Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 23 Ekim 2012 08:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları gerekmektedir. Adayların ilanın Resmi Gazete?de yayınlandığı tarihten itibaren en geç 15 gün içinde istenilen belgelerle birlikte, Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular ve eksik belgeli dosyalar kabul edilmeyecektir.

Adayların aşağıda belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

1 - Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracak adaylar, anabilim dallarını belirten dilekçelerinin ekinde özgeçmiş, nüfus cüzdanı sureti, 4 adet fotoğraf, diplomalarının tasdikli sureti (lisans, yüksek lisans ve doktora), doçentlik belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı teslim edeceklerdir.

2 - Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları anabilim dalını ve yabancı dilini belirtir dilekçelerine özgeçmiş, diplomalarının tasdikli sureti (lisans, yüksek lisans ve doktora), nüfus cüzdanı sureti, 2 adet fotoğraf ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı teslim edeceklerdir. Kamu hizmetinde bulunanların hizmet belgelerini müracaat dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

3 - Yardımcı Doçent kadrolarına başvuran tüm adaylar 2547 Sayılı Kanunun 23/b-2 maddesinde belirtilen yabancı dil sınavına tabi tutulacak olup sınav tarihi daha sonra duyurulacaktır.

4 - Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

EĞİTİM FAKÜLTESİ
BÖLÜM/ANABİLİM DALI KADRO UNVANI DRC. ADET ARANAN ŞARTLAR
Eğitim Bilimleri/Eğitim Programları ve Öğretim Doçent 1 1 Drama ve iletişim konularında çalışmaları olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Kimya/ Fiziko Kimya Doçent 2 1 Bazı anorganik polimerlerin polimer elektrolit olarak uygulanması konusunda çalışmış olmak.
Kimya/Analitik Kimya Doçent 1 1 Metallerin ayrılmasında nano malzemelerin kullanımı konusunda çalışmaları olmak.
Biyoloji Doçent 1 1 Rat myometriumu ve yağ asitleri konularında çalışmaları olmak.
Türk Dili ve Edebiyatı Yardımcı Doçent 1 1 Reşat Nuri GÜNTEKİN romanlarının yapı ve içerik yönünden incelenmesi konusunda çalışmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Bahçe Bitkileri/Meyve Yetiştirme ve Islahı Yardımcı Doçent 5 1 Yeni ceviz tiplerinin ( J.Regia L.) seleksiyonla ıslahı konusunda çalışmış olmak.
Bitki Koruma/ Fitapatoloji Yardımcı Doçent 1 1 Alanında doktora yapmış olmak ve Scleratinia sclerotiorum hastalığının biyolojik mücadelesi konusunda çalışmış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Kamu Yönetimi Yardımcı Doçent 5 1 Tek parti dönemi dergilerinin siyasal ve sosyolojik analizi konusunda çalışmış olmak.
SAĞLIK YÜKSEKOKULU
Hemşirelik Yardımcı Doçent 3 1 Yaşlıların bakımında Neuman Sistem Modeli konusunda çalışmış olmak.