Denizcilik Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Denizcilik Müsteşarlığında istihdam edilecek toplam 11 adet kadro için Denizcilik Uzman Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır. Yazılı sınavı 11/12/2005 günü saat 10:30 Ankara?da yapılacaktır. Adayların 30/11/2005 tarihi mesai bitimine kadar Denizcilik Müsteşarlığının G.M.K. Bulvarı 128/A Maltepe / ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir.

İlan Giriş : 17 Kasım 2005 00:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Denizcilik Uzman Yardımcısı Alım İlanı

T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığından :

SINAVLA DENİZCİLİK UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR

Denizcilik Müsteşarlığında istihdam edilecek Denizcilik Uzman Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır.

Genel İdari Hizmetler Sınıfında 7 nci derecede atanacak taşra teşkilatında toplam 11 adet kadro için alınacak Denizcilik Uzman Yardımcılarının bölüm ve kontenjanları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

S.No Bölüm Adedi
1 İktisat 1
2 Deniz İşletmeciliği ve Yöneticiliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte ve Gemi Makineleri opsiyonu hariç) 1
3 Enformatik 1
4 Hukuk 2
5 Uluslararası İlişkiler 1
6 Güverte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ( Güverte Opsiyonu) 2
7 Gemi İnşaatı Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği 2
8 Gemi Makineleri, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Gemi Marinaları Opsiyonu) 1

A - SINAVA KATILMA ŞARTLARI :

Denizcilik Uzman Yardımcılığı sınavına katılabilmek için adayların;

a ? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıması,

b ? 01/01/2005 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak.

c ? Askerlikle ilişkisi bulunmamak,

d? Üniversitelerin; Hukuk, İktisat, Deniz İşletmeciliği ve Yöneticiliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Enformatik, Uluslararası İlişkiler, Güverte, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği Gemi Makineleri, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği bölümleri ve bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

e- ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004 veya 2-3 Temmuz 2005 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) yabancı dil testinde en az aşağıda tabloda gösterilen doğruları yapmış olmak,

İktisat alanı için 55 doğru
Deniz İşletmeciliği ve Yöneticiliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte ve Gemi makineleri opsiyonu hariç) alanı için 36 doğru
Enformatik alanı için 45 doğru
Hukuk alan için 50 doğru
Uluslar arası İlişkiler alan için 55 doğru
Güverte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte Opsiyonu) alan için 36 doğru
Gemi İnşaatı Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği alan için 36 doğru
Gemi Makineleri, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Gemi Makineleri Opsiyonu) alan için 36 doğru

f- ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004 veya 2-3 Temmuz 2005 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış olup, yapılacak olan yazılı sınava en az aşağıdaki tabloda gösterilen KPSSP 6 puan türünden;

İktisat alanı için 85 ve üzeri puan alan ilk 15 aday
Deniz İşletmeciliği ve Yöneticiliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte ve Gemi makineleri opsiyonu hariç) alanı için 80 ve üzeri puan alan ilk 15 aday
Enformatik alanı için 55 ve üzeri puan alan ilk 15 aday
Hukuk alanı için 80 ve üzeri puan alan ilk 20 aday
Uluslar arası İlişkiler alanı için 85 ve üzeri puan alan ilk 15 aday
Güverte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte Opsiyonu) alanı için 70 ve üzeri puan alan ilk 20 aday
Gemi İnşaatı Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği alanı için 70 ve üzeri puan alan ilk 20 aday
Gemi Makineleri, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Gemi Makineleri Opsiyonu). alanı için 70 ve üzeri puan alan ilk 15 aday

alan adaylar girmeye hak kazanacaktır. Ancak son sıradaki adayla, aynı puanı almış adaylarda yazılı sınava katılmaya hak kazanacaktır.

B ?BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER :

1 - Sınav başvuru formu,( Müsteşarlığımız www.denizcilik.gov.tr internet adresinden veya Denizcilik Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığından temin edilebilecektir.)

2 ? Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı örneği,

3 - Adli sicil kaydı,

4 ? Yüksek öğrenim diplomasının, yoksa çıkış belgesinin aslı veya onaylı örneği,

5 ? KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği,

6 - Erkek adaylar için askerlik görevini yaptığını, bu görevden muaf olduğunu veya en az 31/12/2005 tarihine kadar tecil ettirdiğini gösterir belgenin aslı veya tasdikli sureti,

7 ? İki adet yeni çekilmiş 4,5X6 ebadında renkli vesikalık fotoğraf.

8 ? Kendi el yazısı ile yazılmış özgeçmişi ile beraber,

30/11/2005 tarihi mesai bitimine kadar Denizcilik Müsteşarlığının G.M.K. Bulvarı 128/A Maltepe / ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurulardaki gecikmelerde Müsteşarlığımız sorumlu olmayacaktır. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular işleme konulmayacaktır.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 06/12/2005 tarihinden itibaren www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık binası girişinde ilan edilecektir. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

C ? YAZILI SINAV ŞEKLİ VE KOŞULLARI :

1- Yazılı sınavı 11/12/2005 günü saat 10:30 Ankara?da yapılacaktır. Adayların sınava girecekleri yerin adresi 06/12/2005 gününden itibaren www.denizcilik.gov.tr internet adresinden ve Denizcilik Müsteşarlığı binasının girişine asılacak ilan ile duyurulacaktır, ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Adaylar, Müsteşarlıkça adlarına düzenlenen sınava giriş belgesini 10/12/2005 günü saat 14:00?a kadar Denizcilik Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığından alacaklardır.

2 - Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların, sınav saatinden en az yarım saat önce sınavın yapılacağı yerde hazır bulunmaları, sınava giriş belgesi ile birlikte fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport v.b) yanlarında bulunduracaklar, kendilerini tanıtan anılan

belgeleri yanlarında olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır. Adayların yanlarında yumuşak kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.

3 - Yazılı sınav test şeklinde yapılacaktır. Bu sınavda, adaylara kendi mesleki alanlarında 40 soru, genel kültür ve genel yetenek alanlarında ise 10 soru olmak üzere toplam 50 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır.

4 - Yazılı sınav notu her konu itibariyle 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 tam puan almak gerekir. Ancak, 70 puan alan her aday sınavı kazanmış sayılmaz. Adaylar, en yüksek puanı alandan başlamak üzere en düşük puan alana göre sıralanırlar. Kontenjanın 3 katı kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanır.( En son sıradaki aday ile aynı puanı alan aday dahil)

5 - Yazılı sınav sonuçları, 13/12/2005 tarihinde www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık Binası girişinde ilan edilecektir. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

6 - Adaylar yazılı sınav sonuçlarına itirazlarını sonuçların ilan edilmesinden itibaren üç (3) gün içerisinde Denizcilik Müsteşarlığına yapabileceklerdir. Süresi içinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

D?SÖZLÜ SINAV :

1?Sözlü sınav tarihi Denizcilik Müsteşarlığı tarafından www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık Binası girişinde ilan edilecektir. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2 ? Sözlü sınavı adayların mezun olduğu bölüm ile ilgili alan bilgilerinin yanı sıra genel kültür düzeyleri, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin Denizcilik Uzmanlığına uygunluğunun değerlendirildiği bir sınav niteliğinde olacaktır.

3- Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan almak gerekir.

4 ? Sözlü sınavda değerlendirme her sınav kurulu üyesi tarafından ayrı ayrı yapılır. Adayların, bu suretle aldığı puanlar sözlü sınav kurulu üyelerince verilen notların aritmetik ortalaması hesaplanarak bulunur.

E ? DEĞERLENDİRME VE ATANMA

Sınav sonuçları, sözlü sınavı takip eden 7 (yedi) iş günü içerisinde başarı sırasına göre, www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık Binası girişinde ilan edilecektir. Ayrıca Müsteşarlık tarafından sınav sonuçları, sözlü sınava giren tüm adaylara 15 (onbeş) gün içinde yazılı olarak bildirilir.

Nihai sınav sonuçları yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak tespit edilir.

Kazanan asil ve yedek adayların listesi www.denizcilik.gov.tr internet adresinden ve Denizcilik Müsteşarlığından ilan edilecektir. Kazanan asil adaylardan Müsteşarlıkça belirtilen tarihe kadar; yukarıdaki belgelere ilave olarak 5 adet vesikalık fotoğraf ve Renk körlüğü ile %40?ı aşan oranda özrü bulunmadığına dair sağlık kurulu raporu ile müracaat edenlerin atamaları yapılacaktır.

Müsteşarlık, herhangi bir kurumda çalışmakta iken sınavı kazanan adayların, bu görevlerinde olumsuz sicil ve mütalaa ile disiplin cezalarının değerlendirme hakkını saklı tutar.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

İlanen duyurulur.