Hakkari Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 09 Ekim 2012 16:56, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hakkari Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ

Üniversite birimlerinde istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik esasları ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun?un 48. maddesi hükümleri uyarınca devlet hizmetine girmede aranılan şartlara haiz öğretim elemanı alınacaktır. Adayların Durumları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca 31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı yazılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelikle belirlenen atama kriterlerine uygun olması gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Başvuracak adayların lisans öğreniminde mezun olduğu alandan en az 70 (yetmiş) puan almış olmaları, (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)?den en az 70 (yetmiş) puan almış olmak. (Bu sınavın sonuçları yapıldığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir.),

Alan türü değişen programlardan mezun olanların, alan türü değişen programlara başvurularında ise, lisans eğitimine başladıkları puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmaları gerekmektedir.

c) Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

d) Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak, 4?lük not sisteminin 100?lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.

e) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

Öğretim Görevlisi Özel Şartlar

1) Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (Rektörlüğe bağlı birimler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmak,

2) Güzel Sanatlat Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili iki yıl tecrübeli olmak.

Muafiyet

Doktorasını tamamlamış olanlar, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav; meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda ise yabancı dil şartı aranmaz.

Müracaatta İstenen Belgeler:

Başvurdukları bölüm/anabilim dalı/program adı, kadro unvanı, yazışma adreslerini ve telefon numaralarını belirten dilekçe

Özgeçmiş

Merkezi sınav (ALES) belgesi fotokopisi

Lisans diploması fotokopisi

Yabancı Dil Belgesi (KPDS, ÜDS veya eşdeğerliliği)

Yüksek lisans yapmış olmak şartıyla çıkan ilanlarda, yüksek lisans diploma fotokopisi.

Lisans transkripti

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Hizmet belgesi (Daha önce kamuda, Özelde SSK?lı veya Bağ-Kur?lu çalışmışlığı varsa

2 Adet vesikalık fotoğraf ( son altı ay içinde çekilmiş)

Başvuru Yeri: Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Başvuru için gerekli tüm belgeler bir dilekçe ekinde şahsen veya posta ile Rektörlük Yazı İşleri Müdürlüğü'ne(Çevre Yolu Pehlivan Mah. Merkez/HAKKARİ) yapılmalıdır. (Süresi içinde yapılmayan başvurularla, eksik belgeli dosyalar dikkate alınmayacak olup, posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar Kurumumuza ulaşmış olması gerekmektedir.)

Yazılı Sınav Yeri: Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yapılacaktır

  Tıp Fakültesi Biyoistatistik alanında yüksek lisans yapmış ve Eğitim-Öğretim alanında en az 5 yıl deneyimli olmak. Öğretim Görevlisi 1 23 Ekim 2012