPSSP47,KPSSP58,KPSSP92 ve KPSSP114 puan türünden 70 ve üzerinde, KPSSP Yabancı Dil (İngilizce, Fransızca, Almanca) testinden 50 ve üzerinde (30 doğru cevabı olmak) puan almak (her iki puan türünün aynı form üzerinde yer alması) kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak 200 adet Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcısı sayısının 4 katı aday arasına girmek (sonuncu aday ile aynı puana sahip olanlar da giriş sınavına çağrılacaktır),

Merkez ve Bölge Müdürlükleri için aranan genel şartlar :

1- KPSSP7, KPSSP27, KPSSP33, KPSSP34, KPSSP47, KPSSP58, KPSSP92 ve KPSSP114 puan türlerinden

Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren İstatistik,Matematik,Fizik,Sosyoloji ve Psikoloji bölümleri ile İktisat,İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler,Siyasal Bilgiler,Mühendislik,İletişim ve Hukuk Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

2- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48?inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak,

3- Giriş Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1970 tarihli ve daha sonraki doğumlular.)

4- Bu sınava üç defadan fazla katılmamış olmak,
5- Erkek adaylar için askerlik çağına gelmemiş veya hizmetini fiilen tamamlamış veya erteletmiş veya yedek

sınıfa geçirilmiş olmak.

6- Türkiye?nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli bulunmamak.

7- Süresi içinde başvurmak ve Giriş Sınavı için istenilen belgeleri kuruma vermiş bulunmak.

Belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla fotokopisi Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular, başvuruları kabul edilip sınava girmeyenler ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

2- BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Başvuru için aşağıda sayılan belgelerle 21/11/2005 tarihinden itibaren 02/12/2005 günü mesai bitimi (Saat 18:00?e) kadar Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu (İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı) Merkez Binası Necatibey Cad. no:114 Bakanlıklar/ ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile başvurulması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Belgeleri :

a) http://www.die.gov.tr veya (http://www.tuik.gov.tr) adresinden temin edilip açık ve eksiksiz doldurulacak Sınav Müracaat Formu,
b) 4,5x6 ebadında iki adet vesikalık fotoğraf,
c) KPSS Sonuç Belgesi.

3- SÖZLÜ SINAVA GİRİŞ

Başvuru belgelerinin incelenmesi sonucu Giriş Sınavına katılmaya hak kazandığı tespit edilen adayların listesi 05/12/2005 tarihinden itibaren http://www.die.gov.tr veya (http://www.tuik.gov.tr) adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Bu adaylar, sözlü sınava katılabilmek için, yukarıdaki belgelere ilave olarak aşağıdaki belgeleri en geç 06-12/12/2005 tarihleri arasında Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına teslim edecekler ve kendilerine Sınava Giriş Belgesi verilecektir. Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Sözlü Sınava Giriş İçin Gerekli Belgeler :

1- Yüksek öğrenim diplomasının veya çıkış belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

2- Erkek adaylar için askerlik durum belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

3- Sabıkasının bulunmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığından son üç ay içerisinde alınmış belgenin aslı,
4- Nüfus Cüzdanı Sureti ve İkametgah Belgesi.

4- SÖZLÜ SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Giriş sınavı, genel kültür,genel yetenek,yabancı dil (İngilizce,Fransızca,Almanca) ve adayların mezun olduğu bölüm ile ilgili konular,Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumunun faaliyet alanı ile kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığına uygunluğunun değerlendirildiği sözlü bir sınav olacaktır.

5- SINAV YERİ VE TARİHİ

21-30/12/2005 tarihlerinde sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav yeri ve mülakat tarihleri 16/12/2005 günü http://www.die.gov.tr veya (http://www.tuik.gov.tr) adresinde ilan edilecektir. İlan edilecek yer ve zamanda giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya sürücü kimlik belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesiyle hazır bulunacaklardır.

6- MERKEZ VE BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ İÇİN ALINACAK UZMAN YARDIMCISI SAYILARI

MERKEZ SINIFI ADEDİ
ANKARA (MERKEZ) GİH 44
BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SINIFI ADEDİ
ADANA GİH 10
ANKARA GİH 10
ANTALYA GİH 10
BALIKESİR GİH 10
BURSA GİH 10
DENİZLİ GİH 10
DİYARBAKIR GİH 4
EDİRNE GİH 6
ERZURUM GİH 6
GAZİANTEP GİH 3
HATAY GİH 5
İSTANBUL GİH 20
İZMİR GİH 12
TOPLAM   244
...
BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SINIFI ADEDİ
KARS GİH 1
KASTAMONU GİH 9
KAYSERİ GİH 6
KOCAELİ GİH 8
KONYA GİH 10
MALATYA GİH 4
MANİSA GİH 10
NEVŞEHİR GİH 10
SAMSUN GİH 8
SİİRT GİH 2
TRABZON GİH 6
VAN GİH 2
ZONGULDAK GİH 8
TOPLAM   84
GENEL TOPLAM   244

7- SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI

Giriş sınavında başarılı sayılabilmek için Sınav Komisyon üyelerinin her birinden yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak kaydı ile ortalamanın en az yetmiş puan olması gerekir.

Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından fazla ise, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak belirtilen kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını başarmış kabul edilecektir. Ayrıca en fazla belirtilen kadro sayısı kadar puan sırasına göre yedek aday belirlemeye Sınav Komisyonu yetkilidir. Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilecektir.

Nihai başarı listesi http://www.die.gov.tr veya (http://www.tuik.gov.tr) adresinde ilan edilecek olup, ayrıca sözlü sınava katılan tüm adayların adreslerine posta yoluyla tebligat yapılacaktır. Kazanan adaylar kendilerine bildirilen tarihe kadar müracaat etmeleri halinde atamaları yapılır. Müracaat etmeyen asıl adayların yerine yedek aday listesinden en yüksek puan alandan başlamak üzere atama yapılır. Başka bir kurumda çalışmakta iken sınavı kazanan adayların, bu görevlerinde olumsuz sicil ve mütalaa ile disiplin cezalarını değerlendirme hakkı saklıdır.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
Sınavda başarılı olup Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcısı olarak ataması yapılanların, diğer kurumların

sınavlarını kazanmaları halinde naklen geçiş için muvafakat verilmez.

Kamuoyuna duyurulur.

Sınav Müracaat Formunu indirmek için basınız.