Sağlık Bakanlığı Uzman (T.U.T.G.), Uzman Tabip, Tabip, Eczacı ve Diş Tabipleri Kura İlanı

İlan Giriş : 10 Eylül 2005 00:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sağlık Bakanlığı Uzman (T.U.T.G.), Uzman Tabip, Tabip, Eczacı ve Diş Tabipleri Kura İlanı

Resmi Gazete'nin 8/9/2005 tarih ve 25930 sayılı nüshasında yayınlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik " hükümlerine istinaden Sağlık Bakanlığı ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre, Uzman (T.U.T.G.), Uzman Tabip, Tabip, Eczacı ve Diş Tabipleri kadrolarına ilk defa, yeniden, açıktan ve naklen kura ile atama yapılacaktır.

30/09/2005 tarihinde yapılacak olan kuraya;

? Sağlık Bakanlığı kadrosunda (5283 sayılı Kanun gereği Sağlık Bakanlığı'na devredilen sağlık birimlerinde çalışan personel dahil) olup eğitimlerini tamamlamadan Pratisyen Tabip olarak atanmak isteyen asistanlar,

? Sağlık Bakanlığı kadrosunda (5283 sayılı Kanun gereği Sağlık Bakanlığı'na devredilen sağlık birimlerinde çalışan personel dahil) olup Tıp Fakültesini bitirip Pratisyen Tabip olarak atanmak isteyenler,

? Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden (5283 sayılı Kanun gereği Sağlık Bakanlığı'na devredilen sağlık birimlerinde çalışan personel dahil) ihtisaslarını alan Uzman Tabipler,

Yandal ihtisasını tamamlamış olan Uzman Tabipler (5283 sayılı Kanun gereği Sağlık Bakanlığı'na devredilen sağlık birimlerinde çalışan personel dahil),

? İlk defa veya yeniden açıktan atanmak üzere başvuran Uzman (T.U.T.G.), Uzman Tabip, Tabip, Eczacı ve Diş Tabipleri girebileceklerdir. Bu statüde olanların kura çekimini müteakip ilk iş günü itibariyle hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda çalışmıyor olmaları gerekmektedir.

Kurada aşağıdaki esaslar uygulanacaktır.

1 - Kura başvuruları; (http://personel.saglik.gov.tr/pbs) internet adresine yapılacak olup, 12/9/2005 Pazartesi günü başlayıp, 16/9/2005 Cuma günü saat 17.00'da sona erecektir.

2 - Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden (5283 sayılı Kanun gereği Sağlık Bakanlığı'na devredilen sağlık birimlerinde çalışan personel dahil) 5/7/2005 tarihinden önce uzmanlığını alanlar kuraya başvurabileceklerdir. Bu durumda olup da kuraya başvurmayanlar, tercihlerine yerleştirilemeyenler veya başvurusu iptal edilenler Sağlık Bakanlığınca re' sen atanacaklardır.

3 - Kuraya katılmak isteyen adayların son müracaat tarihi itibarıyla;

a - Uzman Tabip kurasına müracaat edecekler için, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre, ilgili branşta uzmanlık sınavına girerek uzmanlık hakkını kazanmış olmaları,

b - Tabip, Eczacı ve Diş Tabibi kadrolarına müracaat edeceklerin meslekleri ile ilgili okullardan mezun olmaları,

I - Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden (5283 sayılı Kanun gereği Sağlık Bakanlığı'na devredilen sağlık birimlerinde çalışan personel dahil) ihtisasını alan adaylar;

http://personel.saglik.gov.tr/pbs internet adresinden başvurularını yaptıktan sonra başvuru formunun çıktısını imzalayarak noterden veya ihtisasını aldığı hastane Başhekimliğine onaylattırdıkları belgeyi;

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden ve kadrosu Bakanlık'ta kalmak kaydıyla Üniversite Tıp Fakültelerinden ihtisas alarak uzman olan tabiplerden eş durumu mazereti olanların tevsik edici belgeleri ( Evlilik cüzdanının noter tasdikli sureti, tayin talebinde bulunan adayın eşinin istihdam şeklini ve çalıştığı kurumu bildirir başlıklı, tarih ve sayılı belge) başvuru formu ile birlikte;

(Bu durumda olan tabiplerden eş durumu mazereti kabul edilenler bakanlıkça ihtiyacın en fazla olduğu birimlerden başlanmak üzere aile bütünlüğü dikkate alınarak kura ile yerleştirme yapılır. Tercihte bulunmayıp sadece eş durumu mazeretlerini belirterek müracaatta bulunanlardan mazeretleri uygun görülmeyenler genel kuraya dahil edileceğinden adayların bu durumu göz önünde bulundurarak tercih yapmak suretiyle başvuru formunu göndermeleri gerekmektedir.)

II - İlk defa veya yeniden açıktan atanmak üzere kuraya başvuran adaylar ise noterden onaylattırdıkları başvuru formuna ek olarak;

a) Uzman Tabipler; noter tasdikli Uzmanlık belgesi

b) Pratisyen Tabip, Eczacı ve Diş Tabipleri; noter tasdikli üniversite diploması

c) Sağlık Bakanlığı kadrosunda olup (5283 sayılı Kanun gereği Sağlık Bakanlığı'na devredilen sağlık birimlerinde çalışan personel dahil) Tıp Fakültesini bitirip Pratisyen Tabip olarak atanmak isteyenler noter tasdikli üniversite diploması,

d) Tercihlerinde Sağlık Bakanlığı kadroları bulunan açıktan atanacak adaylar yukarıdaki belgelere ilave olarak;

? Onaylı Nüfus Cüzdan Sureti

? İkametgah İlmühaberi

? Cumhuriyet Savcılığından Adli Sicil Belgesi

? Mal Bildirim Beyannamesi ( Kapalı Zarf İçinde)

? Tam Teşekküllü Hastaneden Heyet Raporu ( Heyet raporunu kura başvuru evrakları ile birlikte zamanında teslim edemeyen aday, söz konusu raporu görevine başladıktan 20 gün içerisinde Bakanlığımıza gönderme si gerekmektedir)

? Askerlikle İlişiği Olmadığına Dair Belge ( Bayanlar Hariç)

? Son altı ay içerisinde çekilmiş Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun 6 Adet Fotoğraf

APS veya özel bir kargo şirketi ile Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesine 20/09/2005 Salı gününe kadar göndermeleri gerekmektedir. Belgelerini göndermeyen adayların başvuruları iptal edilecektir. Başvuru belgeleri elden teslim edilmeyecektir.

4 - Adaylar tercihlerini kesinleştirmeden önce değiştirebileceklerdir. Sağlık Bakanlığına gönderilen en son noter tasdiki i belge dikkate alınacaktır. Ancak Sağlık Bakanlığına gelen en son noter tasdiki i başvuru formu ile PBS kayıtlarındaki tercihler arasında farklılık bulunduğu takdirde adayın başvurusu iptal edilecektir.

5 - APS veya özel kargo şirketi ile gönderilen belgelerin Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk Sağlık Bakanlığına ait değildir.

6 - Sağlık Bakanlığı kadrosunda olan personel sadece Sağlık Bakanlığı kadrolarını tercih edeceklerdir. Diğer kurumları tercih edemeyeceklerdir.

7 - Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu kuralara müracaat edemeyeceklerdir.

8 - Adayların kuraya müracaat edebilmeleri için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir.

9 - Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurlar Kanununun 97 nci maddesi dikkate alınır.

10 - Sağlık Bakanlığı kadrolarına kura çeken adayların atamaları derhal yapılacağından, başvuru formundaki adres bilgileri tebligata esas adres olacağından eksiksiz (posta kodu dahil) bildirilmesi gerekmektedir.

11 - Sağlık Bakanlığına açıktan atanan adayların atama kararları, adayın başvuruda belirttiği adresinin bulunduğu il sağlık müdürlüğüne Bakanlık tarafından gönderilecek ve il sağlık müdürlüğünce tebliğ edilecektir. Tebliğ tarihinden itibaren Devlet Memurları Kanunu'nun 62 inci maddesinde belirtilen süreler içersinde işe başlamayanların atamaları aynı kanunun 63 üncü maddesi gereğince iptal edilecek olup bunlar bir yıl süreyle Devlet Memuru olarak istihdam edilemeyecektir.

Bunların belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde de atamaları iptal edilecektir.

12 - Yukarıdaki şartlara uymayan adayların başvuruları iptal edilecek olup; sehven atanmaları halinde atamaları iptal edilecektir.

13 - Sağlık Bakanlığı kadroları dışında bir kadroya atananlar, atamaya esas belgelerini atandıkları kuruma teslim edeceklerdir..

14 - Kura ile ilgili diğer hususlar, Sağlık Bakanlığı dışındaki kurum ve kuruluşların özel şartları ve kurada tercih edilecek münhal kadrolar Personel Genel Müdürlüğünün internet sayfasında (http://personel.saglik.gov.tr) ilan edilecektir.

15 - Kura noter tarafından 30/9/2005 tarihinde (http://personel.saglik.gov.tr) internet adresinde bildirilecek olan yer ve saatte yapılacaktır.

Not: 5/7/2005 tarihli ve 25866 sayılı Resmi Gazete?de yayınlanarak yürürlüğe giren "Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun, Devlet Memurları Kanunu ve Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun ile Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a istinaden 5/7/2005 (bu tarih dahil) tarihinden itibaren; yurt içinde veya yurt dışında öğrenimlerini tamamlayarak tabip. uzman tabip ve yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayarak uzman tabip unvanını kazananlar bu kuraya müracaat edemeyeceklerdir. Müracaat edenlerin müracaatları iptal edilecek olup; atanmaları halinde atamaları iptal edilecektir.