Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 12 Aralık 2012 08:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğünden:

1. Üniversitemiz Akademik Birimlerine, 2547 Sayılı Kanun?un ilgili maddeleri doğrultusunda öğretim üyesi (Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör) alınacaktır.

2. Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar dilekçelerine başvurdukları birimi, anabilim dalını, ilan açıklamalarını ve başlıca araştırma eserini belirterek, ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi (başlıca araştırma eseri belirtilmiş) ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 6 adet CD?yi ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

3. Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi, anabilim dalını ve ilan açıklamalarını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD?yi ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

4. Yardımcı Doçent kadrosu için adayların, başvurdukları birimi, anabilim dalını, ilan açıklamalarını ve yabancı dilini belirten (*) başvuru dilekçesine özgeçmişini, 3 fotoğrafını, nüfus cüzdanı fotokopisi, doktora belgesini, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesini, varsa yabancı dil başarı belgesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD?yi ekleyerek İslami İlimler Fakültesi kadrolarına başvuran adaylar Personel Daire Başkanlığına, diğerleri İlgili Fakülte Dekanlıklarına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

5. Başvuracak adayların ilanın resmi gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde ilgili birimlere şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri ile telefon numaralarının bildirilmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

6. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi şarttır.

7. Profesör unvanı olanlar, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına, Doçent unvanı olanlar da Yardımcı Doçent kadrolarına başvuru yapamazlar.

8. Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

9. Başvuru adresi:

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü

Çankırı Cad. Çiçek Sok. No:3 Kat :1 Ulus/ANKARA

(*)Yardımcı Doçent adayları için 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince ayrıca Üniversitemizde başvuru belgesinde belirtmiş olduğu yabancı dilden yabancı dil sınavı yapılacaktır.

(**) Tıp Fakültesi için ilan edilen kadrolara (Biyoistatistik ve Tıp Bilişim Profesör kadrosu Hariç) başvuran adayların Tıp Fakültesi Lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı / Alanı Ünvanı Derecesi Adet Açıklama
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Türk İslam Düşüncesi Tarihi Doçent 1 1 Türk ve İslam felsefesi alanında çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Türk İslam Düşüncesi Tarihi Yardımcı Doçent 4 1 Etik ve ahlak üzerine çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji   Yardımcı Doçent 3 1 Bölgesel kalkınma alanında çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Türk Halk Edebiyatı Yardımcı Doçent 4 1 Orta Asya Türk Halk Kültürleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Yardımcı Doçent 3 1 Tasavvuf, irfan geleneği ve hadis konularında çalışmaları olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Yardımcı Doçent 3 1 Kur'an'ın nüzul süresi ve Kur'an araştırmaları hakkında çalışmaları olmak.
İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi İnsan Kaynakları Planlaması ve Geliştirmesi Profesör 1 1 Çalışma ilişkileri, iş güvenliği ve sağlık alanlarında araştırmalar yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Çelik-beton kompozit kirişlerde yorulma konularında ve betonarme yapıların güçlendirilmesi alanlarında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Malzeme Mühendisliği Malzeme Mühendisliği Profesör 1 1 Malzemelerin mekanik ve elektrik ( dielektrik , piezoelektrik ) özellikler, mikroyapı kontrolü, Akustik transdüser tasarımı ve üretimi konularında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Doçent 1 1 Kodlama Teorisi, Kriptoloji, Bilgi Güvenliği konularında çalışmış olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik   Yardımcı Doçent 3 1 İç hastalıkları hemşireliği alanında doktora yapmış olmak, inmeli hastalarda egzersiz uygulamaları konusunda çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik   Yardımcı Doçent 3 1 Çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği alanında doktora yapmış olmak, zihinsel engelli çocuklarda cinsel istismar konusunda çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik   Yardımcı Doçent 3 1 Cerrahi hastalıklar hemşireliği alanında doktora yapmış olmak, kalp-damar cerrahisi ve hasta bakımı konularında çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet   Profesör 1 1 Kadın hakları ve psikiyatrik sosyal hizmet konularında çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Maliye Teorisi Profesör 1 1 Maliye ve bütçe teorisi, bütçe teknikleri uygulamaları ve mali planlama alanlarında çalışmaları bulunmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Doçent 2 1 Robotik cerrahi ve tiroid cerrahisi konularında tecrübesi olmak. Deneysel diyabet ve iskemi reperfüzyon hasarı ile ilgili çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıkları Doçent 3 1 Oftalmolojide nanoteknoloji uygulamaları konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıkları Doçent 3 1 Refraktif cerrahi konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahisi Yardımcı Doçent 1 1 TAVİ ve EVAR konularında deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Doçent 2 1 Ses hastalıkları, ses analiz sistemleri ve uyku apnesi konularında deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Profesör 1 1 Penil Revaskülarizasyon cerrahisi ve Peyronie's hastalığının cerrahi tedavisi konularında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Doçent 1 1 Üroonkoloji ve robotik üroloji konularında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Aile Hekimliği Doçent 2 1 Kırsal hekimlik konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Doçent 3 1 Romatoloji ve elektronöromiyografi konularında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Profesör 1 1 Kemik iliği transplantasyonu , kan bankacılığı ve Multipl myelom konularında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Doçent 3 1 Gastrointestinal sistem tümörleri ve mide CA'da neoadjuvan tedavi konularında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji Yardımcı Doçent 3 1 EMG ve EEG konularında deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji Yardımcı Doçent 1 1 EMG ve EEG konularında deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Doçent 1 1 Nonvasküler girişimsel radyoloji, perkütan biyopsiler konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Doçent 1 1 Klinik anatomi ile ilgili çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Yardımcı Doçent 3 1 Kraniyal morfoloji konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Profesör 1 1 Alanında saha çalışmalarında yer almış olmak.