Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 03 Aralık 2012 09:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Abant İzzet Baysal Üniversitesinden:

AKADEMİK PERSONEL ALINACAKTIR

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren on beş (15) gündür. Başvurular ilan edilen birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Profesör kadroları devamlı statü için olup; adaylar başlıca araştırma eserini de belirttikleri dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Doçent kadroları devamlı statü için olup; adaylar dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçesine ekleyecekleri, öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, üç adet referans mektubu, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Adaylar dosyalarına haklarında bilimsel referans alınabilecek üç öğretim üyesinin isim ve adreslerini ekleyecektir.

Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınav tarihleri daha sonra belirlenecek ve adaylara başvurdukları birim tarafından duyurulacaktır.

Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro derecelerine uygun olması gerekmektedir.

İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

Bu konulara ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVANI DER. ADET AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Doçent 1 1 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında doçent unvanı almış olmak. Web teknolojilerinin eğitim ortamında kullanılması konusunda çalışmış olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Doçent 2 1 Eğitim Programları ve Öğretimi alanında doçent unvanı almış olmak. Öğrenme, bellek ve motivasyon konularında çalışmış olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Doçent 1 1 Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi alanında doçent unvanı almış olmak. Yönetici ve denetmenlerin değerlendirilmesi konusunda çalışmış olmak.
Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Doçent 2 1 Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında doçent unvanı almış olmak. Danışmanlık psikolojisi ve başetme konularında çalışmış olmak.
Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Doçent 2 1 Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında doçent unvanı almış olmak. Deprem ve travma konusunda çalışmış olmak.
Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Doçent 1 1 Biyoloji Eğitimi alanında doçent unvanı almış olmak.
Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Yrd.Doç . 4 1 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Psikoloji Yrd.Doç . 5 1 Obsesif kompulsif bozukluk konusunda doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Kurumlar Sosyolojisi Doçent 3 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikası Yrd.Doç . 3 1 Gelir dağılımı ve sınıf yapısı konusunda doktora yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Doçent 2 1 Doçentliğini Siyasal Hayat ve Kurumlar bilim alanında almış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilimleri Profesör 1 1 Doçentliğini Kamu Yönetimi bilim alanında almış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyasi Tarih Yrd.Doç . 3 1 Doktorasını Uluslararası İlişkiler anabilim dalında yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Yrd.Doç . 5 1  
Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Yrd.Doç . 5 1  
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Doçent 2 1 Gastroenteroloji yan dal uzmanı olmak.
İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Yrd.Doç . 4 1 İslam hukuku alanında genel hukuk kuralları konusunda çalışma yapmış olmak.
İlahiyat Fakültesi Din Bilimleri Yrd.Doç . 4 1 Din psikolojisi alanında kutsal mekan insan ilişkisi konusunda çalışma yapmış olmak.
Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim Tercümanlık Yrd.Doç . 5 1 Eleştirel düşünme öğretimi konusunda İngilizce doktora yapmış olmak.
Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yrd.Doç . 5 2