Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 17 Ekim 2012 09:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Düzce Üniversitesi Rektörlüğünden:

AKADEMİK PERSONEL ALINACAKTIR

Üniversitemiz birimlerine; 2547 sayılı Kanunun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ve Üniversitemiz ?Akademik Yükseltilme ve Atama Kriterleri?nin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır. Müracaat edecek adayların devlet hizmetine girmede aranılan genel şartlara ve ilgili yönetmelikte aranan şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

1) Başvuru süresi ilanın Resmi Gazetede yayım tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Profesör ve Doçent kadrolarına başvuruları Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, diğer başvurular ilgili birimlere şahsen yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan başvurular ile eksik belgeli dosya teslim eden adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

2) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?nın 06.11.2008 tarihli Genel Kurul Toplantısında aldığı karar gereğince tüm Yardımcı Doçent adayları yabancı dil sınavına alınacaktır. Yardımcı Doçent adayların yabancı dil sınavı 12.11.2012 Pazartesi günü saat 13.00?de, Merkez Yerleşkede bulunan Merkezi Derslikler?de yapılacaktır. Bu konularda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

- Adayların atamalarının yapılabilmesi için; ilan edilen kadronun bölümüne/programına veya anabilim dalına uygun alandan mezun olmaları ve ilan edilen derecelere atanabilecek yeterliliğe sahip olmaları gerekmektedir.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVANI DER ADET AÇIKLAMA
İŞLETME FAKÜLTESİ
Sağlık Kurumları Yöneticiliği   Yrd.Doç . 5 1 Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanında doktora yapmış olmak, hasta ve çalışan güvenliği konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Uluslararası İlişkiler   Yrd.Doç . 5 1 Stratejik kültür ve Türk dış politikası konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Uluslararası Ticaret   Yrd.Doç . 4 1 Finansal riskten korunma yöntemleri ve türev ürünler konularında çalışmalar yapmış olmak.
Yönetim Bilişim Sistemleri   Yrd.Doç . 1 1 Marka yönetimi konusunda çalışmalar yapmış olmak ve dijital pazarlama alanında deneyimli olmak.
Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik   Yrd.Doç . 3 1 Avrupa Birliği anabilim dalında doktora yapmış olmak ve Avrupa Topluluğu bankacılık sistemi ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Türk Dili ve Edebiyatı Eski Türk Edebiyatı Profesör 1 1 Eski Türk Edebiyatı alanında çalışmalar yapmış olmak.
Sosyoloji Uygulamalı Sosyoloji Yrd.Doç . 4 1 Etnisite ve spor sosyolojisi konularında çalışmalar yapmış olmak.
Arkeoloji Prehistorya Yrd.Doç . 4 1 Prehistorya alanında yüksek lisans veya doktora yapmış olmak ve biyolojik antropoloji alanında deneyimli olmak.
Tarih Eskiçağ Tarihi Yrd.Doç . 1 1 Eskiçağ tarihi alanında doktora yapmış ve eski çağda Anadolu kültürleriyle ilgili çalışmalar yapmış olmak.
ORMAN FAKÜLTESİ
Orman Mühendisliği Bölümü Orman Botaniği Doçent 1 1 Orman Botaniği konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Mimarlığı Doçent 1 1 Peyzaj planlama ve peyzaj ekolojisi konularında çalışmalar yapmış olmak.
  Peyzaj Mimarlığı Yrd.Doç . 3 1 Peyzaj karakter analizi konusunda çalışmalar yapmış olmak.
  Peyzaj Mimarlığı Yrd.Doç . 4 1 Kentsel alanlarda kullanım kaynaklı gürültü konusunda çalışmalar yapmış olmak.
TIP FAKÜLTESİ
Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesör 1 1 Ürojinekoloji alanında çalışmalar yapmış olmak.
Kalp ve Damar Cerrahisi Profesör 1 1 Kalp nakli konusunda çalışmalar yapmış olmak ve alanda deneyimli olmak.
Kalp ve Damar Cerrahisi Profesör 1 1 Endovasküler beceri sertifikası sahibi olmak.
Temel Tıp Bilimleri Biyoistatistik Yrd.Doç . 4 1 Ardışık denemeler ve klinik araştırmalar konusunda çalışmalar yapmış olmak ve hastane otomasyonu konusunda deneyimli olmak.
Tıbbi Biyoloji Yrd.Doç 5 1 Antimikrobiyal aktivite, ağır metal dirençli bakteriler ve plazmid izolasyonu konularında çalışmalar yapmış olmak.
SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ
Resim   Profesör 1 1 Müzeler, galeriler ve sanatçılar konusunda araştırmalar yapmış olmak ve monumental sanat alanında araştırmalar, projeler ve uygulamalarda bulunmuş olmak.
Müzik   Yrd.Doç 3 1 Müzikoloji ve müzik teorisi alanında doktora yapmış olmak ve şan alanında çalışmalar yapmış olmak.
Mimarlık   Yrd.Doç 4 1 Afet sonrası yeniden yapılandırma konusunda doktora yapmış olmak.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Bilgisayar Mühendisliği   Yrd.Doç 4 1 GSM sisteminde frekans planlama, veri füzyonu, sezgisel algoritmalar ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
İmalat Mühendisliği   Yrd.Doç 4 1 Makine eğitimi alanında doktora yapmış olmak ve talaşlı imalatta delme ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Bilgisayar Mühendisliği   Doçent 1 1 Kablosuz bilgisayar ağları konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Çevre Mühendisliği   Doçent 2 1 Çevre jeolojisi ve çevre kirliliği konusunda çalışmaları olmak.
Biyomedikal Mühendisliği   Yrd.Doç 3 1 Biyomekanik alanında çalışmalar yapmış olmak.
Biyomedikal Mühendisliği   Yrd.Doç 5 1 Polimer malzemelerde yüzey sentezi ve karakterizasyonu konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Mekatronik Mühendisliği   Yrd.Doç 3 1 Elektronik mühendisliği lisans mezunu olmak ve gerçek zamanlı benzetim konusunda çalışmalar yapmış olmak.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği   Yrd.Doç . 3 1 Spor bilimleri alanında doktora yapmış olmak ve rekreatif etkinlikler alanında çalışmalar yapmış olmak.
SAĞLIK YÜKSEKOKULU
Sosyal Hizmet Bölümü   Yrd.Doç . 5 1 Kamu yönetimi alanında doktora yapmış olmak.

AÇIKLAMALAR

1. Profesör kadrolarına başvuracak adaylar; adaylar başlıca araştırma eserini de belirttikleri dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyalarını (6) altı takım hazırlayarak Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına 3 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte başvuracaklardır.

2. Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; 2547 sayılı Kanunda belirtilen niteliklere sahip adaylar, anabilim dalını belirtir dilekçelerine ekleyecekleri özgeçmişlerini, doçentlik belgelerini ve diğer öğrenim belgelerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyalarını; dört (4) takım olarak Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına 2 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte teslim edeceklerdir.

3. Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçelerine ekleyecekleri, öğrenim belgelerini, (3) adet referans mektubu, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını, Yabancı Dil Sınav Belgesini (ÜDS, KPDS veya Yükseköğretim Kurulunun eş değerliğini kabul ettiği diğer yabancı dil belgesi-en az 50 puan) kapsayan dört (4) takım dosya ile kadronun ilan edildiği birime 2 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte başvuracaktır. Adaylar dilekçelerinde sınava girecekleri Yabancı Dili belirteceklerdir.

- Profesör ve Doçent adayların getirecekleri öğrenim belgelerinin noter onaylı olması ya da aslını getirmek kaydıyla Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı?nda onaylatılması gerekmektedir.

- Yardımcı Doçent adayların getirecekleri öğrenim belgelerinin noter onaylı olması ya da aslını getirmek kaydıyla başvuruda bulundukları birimlerin akademik veya idari amirine onaylatması gerekmektedir

- Üniversitemiz Akademik Değerlendirme Kriterlerinde yer alan değerlendirme formu doldurularak dosyalarla birlikte teslim edilecektir.