Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alım İlanı

İlan Giriş : 28 Eylül 2012 07:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alım İlanı

Adalet Bakanlığından:

Bakanlığımız merkez teşkilâtı genel idare hizmetleri sınıfında yer alan 5,6,7,8 ve 9 uncu derecelerde onüç (13) adet stajyer kontrolör kadrosuna Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Kontrolörleri Yönetmeliği ile Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik doğrultusunda Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav ile açıktan atama yapılacaktır.

A) SINAVA KATILMA VE BAŞVURU ŞARTLARI

1 - Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu Kadrolar için gerçekleştirilen 2011 ve 2012 yıllarında yapılan sınavlarda KPSSP73 puan türünden yetmiş (70) ve üzeri puan almış olmak,

2 - Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

3 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,

4 - Sınav tarihinde 35 yaşını doldurmamış olmak (6 Kasım 1977 tarihinde veya daha sonra doğmuş olmak)

şartları aranmaktadır.

B) SINAVA KATILABİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

1 - Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç belgesi,

2 - Başvuru formu,

3 - Bitirdiği okul diploması ya da geçici mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği,

C) BAŞVURU YERİ VE TARİHİ

Başvuruların istenilen belgelerle birlikte 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren 12 Ekim 2012 tarihi mesai bitimine kadar ?Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA? adresine şahsen veya en geç son başvuru tarihine kadar aynı adreste olacak şekilde posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. Eksik belge ibraz edenler ile posta yoluyla yapılacak başvurularda postadaki gecikmeler değerlendirmede dikkate alınmayacaktır.

D) SINAVIN ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

1 - Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 17 nci maddesi doğrultusunda, başvuranlar arasından KPSSP73 puan türüne göre yapılacak sıralama sonucu ilk yüzotuz (130) aday sözlü sınava çağrılacaktır.

2 - Sözlü sınav, sınav kurulu tarafından yapılacaktır.

3 - Sözlü sınavda en az 3 üyenin olumlu oyunu alanlar ve üyelerin 100 puan üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda not ortalaması en az 70 puana ulaşanlar başarılı sayılırlar.

4 - Yazılı ve sözlü notlarının ortalamalarına göre en yüksek puandan başlanarak sıralanmak suretiyle nihai başarı listesi hazırlanır. Bu sıralamaya göre başarılı olan ilk 13 aday atamaya hak kazanır. Notlarda eşitlik olması hâlinde kazananlar sınav kurulunca kur?a ile belirlenir. Başarılı olduğu halde puan sırasına göre ilân edilen 13 kadro sayısı kadar atananlardan arta kalanlar müktesep hak iddiasında bulunamazlar ancak yedekte kalırlar ve yeniden sınav açılıncaya kadar boşalacak kadroları ve sıralarını beklerler.

5 - Sözlü sınavda, adayın genel kültürü, fizik ve moral yeteneği, anlama ve anlatım kabiliyeti ile tüm tavır ve hareketleri değerlendirmeye tâbi tutulur.

6 - Sözlü sınavlar 06-07-08 Kasım 2012 tarihlerinde, Bakanlığımız Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Ankara Eğitim Merkezi'nde (Dr. Besim Ömer Cad. No:61 Keçiören/ANKARA) saat 09.30?da başlayacaktır.

E) SONUÇLARIN DUYURULMASI

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile nihai başarı listesi www.adalet.gov.tr adresinde ilân edilecektir.

Duyurulur.