İzmir Katip Çelebi Üniv. Sağlık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 06 Eylül 2012 14:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Katip Çelebi Üniv. Sağlık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI ve KONTENJANLARI

Enstitümüz Yüksek lisans ve doktora programlarına adaylık için başvurular 31 Ağustos ? 12 Eylül 2012 Tarihleri arasındayapılacaktır. Yine aynı tarihlerde aşağıdaki tabloda belirtilen doktora programlarına yatay geçiş için öğrenci başvuruları kabul edilecektir. Başvuru için gerekli belgeler de bu tarihler arasında şahsen aşağıdaki adrese teslim edilecektir. Posta ile başvuru kabul edilecek olup postadaki gecikmelerde sorumluluk kabul edilmeyecektir.

Adres

:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi,

Aydınlıkevler Mah. Cemil Meriç Bulvarı No:48

35630, Çiğli?İZMİR

Tel

:

+90(232) 325 40 40 (2234)

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI

Anabilim Dalı Yük. Doktora Yatay Geçiş Yabancı Uyruklu Başvuru Alanları
Lisans Yük. Doktora Yük. Doktora
  Lisans Lisans
Diş Hastalıkları ve Tedavisi 4 1 Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak
(Kırıkkale Üni. İle Ortak Doktora Prog.)
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi 5 Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak
(Ege Üni. İle Ortak Doktora Prog.)
Protetik Diş Tedavisi 5 Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak
(Ege Üni. İle Ortak Doktora Prog.)
Pedodonti 3 1 Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak
(Ege Üni. İle Ortak Doktora Prog.)
Endodonti 4 1 Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak
(Ege Üni. İle Ortak Doktora Prog.)
Tıbbi Biyoloji ve Genetik 3 4 yıllık fakültelerin Biyoloji Bölümü, 4 yıllık fakültelerin Moleküler Biyoloji ve Genetik ile ilgili bölümleri, Tıp, Eczacılık, Veterinerlik, Diş Hekimliği Fakültelerinin herhangi birinden mezun olmak
(Süleyman Demirel Üni. ile Ortak Yüksek Lisans Prog.)

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR

2012-2013 Öğretim yılı güz yarıyılı başında aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına "İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin" ilgili maddeleri uyarınca yüksek lisans ve doktora öğrencileri alınacaktır.

Adayların yüksek lisans programlarına başvurabilmesi için bir lisans diplomasına sahip olması,

1. Lisansüstü eğitim giriş sınavına (ALES) girmiş olmaları ve ALES sayısal puan türünde en az 60 puan almış almaları zorunludur.

2. Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğer kabul edilen diğer sınavlardan benzer puan almış olmaları gerekmektedir.

Adayların doktora programlarına başvurabilmesi için bir lisans diplomasına sahip olması,

1. Lisansüstü eğitim giriş sınavına (ALES) girmiş olmaları ve ALES sayısal puan türünde en az 55 puan almış almaları zorunludur.

2. Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 55 puan veya eşdeğer kabul edilen diğer sınavlardan benzer puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Başvurmak istediği programı belirten dilekçe,

2) Özgeçmiş,

3) Lisans ve YüksekLisansmezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

4) Lisans ve Yüksek Lisans not durum belgesinin (transkript) aslı veya noter tasdikli örneği,

5) Lisansını ve/veya Yüksek Lisansını yurtdışında yapanlardan Yükseköğretim Kurulu Denklik Belgesi,

6) Yüksek Lisans Programları için ALES sayısal en az 60 (GMAT veya GRE gibi sınavlardan eşdeğer bir puan almış olmak) puan aldığına dair belge,

7) Doktora Programları için ALES sayısal en az 55 (GMAT veya GRE gibi sınavlardan eşdeğer bir puan almış olmak) puan aldığına dair belge,

8) 2 adet vesikalık fotoğraf,

9) Onaylı nüfus cüzdanı örneği,

10) Başvuru Formu

11) Yüksek Lisans programları için yabancı dil belgesi ÜDS en az 50 puan veya eşdeğeri puan alındığına dair belge,

11) Doktora programları için yabancı dil belgesi ÜDS en az 55 puan veya eşdeğeri puan alındığına dair belge.

12) Yatay geçişkontenjanları için müracaat eden öğrenciler,başka yükseköğretim kurumlarına bağlı ilgili Lisansüstü programlarda kayıtlı olup en az bir yarıyılı başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir. İlan edilen kontenjan sayısınca kabul edilebilirler.

Yatay geçiş için öğrencilerin, ilgili programın öğrenci kabul şartlarını taşıması ve geldikleri programda devam ettikleri derslerin tamamını başarmış olmaları ve bu derslerden başarı notu ortalamasının yüksek lisans için 100 tam puan üzerinden en az 70, doktora için 100 tam puan üzerinden en az 75 veya eşdeğeri puan almış olmaları gerekmektedir. Belgeleri başvuru esnasında teslim edeceklerdir.

SINAV YERİ VE TARİHLERİ

Öğrenci adaylarının giriş (Mülakat) sınavları aşağıda belirtilen gün ve saatlerde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Aydınlıkevler Yerleşkesinde yapılacaktır.


YÜKSEK LİSANS

DOKTORA

Sınav Türü

Sınavın Günü ve Saati

Sınavın Günü ve Saati

Mülakat

14 Eylül 2012 Cuma 10:00

18 Eylül 2012 Salı

Pedodonti :saat 14.00

Endodonti : saat 10.00

Protetik Diş Ted : saat 10.00

Ağız Diş ve Çene

Cerrahisi: saat 10.00

Diş Hst. ve Tedavisi :saat 10.00

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yüksek Lisans, Programına başvuran adayın genel başarı notu; ALES sınav notunun %50?si, ÜDS puanının ?i, akademik mezuniyet not ortalamasının ?u ve sözlü ve/veya yazılı bilim sınavı ve/veya mülakat notunun %25?si alınarak hesaplanır.Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına giriş için adayların başarı notunun yüksek lisans ve doktora programları için en az 55 olması gerekmektedir.

Doktora, Programına başvuran adayın genel başarı notu ALES sınav notunun %50?si, ÜDS puanının ?i, akademik mezuniyet not ortalamasının ?u ve sözlü ve/veya yazılı bilim sınavı ve/veya mülakat notunun %25?si alınarak hesaplanır.Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına giriş için adayların başarı notunun yüksek lisans ve doktora programları için en az 65 olması gerekmektedir.

Yatay geçişlerde, adayların başarı notuna göre sıralama yapılır ve kontenjan sayısınca öğrenci alınır. Başarı notu; ALES sınav (geldiği programa başvururken kullandığı ALES puanı da geçerlidir) notunun %50?si, ÜDS puanının yüzde 15'i, geldikleri programda devam ettikleri derslerin not ortalamasının yüzde 10?u ve sözlü ve/veya yazılı bilim sınavı ve/veya mülakat notunun %25?i alınarak hesaplanır.

KESİN KAYITLAR

Asil adayların kayıtları 19 ? 20 Eylül 2012 tarihleri arasında, yedek adayların kayıtları ise 21 Eylül 2012 tarihinde yapılacaktır. Sınavı kazanan adaylar ve kesin kayıt için gerekli belgelerin listesi Üniversite internet sayfasında www.ikc.edu.tr sayfasında yayınlanacaktır.