Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Alım İlanı

İlan Giriş : 15 Eylül 2012 09:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Alım İlanı

BAŞBAKANLIK BASIN YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SINAVLA BASIN VE ENFORMASYON UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR

Genel Müdürlüğümüz merkez teşkilatında münhal bulunan 25 adet Basın ve Enformasyon Uzman Yardımcısı kadrosuna 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı ve ek 41 inci maddeleri ile 08/06/1984 tarihli ve 231 sayılı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü ve geçici 9 uncu maddelerine dayanılarak, yazılı ve sözlü sınavla personel istihdamı yapılacaktır. Kamuoyuna ilanen duyurulur.

BAŞVURU ŞARTLARI (1) Sınava başvurabilmek için;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

b) 01/10/2012 tarihi itibarıyla, 35 yaşını doldurmamış olmak,

c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren iletişim fakülteleri bölümleri ile en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin hukuk. siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakülteleri bölümünden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

ç) 2011 veya 2012 yılı Kamu Personel Seçme Sınavları (KPSS) sonucunda, aşağıdaki tabloda yer alan puan türleri için en az 75 puan almış olmak.

Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvurularını takiben yukarıda belirtilen her bölüm için aranılan KPSS Puan Türlerinden en yükseği dikkate alınmak suretiyle sıralamaya tabii tutulacaktır. Aranılan KPSS Puan Türlerinden en yükseğine sahip adaydan başlanarak her bir bolum için belirlenen kadro sayısının "10 (on)" katı kadar aday "yazılı sınava" davet edilecektir. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olanlar da "yazılı sınava" alınacaktır. Aday adayları, başvurularını en yüksek KPSS puanlarıyla yapacaklardır. Belirtilen taban puanı aşmış olmak, sınava katılma hakkını garanti etmemektedir. ilgili bölümlerden herhangi birine yeterli başvurunun olmaması halinde, diğer bölümden alım yapılacaktır. Giriş sınavına başvuranlar KPSS puanlarına göre her bir bölüm için tek bir liste halinde sıralanacaktır Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, başvurunun bitim tarihinden (01/10/2012) itibaren 7 (yedi) gun içerisinde Genel Müdürlüğün internet adresinden (www.byegm.gov.tr) ilan edilecektir. Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda, sınav programına ve sınavın yapılacağı adreslere de yer verilecektir.