DKK Uzman Erbaş Alım İlanı

İlan Giriş : 08 Eylül 2012 10:50, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
DKK Uzman Erbaş Alım İlanı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı ile Bağlı Birlik ve Kurumlarında istihdam edilmek üzere Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda aşağıda bulunan sınıf ve branşlarda UZMAN ERBAŞ alımı yapılacaktır.

ALIM YAPILACAK SINIF VE BRANŞLAR

SINIF VE BRANŞ ADI GÖREV YERLERİ / İSTİHDAM EDİLECEK BİRLİKLER
SERDÜMEN KARA/YÜZER BİRLİKLERDE
TELSİZCİ KARA/YÜZER BİRLİKLERDE
DENİZ PİYADESİ (YÜKSEK HAZIRLIK SEVİYELİ KOMANDO) KARA BİRLİKLERİNDE
MOTORCU KARA/YÜZER BİRLİKLERDE
ELEKTRİKÇİ KARA/YÜZER BİRLİKLERDE
YARA SAVUNMACI KARA/YÜZER BİRLİKLERDE
AŞÇI KARA/YÜZER BİRLİKLERDE
SIHHİYE KARA/YÜZER BİRLİKLERDE
DENİZ İSTİHKÂMCI KARA BİRLİKLERİNDE
TOPÇU KARA/YÜZER BİRLİKLERDE
KURBAĞADAM (KURTARMA YÜZÜCÜCSÜ) YÜZER BİRLİKLERDE

1. SERDÜMEN SINIFI:

Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının ?Serdümen? veya ?Vardabandra? sınıfında yapmış/yapıyor olmak.

2. TELSİZCİ:

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları/Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının Telsiz, Telem, sınıf/ihtisasında veya belirtilen sınıfa yakın sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Ayrıca, askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları/Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının herhangi bir sınıfında yapıyor/yapmış olmak ve meslek liselerinin, meslek yüksek okullarının ve üniversitelerin gemi elektroniği ve haberleşme, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel elektronik, bilgi işlem, bilgisayar, bilgisayar donanım, bilgisayar yönetimi, bilgisayar yönetimi teknisyeni, bilgisayar programcılığı, bilgisayar öğretmenliği, telekomünikasyon bölümlerinden birinden mezun olmak.

c. Ayrıca, askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının herhangi bir sınıfında yapıyor/yapmış olmak ve Milli Eğitim Bakanlığının 120 saatlik bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.

3. DENİZ PİYADESİ SINIFI (YÜKSEK HAZIRLIK SEVİYELİ KOMANDO):

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak.

4. MOTORCU SINIFI:

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığında ?Motorcu? sınıfında veya belirtilen sınıfa yakın sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Ayrıca askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları/Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının herhangi bir sınıfında yapıyor/yapmış olmak ve meslek liselerinin motor, makine, iş makineleri bakım ve onarımı, gemi makineleri, hidrolik pnömatik teknolojisi ve mikroteknik bölümü, endüstriyel otomasyon teknolojisi (mekanik/makine) bölümü; meslek yüksek okullarının iş makineleri, otomotiv, otomotiv (motor), oto motor teknolojileri, makine, gemi makineleri ve gemi makineleri işletme bölümü; fakültelerin makine öğretmenliği, makine mühendisliği, otomotiv öğretmenliği, gemi makineleri mühendisliği ve gemi makineleri işletme mühendisliği bölümü mezunu olmak.

5. ELEKTRİKÇİ :

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığında ?Elektrikçi? sınıfında veya belirtilen sınıfa yakın sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Ayrıca, askerlik hizmetini yapmış/yapıyor (Kuvvet Komutanlığına ve sınıfına bakılmaksızın) olmak ve meslek liseleri, teknik lise ve yüksek okulların; elektrik, elektromekanik taşıyıcılar, soğutma ve iklimlendirme, elektrik-elektronik, elektronik, endüstriyel elektronik, mekatronik, endüstriyel mekanik, otomasyon, bilgisayar destekli modelleme, kontrol ve enstrümantasyon teknolojisi, otomatik kumanda, 4 yıllık fakülte ve yüksek okulların elektrik öğretmenliği, gemi elektrik ve elektroniği, havacılık elektrik ve elektroniği ve uçak elektrik-elektronik bölümü mezunu olmak.

6. YARASAVUNMA:

Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının ?Yarasavunma? sınıfında yapmış/yapıyor olmak veya Kuvvet K.lıkları ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığında belirtilen sınıfa yakın sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

7. AŞÇI BRANŞI:

a. Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığında; aşçı/denizaltıcı aşçı, fırıncı, Sahil Güvenlik Komutanlığında; aşçı, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığında; aşçıbaşı, aşçı, aşçı yardımcısı, soğuk mezeci, ızgaracı, dönerci, pastacı, pideci sınıfında veya belirtilen sınıfa yakın sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Ayrıca, askerlik hizmetini yapmış/yapıyor (Kuvvet Komutanlığına ve sınıfına bakılmaksızın) olmak ve Aşçılık Meslek Lisesi veya Aşçılık Meslek Yüksek Okulu mezunu veya aşçılık ile ilgili herhangi bir kurs/sertifika/bonservis belgesine sahip olmak,

8. SIHHİYE SINIFI:

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığında ve Jandarma Genel Komutanlığının sıhhiye sınıfında yapmış/yapıyor olmak veya belirtilen sınıfa yakın sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Ayrıca, askerlik hizmetini yapmış/yapıyor (Kuvvet Komutanlığına ve sınıfına bakılmaksızın) olmak ve Sağlık Meslek Liseleri, 2 yıllık sağlık meslek yüksek okulu, 2 yıllık meslek yüksek okullarının sağlık ile ilgili alan/bölümleri ile 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu mezunu olmak.

9. DENİZ İSTİHKÂMCI SINIFI:

a. Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Deniz İstihkam, İstihkamcı, İnşaat Beton veya İnşaat Demir sınıf/ihtisasında veya belirtilen sınıf/ihtisasa yakın sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak

b. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığında istihkam sınıfında ve Jandarma Genel Komutanlığının istihkam, Jand. Teknisyen sınıflarında yapmış/yapıyor olmak, veya belirtilen sınıflara yakın sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

c. Ayrıca, askerlik hizmetini yapmış/yapıyor(Kuvvet Komutanlığına ve sınıfına bakılmaksızın) olmak ve teknik/endüstri meslek liseleri; alt yapı, alt yapı (inşaat), inşaat, üst yapı, üst yapı (inşaat), yapı, kalıp, kalıpçılık bölümleri ile meslek yüksek okulları; inşaat ve hazır beton teknoloji bölümü, fakültelerin; yapı öğretmenliği ve kalıpçılık öğretmenliği bölümü mezunu olmak.

10. TOPÇU SINIFI:

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığında ve Jandarma Genel Komutanlığının Topçu sınıfında yapmış/yapıyor olmak veya belirtilen sınıfa yakın sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

11. KURBAĞADAM (KURTARMA YÜZÜCÜSÜ) SINIFI:

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak.

GİRİŞ KOŞULLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

2. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

3. 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1987 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir),

4. Halen Askerlik görevini yapmakta iken başvuran adaylar için, 30 Ekim 2012 tarihi itibari ile terhislerine 6 (altı) ay ve daha az süre kalmak (Duhulü (Askerliğe başlama günü) 30 Ocak 2012 tarihi ve öncesi olmak)

5. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, terhisi üzerinden

3 (üç) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (17 Eylül 2009 tarihinden itibaren terhis olanlar),

6. Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranlar için ?Uzman Erbaş Olur? kayıtlı uygun nitelik belgesi almış olmak,

7. Yapılacak genel kültür, meslek bilgisi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri, uygulamalı sınavlar ile mülakatlarda başarılı olmak ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek.

8. Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

9. Askeri öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak,

10. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

11. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak,

12. Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir veya üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu?nun 148?nci maddesinin birinci fıkrasında yazılı suçlardan hükümlü bulunmamak,

13. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş askerliğinin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.

14. Tam sağlam olmak ve sınavlar sonrasında belirlenecek asil ve yedek adayların sevk edilecekleri Askeri Hastanelerden branşına uygun sağlık raporu almak, ayrıca sınıf özelliklerine göre TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen koşulları karşılamak,

a. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak (Göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, leke, kellik, frengi ve cilt hastalığından izler bulunmamak, konuşmasında ve duymasında en küçük bir kusuru bulunmamak, ne derece olursa olsun, gözlük, lens kullanmamak, gözlerinde şaşılık, renk körlüğü vb. hastalık bulunmamak, lazer ameliyatlısı olmamak, kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak),

b. Aşçı ve Sıhhiye sınıfı adaylar için denizaltıcılık muayenelerinden olumlu rapor almak.

15. Alım yapılacak sınıfa uygun branş/ihtisaslarda bulunmak,

16. Yabancı uyruklu kişilerle evlenenlerden; bu evlilikleri, 12 Mart 1997 gün ve 22931 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan yönetmelikte belirtilen esaslar dahilinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından uygun görülmeyenler ile; başvuru ile atama yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığından çıkartılanların başvuruları kabul edilmez/iptal edilir.

BAŞVURU

1. Adayların kılavuzun tamamını okuduktan sonra ??Başvuru Sayfası?? nı doldurmaları gerekmektedir.

2. Başvurular www.dzkk.tsk.tr internet adresi ??Personel/Öğrenci Alımları?? linki altındaki ?2012 yılı Uzman Erbaş Alımı?? sayfasına girilerek yapılacaktır.

3. ??Başvuru Sayfası??nda doldurulacak bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki sorumluluklardan adaylar sorumludur.

4. Doldurulan bilgilerin, kılavuzda yer alan, başvuru şartlarına uygun olmadığının tespit edilmesi durumunda aday elenmiş kabul edilecek ve işlemleri iptal edilecektir.

5. İlk başvurular; 17 Eylül 2012 Pazartesi günü saat 14:00?da başlayıp, 30 Ekim 2012 Salı günü saat 14:00?da sona erecektir.

6. Giriş sonrası her adaya bir şifre verilecektir. Adaylar şifreyle başvuru süresince başvurularını kontrol edip güncelleyebileceklerdir.

7. Şifrenizi kaybetmeyiniz. İdarece, adayların yazılı, sözlü veya bilgi edinme başvurusu yolu ile yapacakları ?Şifre Öğrenme? taleplerine yanıt verilmeyecektir.

8. Elektronik ortamdaki, aksaklık vb. nedenlerden dolayı başvuru yapamayanlar ile hatalı başvuruda bulunanlar için ayrıca bir süre ve tekrar başvuru imkânı tanınmayacaktır.

9. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

10. Anlaşılmayan konular ve yardım talepleri için www.dzkk.tsk.tr internet adresi ??Personel/Öğrenci Alımları?? linki ?2012 yılı Uzman Erbaş Alımı?? sayfası ??iletişim?? başlığı altındaki telefon aranabilecek veya elektronik posta adresinden yardım alınabilecektir.