Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Analiz ve Değerlendirme Uzmanı alım ilanı

İLGİLİ BİLDİRİME DAVET

Sağlıkta Dönüşüm ve Sosyal Güvenlik Reformu Projesi Kapsamında

Mali Analiz ve Değerlendirme Uzmanı

Alımı Yapılacaktır.

İlan Giriş : 17 Ekim 2012 19:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Analiz ve Değerlendirme Uzmanı alım ilanı

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta Dönüşüm projesinin devamı niteliğinde olan Sağlıkta Dönüşüm ve Sosyal Güvenlik Reformu Projesinin (SDSGRP) uygulanabilmesi için Dünya Bankasından 7717 No?lu bir ikraz sağlanmıştır. İkrazın bir bölümü T.C Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından ?Mali Analiz ve Değerlendirme Uzmanı? danışmanlık hizmet alımı kapsamında kullanılacaktır.

Referans No: SDSGRP/TKHK/2012/CS/A.4.2.4-B/IC/03

Alınacak Danışman Sayısı: 1 (Bir) kişi

İlgili Bildirimi Yayınlama Tarihi: 17/10/2012

AMAÇ: Mali analiz ve değerlendirme, mali açıdan riskli kurumların belirlenmesi, raporlama, maliyet analizi vb. çalışmalar ile finansal izleme faaliyetlerinin sürdürülmesi, gerekli faaliyetlerde mevcut ekibe yardımcı olunarak teknik destek sağlanması.

İŞİN KAPSAMI: Danışmanlık hizmeti kapsamında, ilgili danışmandan talep edilen işler aşağıda belirtilmektedir:

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı?nın yapmayı planladığı tüm analiz çalışmalarında, yayınlarda ve eğitimlerde uzmanlık alanı ile ilgili konularda ekibe bilimsel ve teknik destek sağlamak.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı sağlık tesislerinin mali durumlarını ve finansal yapılarını inceleyerek analiz etmek, değerlendirmek ve finansal risk alanlarını belirlemek.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun idari ve finansal yapılarına ilişkin risk alanlarını iyileştirmek amacıyla çalışmalar yapmak, idari ve finansal yapıları ile genel değerlendirmelerine ilişkin raporları üst yönetime sunulmak üzere hazırlamak.
Mali analiz raporları hazırlamak, kurumların mali analizleri için verileri derlemek.
Ülke ekonomisini, sağlık sektörünü ve gelişmelerini takip etmek, mesleğine ilişkin yayınları sürekli izlemek, bilgilerini güncel tutmak.
Faaliyetlerine ilişkin bilgilerin kullanıma hazır biçimde bulundurulmasını, rapor ve benzerlerinin dosyalanmasını sağlamak, gerektiğinde konuya ilişkin belge ve bilgileri sunmak.
Görev alanı ile ilgili tüm kayıt, evrak ve değerlerin korunmasından sorumlu olmak, arşiv oluşturmak ve düzenini sağlamak.
Görev ve sorumluluk alanındaki faaliyetlerin mevcut iç kontrol sistemi tanım ve talimatlarına uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
Başkanlığın ilgi alanına giren konularda meydana gelebilecek standart dışılık olgusunun giderilmesi ve sürekli iyileştirme amacıyla; ?Düzeltici Faaliyet? ve ?Önleyici Faaliyet? çalışmalarına katılmak.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı bazı ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde idarenin belirleyeceği alanlarda maliyet ve mali verimlilik analizlerini yapmak ve sonuçlarını raporlamak.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarının sunmuş oldukları (veya idarenin belirleyeceği) bazı alanlardaki hizmet maliyetlerinin belirlenmesi amacıyla yapılacak çalışmalarda ekibe teknik destek sağlamak.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı döner sermayeli işletmelerin gelecek yıllara ait toplam gelir ve gider projeksiyonlarının yapılmasında ekibe teknik destek sağlamak.
Türkiye Kamu Hastaneleri kurumuna bağlı döner sermayeli işletmelerde gelir-gider dengesinin sağlanması ile ilgili politika oluşturulması sürecine katkı sağlayacak her türlü çalışmada ekibe teknik destek sağlamak.
Görev alanı ile ilgili olarak idare tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmek.

İŞİN SÜRESİ: Danışman tam zamanlı olmak üzere haftada beş gün, günde sekiz saat çalışacak şekilde istihdam edilecektir. Danışmanın sözleşmesi önce 01 Aralık 2012-Ekim 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Sözleşme, danışmanın performansına ve birimin ihtiyaçlarına göre proje sonuna kadar uzatılabilecektir.

DANIŞMANIN NİTELİKLERİ:

Üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler veya mühendislik fakültelerinden (tercihen sağlık idaresi, işletme, iktisat, kamu yönetimi, muhasebe, finans veya endüstri mühendisliği) bölümlerinden mezun olmak.
İşletme, iktisat, finansal analiz, muhasebe, maliyet analizi ve ilgili diğer alanlardan birinde yüksek lisans yapmış olmak.
Tercihen finansal analiz, maliyet analizi, işletme, ürün yönetimi, muhasebe veya ilgili diğer alanlarda üniversitelerde, devlet kurumlarında veya özel sektörde en az 2 yıllık iş tecrübesine sahip olmak ve bu çalışmaları belgelemek. (Tercihen sağlık yapı veya projelerinin finansman ve işletimi konusunda çalışmış olmak.)
Ofis programlarını ileri düzeyde kullanabiliyor olmak.
Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.
Seyahat engeli bulunmamak.
Tercihen iyi derecede İngilizce biliyor olmak.
Esnek çalışma saatlerine uyumlu olmak.

BAŞVURULAR:

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu uygun danışmanları, yukarıda belirtilen hizmetleri sağlamak üzere ilgi bildiriminde bulunmaya davet etmektedir. İlgi bildiriminde bulunmak isteyen bireysel danışmanların aranılan nitelikleri ne oranda taşıdıklarını, yukarıda ?Danışman Nitelikleri? başlığı altındaki sıralamaya uygun olarak Türkçe hazırlayacakları özgeçmişlerini, telefon numarası ve yazışma adresini,

Referans Kodunu: SDSGRP/TKHK/2012/CS/A.4.2.4-B/IC/03

İçeren bir başvuru mektubuyla birlikte en geç 31/10/2012 tarihi mesai bitimine kadar aşağıdaki belirtilen adreslere elden, posta, kargo veya e-posta ile (ayrıca gönderilen başvuruların mutlaka aşağıda belirtilen e-mail adresine)ulaştırmaları gerekmektedir.

Danışman seçimi Dünya Bankasının Ekim 2006?da revize edilen Mayıs 2004 baskısı Dünya Bankası Borçluları Tarafından Danışmanların Seçilmesi ve İstihdamı başlıklı Kılavuz İlkeler Kitapçığında belirtilen prosedürlere uygun olarak yapılacaktır.

İlgilenen danışmanlar yerel saatle 09.00-18.00 saatleri arasında aşağıda belirtilen adres ve telefondan bilgi alabilirler.

Bu pozisyonlar için gerekli şart, koşul ve nitelikler hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen web sayfalarımızı ziyaret ediniz.

www.tkhk.gov.tr ve www.sb.gov.tr

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

Nasuh Akar Mah. Ziyabey Cad. 1407. Sok. No:4

3. Kat Oda No:316 Balgat/Çankaya / ANKARA

Tel : 0312 705 14 46

0312 705 17 68

Fax : 0 312 705 14 42

e-posta: [email protected]

[email protected]