TEV 2006-2007 Yurt Dışı Y.Lisans Burs İlanı

İlan Giriş : 21 Ekim 2005 00:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
TEV 2006-2007 Yurt Dışı Y.Lisans Burs İlanı

TÜRK EĞİTİM VAKFI 2006-2007 ÖĞRETİM YILINDA YURT DIŞINDA YÜKSEK LİSANS (Master's Degree) ÖĞRENİMİ İÇİN BURSLAR VERECEKTİR. (www.tev.org.tr)

A) YÜKSEK ÜSANS BURSLARI:

1) Amerika'da; Bilgisayar ve Enformasyon Teknolojileri iletişim Mühendisliği (ilgili mühendislik alanlarında öğrenim görenler), Amerika ve Batı Avrupa ülkelerinde; işletme Yönetimi (işletme, ik tisat veya Mühendislik öğrenimini tamamlayanlar.) Bitkisel Biyoçeşitlilik-Ekosistem Korunması (Bi yoloji, Ziraat ve Orman Mühendisliği öğrenimi görenler), Mimarlık, Yenilenebilir Enerji Kaynakları (Elektrik, Endüstri, Makine, Kimya ve Fizik Mühendisliği öğrenimi görenler), Avrupa veya Dev letler Hukuku (Hukuk alanında lisans öğrenimi görenler),

2) ingiltere'de; TEV-British Chevening müşterek burslusu olarak; Enformasyon ve iletişim, Çevre, Gıda ve Ziraat Mühendisliği, (ilgili mühendisliklerden mezunlar.) Ekonomi, Avrupa Birliği Çalışma ları, Uluslar arası Hukuk-ve-lnsan Hakları, Uluslararası ilişkiler ve Gazetecilik öğrenimi görenler, (Mezun ve son sınıfta okuyanlar aday olabilir.) ingiltere'deki üniversitelere www.britishcoun- cıl.org tr 'den veya vwvw.edcon.com.tr den ulaşılabilinir.

3) Almanya'da; TEV ile Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) müşterek burslusu olarak; Mü hendislik Bilimi (Tüm Mühendislikler), Bilgisayar Bilimi ve Matematik, Doğa Bilimi, Tarım ve Or man, Bölgesel Planlama, Çevre Bilimi, Tıp, Halk Sağlığı, Tıbbi Mühendislik, Ekonomi ve işletme, Sosyal ve Kültürel Çalışmalar, Alman Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Sanat ve Tasarım, işbirliğini Ge liştirme, Avrupa Birliği Çalışmaları, (Programların dili ingilizce veya Almancadır. Bazıları iki dilde birden olabilmektedir.) Avrupa veya Uluslararası Hukuk (Dili Almanca, Hukuk öğrenimi görenler) ile yukarıda belirtilen dallarda öğrenim görenler, (Almanya'daki üniversite ve alanlara www,da- ad.de/deutschland/en/2.2.4.html adresinden ulaşılabilınir)

4) Fransa'da; TEV-Fransa Büyükelçiliği müşterek burslusu olarak; Bilgisayar, Enerji, Elektrik, Elek tronik, Otomatik, Telekomünikasyon, Makine, inşaat Mühendislikleri ile Havacılık (Aeronautics), Kimya, Matematik, Sağlık, Biyoloji, Bıyoteknoloji, Jeoloji ve Su, Çevre ve Ekoloji Bilimleri, Tarım, Ziraat, Gıda ve Tarım işletmesi. Hukuk, Sosyal Bilimler, Gazetecilik, Copernic Programı ve Müzik (Şan, Opera, Nefesli ve Yaylı Sazlar) dallarında öğrenim görenler, (Fransa'da öğrenim dili Fran sızca yada ingilizce olacaktır. Ancak ingilizce öğrenim göreceklerin Fransızca bilmesi veya Fransız Kültürde hemen Fransızca dil kursuna başlaması zorunludur. Üniversitelere www.onisep.fr/nati- onal/atlas/html/atlas-sup/atlas-sup.htm den ulaşılabilinir.) 5) Danimarka'da; ingilizce eğitim veren Danimarka Teknik Üniversitesi'nde Bilgisayar Sistemleri, Elektrik, Elektronik Haberleşme, Deniz ve Kıyı, Petrol, Rüzgar Enerjisi Mühendislikleri ile Biyotek- noloji (ilgili alanlarda öğrenim görenler) dallarında öğrenim görenler, burslarımıza başvurabilirler.

ADAYLARDA ARANAN NiTELiKLER:

a) T.C. vatandaşı olmak ve 30 yaşından büyük olmamak. (1975 doğumlular da başvurabilirler.)

b) Türkiye sınırlan içinde eğitim veren Fakülte veya Yüksekokulların son sınıflarında yukarıda belirtilen dallarda öğrenim görmek veya mezun olmak, (işletme Yönetimi dalına mezunlar aday olabilir.)

c) Yüksek öğrenim süresince 4 üzerinden en az 3, eğer 100 üzerinden değerlendiriliyorsa en az 75 not ortalamasına sahip olmak. (Türkiye'deki Üniversitelerin l.Öğreniminde öğrenim görenler müracaat edebilir.)

d) Mastır programının gerektirdiği yabana dili öğrenimini sürdürebilecek düzeyde bilmek.

e) Bu öğrenimi ailenin gelir ve imkanları ile yapamayacak durumda olmak.

ÖNEMLi NOT: Yükseköğrenimini kendi veya herhangi bir kuruluş hesabına yurt dışında yapanlarla, aynı şartlarla yurt dışında mastır öğrenimi yapanlar ile yeni başlayanların müracaatları kabul edilmez.

MÜRACAAT: Yukarıdaki ön koşulları taşıyanlar başvuru formu ve gerekli bilgileri almak için yalnızca öğrenim gördükleri Kurum/Bölüm/Dal ile seçtikleri Ülkeyi/Dalı ve açık posta adreslerini yazarak 25 Kasım 2005 Cuma Günü, Saat; 17.30'a kadar, Türk Eğitim Vakfı'na şahsen, mektup, fax veya e-posta yoluyla müracaat edebilir.(Belgeler e-posta ile de alınabilinir.) Ayrıca aynı tarihe kadar adaylar, müracaat edecekleri yukarıdaki maddelere göre internet sitemizden ilgili belgeleri yazıcıdan alabilirler. Adaylar dosyalarını eksiksiz hazırlayarak 16 Atalık 2005'e kadar TEV'e ulaştırabilirler. Olumsuz durumlarda TEV ile temasa geçilmesi gereklidir. Birden fazla ülke ve dal seçimi için müracaatlar dikkate alınmaz.

ADRES :Türk Eğitim Vakfı, Eğitim Müdürlüğü, Büyükdere Cad. No:111 Kat.8 34349/Gayrettepe/ISTANBUL Fax : 0212-272 62 17 Başvuru için mail adresimiz; [email protected] (Bu adres 25 Kasınr\2005 tarihine kadar geçerlidir)

B)YURT DIŞI TIP BURSLARI:

Merhum Prof .Dr.ORHAN BİRMAN'ın vasiyeti gereği 2006 yılında da Tıp Fakülteleri ve Eğitim Hastaneleri tarafından aday gösterilecek uzman tıp doktorlarına, A.B.D.'deve Batı Avrupa'da üst ihtisas, doktora veya araştırma çalışmaları için burs verilecektir, ilgilenenler gerekli bilgileri Kasım ayında dekanlıklarından, başhekimliklerinden veya TEV'den alabilirler.