Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 09 Ekim 2012 07:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu?nun ilgili maddeleri ile 31 Temmuz 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen Veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? uyarınca yukarıda Birimi, Bölümü ve nitelikleri belirtilen alanlarda öğretim elemanı alınacaktır.

İlan edilen kadrolara Müracaat edebilmek için ilgili yönetmelikte belirtilen Genel ve Özel Şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48.maddesindeki şartları taşımak.

Duyuru başlama tarihi, son başvuru tarihi, ön değerlendirme duyuru tarihi, giriş sınav tarihi ve sonuç açıklama tarihi yukarıda belirtilmiştir.

Ön değerlendirme sonuçları ile ilgili Yönetmelik uyarınca yapılacak mülakat sonucuna bağlı olarak sonuçlar http://www.mehmetakif.edu.tr adresimizde duyurulacaktır.

GENEL ŞARTLAR:

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada ALES?den en az 70, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak,

Muafiyet

? (1) Doktorasını tamamlamış olanlar, 29/6/2009 tarihli ve 2009/15153 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, bu yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav; Öğretim Üyesi Yetiştirme Projesi kapsamında, Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı ile belirlenen araştırma görevlisi kontenjanlarına yapılacak başvurular ile meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularında ise yabancı dil şartı aranmaz.

BAŞVURU ŞEKLİ :

1- İlan edilen kadrolara başvuracak adaylar; başvurduğu kadronun ünvanı, derecesi ile Bölüm/Anabilim dalını belirten dilekçe ile ilgili Yönetmelikte istenen belgeleri ekleyerek Kadronun ilan edildiği birime şahsen veya posta ile başvuracaktır. Rektörlük Bünyesindeki Kadrolara başvurular (Rektörlük Okutman ve Uzman Kadroları) Personel Daire Başkanlığına yapılacaktır.

2- Başvuru süresi ilanın yayımı tarihinden itibaren onbeş gündür. Süresi içinde yapılmayan ve eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacak olup, posta ile yapılan başvuruların son başvuru tarihine kadar ilgili birime ulaşmış olması gerekmektedir. Postalardaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: (İlgili Yönetmelikte istenen belgelerle birlikte)

1- ALES ve Yabancı Dil Belgesi

2- Özgeçmiş, Nüfus Cüzdan Sureti, bir adet fotoğraf, öğrenim belgeleri, transkriptleri, (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir.)

3- Erkek adayların askerlik durum belgesi,

4- Kadro ilanlarındaki alanlar ile ilgili tecrübeli olduklarına dair belgeler.

Not: İlgili Yönetmeliğin tam metni Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca İlan sayfasının başlığında yayımlanmıştır.

  Fakültelerin Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği Bölümünden mezun olmak ve Yükseköğretim Kurumlarında 2(iki) yıl tecrübeli olmak. Öğretim Görevlisi 2 22 Ekim 2012
  Fakültelerin Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği Bölümünden mezun olmak ve 3 (üç) yıl eğitim öğretim tecrübesine sahip olmak. Öğretim Görevlisi 1 22 Ekim 2012
  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programına: Kamu Yönetimi alanında yükseklisans yapmış olmak Öğretim Görevlisi 1 22 Ekim 2012
  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programına; Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler alanında yükseklisans yapmış olmak ve Yükseköğretim Kurumlarında en az 2 (iki)yıl eğt.öğt tecrübesine sahip olmak Öğretim Görevlisi 1 22 Ekim 2012